1. iPhone populairder dan de Nintendo DS en de PlayStation Portable?

iPhone populairder dan de Nintendo DS en de PlayStation Portable?

Sinds Apple de iPod Touch en de iPhone geïntroduceerd heeft, heeft het bedrijf ook meteen een nieuwe service gelanceerd in de iTunes Store. Ik heb het hier natuurlijk over de App Store waar momenteel meer dan 15.000 programma’s beschikbaar zijn en deze programma’s op het moment van schrijven al 967,544,619 gedownload zijn. Reden genoeg natuurlijk om Nintendo en Sony aan het denken te zetten.

Voor alle mensen die niet bekend zijn met de iPhone of de App Store zal ik een korte introductie geven. De iPhone (of iPod Touch) beschikt over de mogelijkheid om programmaatjes te installeren op je iPhone of iPod waaronder games, routeplanners, zakelijke applicaties en/of kleine entertainment mogelijkheden. Veel van deze programma’s, waarvan er momenteel meer dan 15.000 beschikbaar zijn worden allemaal tegen een lage prijs (denk aan bedragen tussen de 0,50 cent en 6 euro) verkocht. Er zijn zelfs een kleine duizend applicaties die gratis gedownload kunnen worden.

Je kan dus wel zeggen dat de iPhone en de iPod Touch goed ondersteund worden door ontwikkelaars, en langzamerhand beginnen ook de grotere uitgevers en ontwikkelaars (denk aan Electronic Arts) de groeiende markt te zien. Mensen zijn namelijk sneller bereid om een enkele euro neer te leggen voor een relatief kleiner spel dan dat ze 35 euro betalen voor een spel wat op de PlayStation Portable of Nintendo DS verschijnt. Apple heeft laten zien de toekomst te snappen en de mensen te begrijpen.

Één apparaat waarop meerdere en goedkopere spellen opgeslagen kunnen worden, die ideaal om onderweg te spelen zijn, en tevens de beschikking heeft over een uitstekend touchscreen waar ontwikkelaars de potentie eindelijk van in gaan zien. Dat is toch wat de reizende gamer wil? Ik kan me niet meer voorstellen dat ik mijn PlayStation Portable onderweg meeneem om daar op te spelen. Ook al komen daar fantastische games op uit zoals bijvoorbeeld God of War en Patapon. Ik wil gewoon snelle, kleine en verslavende spelletjes die ik even kan oppakken en met 10 of 30 minuten weer kan wegstoppen omdat ik aangekomen ben op mijn eindbestemming.

Games zoals Tap Tap Revenge, Super Monkey Ball, Tiki Towers, Topple, TowerBloxx, Fieldrunners en vele anderen, zijn de games die ik nog wil spelen. Kleine spellen die ik, voor niet meer dan 3 euro, heb gekocht en net zo verslavend, of misschien nog wel verslavender zijn dan de games die voor de PlayStation Portable of de Nintendo DS verkrijgbaar zijn.

Het moge duidelijk zijn dat de iPhone voor mij hét nieuwe gameplatform is geworden voor onderweg. Maar weinig mensen hadden verwacht dat de apps van Apple zo populair zouden worden en dat de iPhone en de iPod zo’n fantastisch gameplatform kunnen zijn. Ik denk dat Nintendo en Sony dan ook met grote belangstelling de ontwikkelingen op dit gebied aan het volgen zijn, en dat grote fabrikanten zoals Nokia en Samsung zich ook meerdere malen achter hun oren krabben, waarom is het Apple wel gelukt en is de N-Gage geflopt?

Dit artikel delen

Over de auteur