1. Dark days are coming...

Dark days are coming...

Wellicht dat sommige waarheden beter nooit naar boven kunnen komen, maar daar is het nu te laat voor. Dit is de 4rde era, de stonehenge zijn een baken, Atlantis herrijst, vampieren, Titanen, de aarde is hol, bijen zijn boodschappers, Noahs ark was niet de enige, de piramides, Korea, de overheid... Alles is waar.

Het moet de samenzwering der samenzwering worden, volgens Ragnar Tornquist zijn er duistere dagen onderweg. Vandaag is dan eindelijk de sluier van "The Secret World" gelicht. Het gaat om de nieuwe MMO van Funcom (Anarchy Online, Age of Conan), onder leiding van Ragnar Tornquist, de man achter The Longest Journey en Dreamfall. Twee ontzettend ondergewaardeerde maar briljante puzzelgames. Wat meteen de eerste reden is dat ik het niet kan helpen om hyped te zijn. TLJ en DF zijn twee games waar ik toentertijd ontzettend van genoten hebt. Geweldige wereld en een geweldig verhaal. Deze log gaat dan ook over deze nieuwe MMO en waarom ik er nieuwsgierig naar ben :)

The Secret World is een MMO die zich eigenlijk in een gelijktijdige wereld bevind, maar elementen leent van de occult en horror. En als je aan occult en horror denkt, denk je eigenlijk meteen aan HP Lovecraft, toch is deze game niet op zijn werk gebaseerd, maar de inspiratie is wel duidelijk.... Er zijn tot nu niet echt veel hedendaagse MMOs, en dat is dan ook de tweede reden dat ik er naar uitkijk... Heerlijk die freak occulte shit. Die schaduw die je in 't oog van je hoek zag bewegen, dat rare geluid wat je snachts wakker maakt, en de reden dat je snachts even controleert of de deur op slot is. The Secret World is de verborgen wereld, die in onze samenleving bestaat zonder dat we het weten.

En wie dagdroomt er nou niet overdag gedurende colleges: Hoe zou het zijn als ik magische powers had? Als ik naast me normale leven ook een leven ala Buffy zou leiden... De Trailer is best tof. Doet me beetje denken aan Constantine eigenlijk.

Maar behalve de setting is er een andere reden dat ik uitkijk naar deze titel... In de info die beschikbaar is gemaakt is 't duidelijk dat dit een action adventure mmo gaat worden, met puzzel elementen. Het is vooral dat laatste wat me interesseert. The Longest Journey en Dreamfall zijn beide puzzel heavy. Vooral de puzzels in die eerste waren af en toe bizar lastig... Voor de info van vandaag was er een een ARG (Alternative Reality Game) bezig die de community verschillende puzzels liet oplossen door middel van fake sites, videos en verborgen messages op 't internet. Als Tornquist erin kan slagen een MMO te maken met uitdagende puzzels vind ik dat een hele achievement. Een puzzel is immers maar 1x op te lossen, daarna heb je google. Maar het meest interessante is dat de game zijn inspiratie gaat trekken uit allerlei mythes en conspiracies... Als ze er een game van zouden maken waarbij je clues moet verzamelen om puzzels / mysteries op te lossen doormiddel van reizen naar verschillende delen van de wereld, zie ik 't wel zitten. Khou wel van een goeie puzzel. Maar meer dan dat...

Ik *HOU* van mythes en conspiracies.

Atlantis, Aliens, geesten, verborgen schatten, Cthulu, piramides, plagen, 2012... etc etc. Dat er een poging wordt gedaan om deze mythes in een game te verwerken is 1 ding, in een MMO een ander. Kleine spoiler voor de mensen die Assassins Creed nooit gespeeld hebben, maar het einde (na de credits) vond ik 1 van de meest boeiende stukjes uit de hele game... Geweldig. De video die geheime boodschappen bevatte en leiden tot een puzzel, die leidde tot een site met meer puzzels, die leidde tot een forum... Was dan ook genoeg om mijn interesse in deze game te wekken.

Of deze MMO ook iets wordt zullen we moeten afwachten, er zijn ontzettend veel valkuilen in zo'n concept / set-up... Bovendien is Funcom berucht om zijn kut launches... Maar ik ben psyched... Het idee spreekt me ontzettend aan, een hedendaagse setting die leunt op de occult, in welke je maar kan zijn wie je wit... De set-up van de MMO is nog een beetje wazig, dus zal het er daar niet over hebben. Maar wat me nog wel blij maakt is het feit dat er geen classes zijn. Dat je je dus puur je eigen skills kiest, een ander model dan het standaard model.

Informatie over deze game is er pas sinds vandaag, info kun je vinden op sites als Massively, Eurogamer, MMORPG.com, gametrailers, en nog een keer massively. Als iemand meer links heeft laat die dan graag achter in een berichtje :)

Oh, ik vergeet bijna de official website...

De countdown op de website eindigt overigens 21 december 2012 ;)

www.DARKDAYSARECOMING.com

Dit artikel delen

Over de auteur

T2G