1. De laatste Gametalk : interview met...debeul

De laatste Gametalk : interview met...debeul

Dit is de laatste. De laatste Gametalk. Op 8 juli 2008 heb ik de eerste Gametalk gemaakt. Nu zijn we 12 april 2009. In totaal heb ik 19 leden geinterviewd en zijn er 18 Gametalks verschenen. Dat is best knap aangezien ik eerst van plan was om er maar 5 te maken. Maar nu heb ik er eigenlijk geen zin meer in. Ik ben Gametalk een beetje beu geworden. Dus ik stop met Gametalk omdat ik weet dat als ik mensen tegen m'n zin interview, de kwaliteit van Gametalk niet zal verbeteren.

Hoe kwam je op de naam " debeul " ?

Mijn bijnaam op de voetbal was beul omdat ik er nogal hard tegenaan ga op trainingen. Voorts houd ik wel van een goede portie zwaarden en geweld op TV. Ik ben ook redelijk gefascineerd door de middeleeuwen en alles wat daar mee te maken heeft. Ik zie wel graag van die droge Nederlandstalige nicknames ipv die nietszeggende Engelse combinaties van letters en cijfers.

Hoe ben jij op IG terechtgekomen ?

Google showed me the way!

Met welke leden schiet je het best op ?

Hmm, ik heb hier niet echt een persoonlijke band met iemand maar er zijn wel bepaalde anciens die telkens weer uitblinken door hun reacties op de frontpage en op het forum zoals Mag, Aiii en T1G om er maar enkele te noemen. Er zit hier natuurlijk ook heel wat schrijverstalent, zo vond ik de laatste recensies van Dakhaas echt leuk om te lezen. De moderators geven in het algemeen ook nuttige en degelijke commentaren. Zonder hun zou het hier maar een doodse boel zijn. Hun reacties zijn meestal ook meer gestoffeerd dan die van de gemiddelde IG junky. Slijm, slijm...

Zijn er ook leden met wie je minder goed opschiet ?

Natuurlijk schop ik hier ook af en toe eens wat mensen tegen hun virtuele schenen. Er zijn niet echt leden die ik steevast tegenwerk, daar houd ik me voorlopig niet mee bezig. Als iemand echter telkens weer met achterlijke commentaren komt dan vraag je er natuurlijk om. Gelukkig zijn er altijd wel leden die dit met een rake opmerking tijdig duidelijk maken. Die Jaylee vind ik wel een beetje een dorpsgek maar die komt gelukkig nauwelijks in beeld op de frontpage.

Wat vindt jij van de slowchat op IG ?

Een gevaarlijke plek met veel zieke geesten; Oude mannen die zich als vrouwen voordoen en negers die zich als blanken voordoen zijn massaal aanwezig. Soms wel eens leuk om te lezen wat voor verhalen sommige mensen verzinnen om zich interessant te maken Over de onzinnigheden die daar allemaal verkondigd worden kun je een mooi boekje schrijven volgens mij.

Wie even naar jouw hobby's kijkt ziet dat jij graag naar westernmovies kijkt.Vanwaar die interesse in Westerns ?

Once upon a Time in The West, The Good, The Bad and The Ugly waren twee machtige westerns die ik als jonge knaap om mijn bord kreeg. Deze films lieten een overweldigende indruk op mij na en sindsdien ben ik gefascineerd door de western setting. Ik heb hier toch een honderdtal western DVD's liggen en heb ondertussen alle toppers uit het genre gezien. John Wayne, Clint Eastwood, Gregory Peck, Henry Fonda en Lee Van Cleef zijn legendarische figuren uit dit genre om er maar even enkele te noemen. Dit genre overleeft de tand des tijds makkelijk vind ik, oude westerns uit de jaren '60 staan nog steeds hun mannetje tussen het hedendaagse aanbod van films. Af en toe komt er nog eens een goede westernfilm uit die aanleunt tegen het niveau van weleer zoals 3:10 to Yuma en The Assassination of Jesse James, dan kan je mij steevast in de cinéma terugvinden.

Een western game als Red Dead Revolver en Gun gaat er bij mij ook vlotjes in.

Bij westerns denk ik meestal aan cowboys en indianen of is dat een cliché ?

Het is eigenlijk verrassend dat het een minderheid van de westerns is waarin indianen voorkomen. Cowboys zijn natuurlijk in elke western aanwezig maar veeleer gaat het over stukken land, bendes, bank-en trein overvallen, vee en conflicten aan de Mexicaanse grens.

John Wayne heeft wel een aantal leuke films waarin indianen een hoofdrol spelen zoals Hondo en The Comancheros.

Welke western is jouw favoriet ?

Het is zeer moeilijk om één western uit te kiezen omdat er zoveel kwaliteit is in dit genre, als ik echt moet kiezen dan ga ik voor Once Upon a Time in The West. Maar er zijn echt een hele resem westerns die bij de beste films aller tijden behoren. Mensen die nieuw zijn in het genre en zich afvragen welke de must have titels zijn wil ik best een lijstje voorschotelen.

Ander onderwerp. Wat vindt jij van de Belgen ?

Héhé bende mongolen dat volk, nee even serieus aangezien ik zelf een Belg ben moet ik onze resterende eer wat hoog houden natuurlijk. Tja elke mens is anders natuurlijk en een algemeen beeld vormen van een natie is sowieso totale veralgemening. Over het algemeen denk ik niet dat we hard verschillen van andere Europese volkeren. Onze bourgondische levensstijl en de baksteen in de maag onderscheidt ons wat van andere mensen vermoed ik. Tja iedereen is hier verschillend en heeft wel een eigen karakter en je vindt echt alle soorten mensen in dit apenland. Wel zijn er een aantal Belgen die ons imago serieus naar de kloten helpen zoals Dutroux, De Gelder en Van Temsche om maar wat doorgeslagen idioten op te noemen. Over de politieke situatie van België ga ik wijselijk zwijgen.

Vind jij ook dat ze er uitzonderlijk knap uitzien ? ( Vooral degene die in de provincie Antwerpen wonen )

Ik zou eerder het tegendeel beweren eerlijk gezegd. Natuurlijk zijn er ook knappe dames in België maar uitzonderlijk knappe mensen zie je in België zelden of nooit. Mensen die er marginaal of uiterst lelijk uitzien jammer genoeg des te meer. En neen dat komt niet alleen omdat ik elke dag eens in de spiegel kijk, haha. Ik ken wel wat mensen uit het Antwerpse maar over de knappe mensen daar heb ik nog niet zoveel gehoord. Ik weet wel uit ervaring dat een hete zomerdag in Leuven garant staat voor een meute schaars geklede vrouwen die met hun bruingeblakerde benen komen paraderen. Vooral de oude markt is dan the place to be. Zonnebril op en sightseeing, die mooie tijden staan weer voor de deur.

De Belgen hebben zeer lekker bier, ken je een paar Belgische biermerken ?

Ah het Belgische bier eindelijk iets waar wij Belgen trots op kunnen zijn. Ja de Belgische mannen verzuipen hun problemen in het glas, althans het merendeel van de mannen en vrouwen die ik ken. Zelf ben ik eerder een bescheiden drinker. Tegenwoordig drink ik niets meer van Inbev omdat die totaal onethisch te werk gaan. Geef mij maar een goede Duvel of Westmalle met een potje voetbal op TV en deze man is tevreden. Ik heb al veel Belgische biertjes gedronken en het aanbod is vrijwel onbeperkt. Heineken is echt brol btw, straf dat die Hollanders dat in hun kas kunnen slagen.

Bedankt debeul !

Dit artikel delen

Over de auteur

Vinto Hey, Welkom op mijn profiel, even voorstellen : Ik ben Maaike ik woon in Belgie en loop nog niet zo lang rond op deze wereldbol.