1. Een schoon terras met Pasen

Een schoon terras met Pasen

De eerste echte mooie lentedagen zijn een feit! Menig mens was afgelopen week op het terras te vinden om daar even, lekker onderuit gezakt, te kunnen genieten van een lekker glaasje fris, wijntje of een grote pot pils! Iedereen stapt met zijn beste been uit bed, mensen groeten elkaar vriendelijk wanneer zij elkaar tegenkomen op straat en de nieuwste zomerkleding wordt uit de winkels getrokken. Nee, van enige kredietcrisis is dezer dagen absoluut geen sprake! Maar helaas is er een ander probleem wat elk jaar rond deze tijd de kop op komt steken.

Ik heb het niet over de piek in het aantal (dodelijke) ongevallen met motoren, of de geur van bedorven afval wat uit de containers komt, nee ik heb het natuurlijk over het schoonmaken van het terras wat achter het huis ligt. Dat vieze groene terras wat de hele herfst en winter buiten heeft gelegen en dus het nodige te voortduren heeft gehad. Elk jaar opnieuw moet dat eerst schoon gemaakt worden wil je voor het eerst lekker op je gemak buiten in de tuin kunnen zitten. Een behoorlijke klus die niet even opgelost kan worden met een hogedrukspuit, maar een groot deel van je (vrije) zaterdagmiddag in beslag neemt. Helemaal nu de mooie Paasdagen voor de deur staan, en er behoorlijk veel eieren door de visite gegeten worden, wil je die rotte lucht liever buiten dan binnen hebben. Ideaal dus om zo snel mogelijk buiten plaats te nemen.

Nee, met de eerste lentedagen ben ik absoluut niet vrolijk en stap ik zeker niet met mijn beste been uit bed! Ik weet namelijk dat er een klus op mij staat te wachten die ik alles behalve graag wil doen. Toch moet ik eerlijk toegeven dat wanneer het terras er schoon en opgeruimd bij ligt, ik ook een vrolijk mens ben en ik heerlijk 's avonds kan genieten van een welverdiende pot pils!

Dit artikel delen

Over de auteur