1. Soldner: Secret Wars

Soldner: Secret Wars

Net zoals in Battlefield word je ook in Soldner: Secret Wars gedropt op een gigantisch slagveld en zal je samen met je team een aantal doelen moeten voltooien. Het verschil met Battlefield? Meer wapens, grotere omgevingen, meer voertuigen en nog het meest opmerkelijk: veel meer spelers!

Ik was verbaasd toen ik las dat je ruim vijftig wapens ter hand kon nemen en bijna hetzelfde aantal voertuigen kon besturen. Maar ik was pas echt onder de indruk toen ik hoorde dat er op één server 128 spelers kunnen rondhuppelen! Nog maar weinig spellen geven op dit moment de mogelijkheid om 64 spelers op één server te laten spelen, laat staan 128.

Online zijn drie spelmodi aanwezig: extract, destroy en conquest. Elk van de hiervoor genoemde speelmodi heeft weer verschillende submogelijkheden. Zo zal je bij extract bekende speelmodi aantreffen als capture the flag en hostage rescue. De conquest speelmodus zal te vergelijken zijn met de Battlefield speelwijze; hier moet je een bepaald aantal vlaggen veroveren en behouden. Daarbij komt dat het spel heel open staat voor aanpassingen. Er zijn zoveel soorten opties die je kunt veranderen dat je simpelweg je eigen speelmodi ontwikkeld. Ook zal er een single player aanwezig zijn waarin jij leider bent van een speciaal team waarmee je verschillende missies moeten uitvoeren.

De mappen zullen gigantisch groot zijn en zullen gevuld zijn met gebouwen en heuvels. Wings Simulations heeft een speciale techniek ontwikkeld waardoor alles kapot kan. Dit systeem heet ADS (Advanced Destruction System). Zelfs de kleinste details, zoals bomen, zal je kunnen beschadigen. Schade zal de hele ronde blijven tot er van map veranderd wordt. Veel ontwikkelaars hebben pogingen gedaan om systemen als dit te ontwikkelen, deze ontwikkelaar lijkt er in geslaagd te zijn.

Soldner is gebaseerd op de werkelijkheid zoals wij die vandaag de dag kennen. Elk voertuig en elk wapen bestaat ook in het echt en is tot het kleinste detail nagemaakt. De voertuigen staan verspreid over de hele map; tanks, jeeps, helikopters, vliegtuigen, maar jammer genoeg geen boten. De meeste voertuigen kunnen bemand worden door meerdere personen. In sommige vliegtuigen kan bijvoorbeeld één piloot, en twee soldaten als passagiers. Doet de piloot zijn werk niet goed, dan merken de andere twee inzittende dit ook, en andersom. Teamwork is erg belangrijk, en er is altijd wel iemand om mee samen te werken wanneer je een strijd met 128 man voert! Het gebruiken van voertuigen heeft in sommige spellen een te grote rol waardoor er niemand meer op eigen voeten loopt. De infanterie heeft in Soldner echter een aantal grote voordelen. Je kunt als soldaat te voet gebouwen binnen gaan en tussen het gras gaan liggen. Hierdoor ben je minder kwetsbaar voor luchtaanvallen. Voertuigen hebben op hun beurt ook zat voordelen. Zo zijn ze natuurlijk een stuk sterker qua vuurkracht en verdediging.

De ontwikkelaar heeft dit spel zo in elkaar gezet dat je in het spel heel veel kunt aanpassen. Elke speler zal zijn eigen skins kunnen maken, gewoon in het spel zelf. Er zal gekozen kunnen worden uit honderden verschillende kledingstukken en kleine details waardoor elke soldaat een uniek uiterlijk zal hebben.

Vanaf het begin van de ontwikkeling van dit spel geeft Wings Simulations al heel veel aandacht aan de fans. Ze vragen de fans wat ze wel en niet in het spel willen zien. De fans hebben zelfs bepaald welke voertuigen en wapens in Soldner zullen zitten. Wanneer het spel uit is zal deze ondersteuning waarschijnlijk doorgezet worden met updates en gratis patches.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Is dit stuk objectief of subjectief bedoeld?

 • Een impressie is meestal subjectief aangezien er toch een mening van de schrijver in zit.

 • Mja ik vind de eerste regel wel heeeeeel erg subjectief. En ook wel een beetje ongegrond / moeilijk vergelijkbaar.

 • en zo zijn er mensen die door blijven mekkeren over iets stoms. fijn dat dat je het geconstateerd hebt, maar lees er gewoon overheen en praat over het spel.  ik heb battlefield nog nooit gespeeld, dus ik weet niet helemaal wat ik ervan moet verwachten, maar het klinkt wel leuk en het ziet er ook nog goed uit.

 • Subjectief of objectief, ik ben onder de indruk :)

  Lijkt me een vet spel =)  Clans van 64 mensen straks :P

 • Sorry, zin was verkeerd er uit gekomen. Was over soort spellen als Battlefield. Nu is het goed, bedankt Terro.

 • Was ook niet bedoeld om af te zeiken ofzo.. Maar puur opbouwende kritiek. Het stuk ziet er nu goed uit! Geen dank :) en just call me Robbie ;)

 • 128 mensen, eigen skins, etc…  dat opgeteld = LAG

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren