1. Heeft Apple de wereld aan zijn voeten?

Heeft Apple de wereld aan zijn voeten?

Ja, ja en nog eens ja. De wereld - de generatie jongeren die elk hoogstaande stukje technologie in hun broekzak moet hebben, al is het maar voor een paar simpele spellekes die het ding bied. Plus de zakenwereld, die met behulp van een soepel werkende touchscreen geen computer meer nodig heeft om zijn zaken op af te ronden - hangt aan de lippen van de iPod touch en iPhone. Sterker nog - verschillende bedrijven als Nokia en Sony Ericsson raken geïnspireerd door de twee pareltjes van Apple en droppen de éné na de andere touchscreen-beldoos op de markt. Belangrijkere vraag is echter, hoe lang kan Apple het hongerige publiek blijven voeden?

Naar mijn mening niet lang meer. Vat het niet verkeerd op, de iPhone kent talloze bruikbare 'functies en ziet er nog slick uit ook. Het wonderlijke stukje 'Touch' vaagt de opkomende concurrentie weg, tenminste; dat doet het nu nog. Het hart van de iPhone - de Appstore - bruist amper meer. Het enige wat we er nog aantreffen zijn minigames met korte levensduur, enkele gadgets op het gebied van vermaak en wat nutteloze 'Apps' die allemaal op elkaar lijken. HET PUBLIEK BEWONDERT HET NIET MEER! Iedereen weet inmiddels dat je mensen neerschiet in shooters door op het beeldschermpje te drukken met je vinger en internet is niets speciaals meer omdat er geen filmpjes en bestanden op gedownload kunnen worden. De 'Touch'-generation wil meer, meer en meer!

Dat krijgen ze in zekere zin ook, maar niet op de juiste manier. Het is nog geen vier maanden geleden dat de '3G' versie op de markt verscheen, of er wordt alweer gespeculeerd over een '4G' iPhone die in de zomer zou moeten verschijnen. Op dat nieuwe apparaatje is het mogelijk om het hoofdmenu in horizontaal aanzicht te bekijken en that's it! Neen, dat is toch zeker niet wat een ferfent iPod-aanhanger wilt? Ieder jaar een dikke 600 euro neertellen voor een nieuwe versie van de iPhone?

Ik zeg: pas die App-store nou toch eens aan! Maak duidelijke categoriëen - zodat games als Brothers in Arms en BrickBreaker níét onder hetzelfde rijtje vallen. Maak een krachtig beveiligingssysteem, zodat hacken niet zo toegankelijk meer is. Maar bovenal; raffel het niet af! Op Game-gebied kan de iPhone nog lang niet mee met handhelden als de DS of PSP. Waar zijn de topgames? Kom weer met iets verschrikkelijk origineels, dat moet niet moeilijk zijn. Wie had ooit gedacht dat het al zo ver zou kunnen komen, dat het gebruik van een apparaatje dat je handpalm net aan vult een gehele computer (haast) zou kunnen vervangen? Juist, verwen het publiek weer. We willen meer zien dan ooit tevoren.

Zo simpel is het!

Dus, Apple, doe je ding gewoon!

Dit artikel delen

Over de auteur

Mad