1. Mooi weer Warrrbol - nummer 3, seizoen 3

Mooi weer Warrrbol - nummer 3, seizoen 3

#13

Nummer 3, seizoen 3

Mooi weer Warrrbol

Kwaliteit eerst, kwantiteit die niet overheerst.

Vanaf nu weer alleen maar Warrrbol!!

Nummer 3, seizoen 3

Nummer 2, seizoen 3

Nummer 1, seizoen 3

Nummer 3, seizoen 2

Nummer 2, seizoen 2

Nummer 1, seizoen 2

Het beste van seizoen 1

Nummer 5, seizoen 1

Nummer 4, seizoen 1

Nummer 3, seizoen 1

Nummer 2, seizoen 1

Nummer 1, seizoen 1

-Iedere 3 weken verschijnt er een Mooi Weer Warrrbol exclusief op Insidegamer.nl-

Voorwoord

Eigenlijk is voor mij het echte genieten van de Playstation 3 nu pas begonnen, en daarmee bedoel ik hetzelfde voor de Xbox360 bezitters. Top games van het afgelopen (na)jaar zijn nu voor onder de 30 euro in de winkels. Mirrors Edge, Prince of Persia, Brothers in Arms, Battlefield allemaal voor 30 euro, en wat dacht je van Metal Gear Solid, Haze en Burnout Paradise voor 22 euro? Daar komen ook nog de trophies bij, waarvan de oorlog nu echt is uitgebarsten. Ik vind dat ik best wel pro ben met mijn 7 gouden trophies met maar 4 games en ver in level 5. Daarom koop ik ook Prince of Persia en Burnout Paradise, die hebben 3 en 5 gouden trophies!

Rubriek: Breekbaar Nieuws

Wetenschappers doen onderzoek naar witte halve maantjes op nagels.

Raar: Als we ooit terug in de tijd kunnen reizen, waarom worden we dan nog niet bezocht door mensen uit de toekomst?

Kattenvoer met muissmaak logisch maar ranzig idee.

Steriele naalden niet nodig voor ter dood veroordeelden in VS.

Nieuw sprookje ’’het Meisje met de Zwaffelstokjes’’ geen succes in de Efteling.

Wetenschappers en geleerden toch niet slim: Vroeger dachten ze dat de aarde plat was.

Harde plastic stukjes aan het einde van veters, hoe heten die nou?

Rubriek: Muziekreview

John Legend - Evolver

Hij zal waarschijnlijk niet veel problemen ondervinden met de verkoop van zijn derde, romantische album. Overal in de winkels kom je het tegen: Evolver van John Legend. Oké, het is te commercieel, het is immers popmuziek. Maar dit album is wondermooi, en dat komt niet allen door Legend’s hartverwarmende soul-stem. De nummers zelf, probeer daar maar eens een saaie uit te halen. Met uitzondering van ‘’Everybody Knows’’, want wat is dat een doods liedje. Maar de rest is daverend! Als je de nummers voor de 2e keer luistert begint het al. Stuk voor stuk gaan die liedjes in je hoofd zitten, geen enkele is saai. Het is goed dat er zo veel variatie zit in Evolver. Voor de technische muziek liefhebbers is er ‘’Quickly’’, en de liedjes met de grote namen zoals Kanye West en Estelle zorgen voor een vleugje R&B.; Dit album kent veel hoogtepunten, zoals ‘’If You're Out There’’ waarvan ik mezelf regelmatig betrapte dat ik die als eerste draai. ‘’Take Me Away’’ wil ik even behandelen, want dit liedje laat zien wat ik jullie wil duidelijk maken: De songteksten zijn goed, ze zijn schitterend. Je koopt dit album alleen maar om de songteksten, alleen al als je het leest moet het je wel overtuigen. Nummers die verdraaid lekker klinken maar nergens op slaan zijn er ook, bijvoorbeeld ‘’Statisfaction’’. Terug naar ‘’Everybody Knows’’ dat doodsaaie nummer, wordt gelukkig opgevangen met een cadeautje: De cd sluit toepasselijk af met een remix van ‘’It’s Over’’, en hier hoor je enige creativiteit in. Legend’s tweede album ‘’Once Again’’ is zijn beste, dus als je nog een paar liedjes zoals ‘’P.D.A.’’ op je computer hebt staan, gooi je die ook even in dit derde album. 8/10

Artikel: 5 dingen die slecht zijn aan Killzone 2

Nee, dit is geen review. Daarvoor heb ik deze game te kort gespeeld, en ik heb hem zelf niet eens, maar er vielen me al genoeg ‘’rare’’ dingen op. Om te beschrijven hoe geweldig Killzone 2 er uitziet wordt vaak gezegd dat de makers met pixels gemorst hebben. Dus ik ga niet zitten morsen, behalve om te zeggen: Ja, het is allemaal waar, het ziet er geweldig uit. De vernietigbare omgevingen, de rook in de lucht, het geluid, het detail, de Kickass AI… Het is alsof je door het scherm valt, zo goed ziet het er uit. Deze jongens hebben eindelijk de beroemde Cell processor gekraakt en zuigen er alle grafische goedheid uit.

Maar jullie weet dat, want iedereen zegt het. Dus laat ik me richten op het kwaad:

1. Het schriftelijk taalgebruik

Het is verbazingwekkend, ik had juist gedacht dat Nederlanders goed Engels kunnen. Ik zou zeggen dat het een race naar de bodem is tegen Gears of War 2, maar Killzone 2 wint net. "Oh my God!" "The convoy!" "We're getting killed down here!" Enz. Niet dat het me irriteerde - maar het is duidelijk dat niemand bij Guerilla werkelijk denkt dat hun schriftelijk goed is.

2. De Playstation 3-controller

Ik weet dat het een naam heeft. Maar haar naam is lame, en ik ga het niet zeggen. Maar ik zeg dit: de Playstation 3 controller is klein. Het lijkt alsof je als een juwelier met een loep aan het werk bent. En er zit gewoon geen gewicht aan. Ik ben er zeker van dat het leeg is van binnen.

3. Wapens

Ik kan ze van mijn leven niet recht houden, maar daar kan ik mee leven. Waar ik niet mee kan leven is de munitie capaciteit. Ieder wapen kan maar zo’n 4 kogels per keer dragen, dus ik spendeerde evenveel tijd aan richten als dat ik aan schieten deed. Misschien moesten ze een spin off reload-spel maken voor de liefhebbers, dan kunnen ze het Reloadzone noemen.

4. "Sev."

Niet per se kritiek, maar het werkt op mijn zenuwen om de hele tijd ‘’SEV’’ genoemd te worden.

5. De Helghast voice-over.

Iets kroop over me heen toen ik het hoorde.

Ik heb geen kritiek op het verhaal, zoals velen wel hebben, want in games en vooral in shooters stelt het verhaal helemaal niks voor. Voor een mooi verhaal ga je een RPG spelen.

Rubriek: Filmreviews

Opmerking: In reviews kunnen spoilers zitten.

Tropic Thunder – Je zit thuis film te kijken. Nadat je de reclames en trailers van andere films hebt gezien, opent Tropic Thunder met… Nog meer trailers. Dit is bedoeld om de kijker kennis te laten maken met de personages in de film. De personages zijn dus acteurs, en nu maken ze een Vietnam film. *De introductie van Tropic Thunder, de trailers, bevat de puurste vorm van humor, niet dat je hardop zit te lachen, maar je weer dat er een geniaal komisch brein achter zit. En dat brein is van Ben Stiller, die zelf ook in Tropic Thunder speelt*. Wacht, het wordt nu een beetje moeilijk te begrijpen dus zet ik sterretjes om de zinnen die over de film gaan, dus die niet over het verhaal gaan. *Ben Stiller dus, die op een prachtige manier een sterrencast wist te verzamelen voor zijn film, onder anderen bestaande uit Jack Black, Tom Cruise, Robert Downey jr. en met Stiller zelf in de hoofdrol. Ze zitten in de rol van acteurs*, die op de filmset niet weten wat echt is en wat special effects zijn. Ze krijgen te maken met de Vietcong en dan is de verwarring compleet. *Het levert een heel grappige film op, maar het gaat wel gepaard met uitzonderlijk vervelend taalgebruik. Tropic Thunder is denk ik de film met de hardste taal die ik ooit gezien heb. Dit heeft wel een achterliggende gedachte, want Ben Stiller geeft hier kritiek mee aan de filmwereld, waarin ze blijkbaar heel gemeen zijn. Tom Cruise speelt de vervelende filmbaas, en zo kenden we hem nog niet! Dat moet je gewoon zelf zien. Naast deze scherpe algemene grap richting de filmindustrie zitten er meer bijzonder scherpe elementen in Tropic Thunder. Een mooie is dat je geen complete mongool moet spelen in een film: ‘’Forrest Gump: Autistisch? Ja. Mongool? Nee, want hij kon goed rennen en kon uitstekend tafeltennissen.’’ Je zult niet constant hardop lachen met deze film, maar de gevatte humor gaat je zeker opvallen, en de losse lichaamsdelen zijn maar special effects in *een film* in een film. Dat moet je dus niet zo serieus nemen, en de taal ook niet. Daarom is Tropic Thunder zeker ook leuk voor de simpele humor. Dus je kan zeker ook met deze film lachen als je de verwijzingen naar Peter Sellers (de ontploffing op de filmset) en Eddie Murphy(Jack Black’s scheten film met meerdere rollen) mist.* 9/10

Meet Dave – Weer een film waar in Eddy Murphy meerdere rollen speelt, hij deed het 20 jaar geleden, en hij doet het nu. Het was toen leuk en het is nu leuk. Oké, Norbit was rampzalig, maar mogen we het hem na 2 jaar vergeven? Zeker hoor, want simpele komedies zijn altijd welkom, en het mooie is dat er dit keer geen dikzak te bespeuren is. Murphy portretteert Dave, een vreemdeling in New York. Hij heeft een missie, maar dat gaat moeilijk als niemand mag ontdekken dat er aliens in het pak zitten, hij een wit seventies pak heeft die pijn aan je ogen doet en elke beweging zo stijf als een robot is. De opdracht van de aliens is om hun planeet ‘’Nil’’ te voorzien van water, dus gaan ze in de robot Dave om een speciale orb in het water te gooien op Aarde. Maar dat gaat niet goed en de orb belandt in de handen van een jongen genaamd Josh. Dave moet dus contact maken met de mensen en dat levert genoeg mogelijkheden voor simpele humor. Niet iedereen op het schip is zo verrukt over de mensheid, en deze ontwikkeling de van problemen loopt evenredig met de presentatie van de personages in Meet Dave. De hele film, met uitzondering van de ontknoping, is heel geestig. Op het eind van de film gaat het toch helaas mis, want de vele obstakels waar Dave mee te maken heeft lopen uit tot nog meer narigheden tot dat er een punt is in de film waar de hele plot wordt gedumpt en er opeens een nieuwe missie gestart wordt. De film wordt meliger en drukker tot dat het saai wordt. Het frisse, voortreffelijke eerste helft van Meet Dave weet dus niet goed te vervolgen. Toch krijgt deze film een voldoende door de verschillende positieve thema’s. Vriendschap en heldenmoed zijn hier de belangrijkste van. Ik vraag me af, of misschien wel de vernietigende kritiek die Murphy ontving voor Norbit iets te maken heeft met deze positieve verandering. Meet Dave is een heel gemiddelde film, maar Murphy mag blij zijn dat dit geen schandalige productie is die voor eeuwig onze herinneringen aan hem zal verergeren. 6/10

Artikel: Ik heb 4 Efteling punten!

Het is een makkelijk rekensommetje. 4 Keer 5 euro is 20 euro, en dan krijg je 8 euro korting bij de Efteling!! Het klinkt zo mooi, maar is het nou wel zo slim om dit jaar naar de Efteling te gaan? Het seizoen 2009 is zonder twijfel een van de meest rommelige jaren van de Efteling, en dat hebben veel fans gemerkt. Er zijn nog meer frustraties in dit forum, maar er is nog meer. Het begint al meteen als je richting de Efteling rijd en achter het hotel een groot bouwterrein ziet, de grootste investering van dit park ooit. Vakantiehuizen en appartementjes in sprookjessferen zullen met ingang van 2010 een stap gaan zetten richting de 365 dagen open. Je gaat meer verbouwingen aantreffen in het park zelf, bijvoorbeeld het station in Ruigrijk, dat een heel grote hal gaat worden in de stijl van de Vliegende Hollander. Deze verbouwing wordt pas voltooid in de winter, dus de treinen rijden het hele jaar niet. Ook kan je een paar meter verderop genieten van de verbouwing van een horecagelegenheid. Ik weet het al: Ik ga lekker volgend jaar, kortingsactie of niet. Natuurlijk zijn er veel mensen die hun voordeel willen halen met de AH-korting, maar dan raad ik de lente af. De korting is ook nog geldig in de zomer, en de zomer is veel leuker en gezelliger dan de lente-Efteling. Het weer speelt natuurlijk, maar ook de vele shows en entertainment. In de zomer kan je het ook lekker rustig aan doen en meer genieten, want dan zijn ze tot 21.00 open in plaats van 18.00. Tot zover mijn advies, en ik spreek uit ervaring: Ga in de zomer, niet in de lente! De meivakantie is meer geschikt voor Keukenhof bijvoorbeeld. Jullie willen ook wel weten of er binnenkort weer een nieuwe attractie komt in de Efteling, ja die komt! Het wordt een theater voor dagbezoekers, Raveleijn, en komt tussen Droomvlucht en Villa Volta te staan. Het Efteling theater, een mooie grote accommodatie, heeft namelijk haar deuren niet meer open voor dagbezoekers, maar alleen voor de mensen die overnachten. Ik vind het helemaal geweldig, een nieuw theater in het park, maar met de locatie ben ik minder tevreden. Ik ben bang dat Villa Volta niet meer zo afgelegen aan gaat voelen. Ik vind het een wrede attractie, en juist omdat het in z’n eentje staat vind ik het al bijzonder, maar nu er een theater naast komt gaat die sfeer weg. Er komt nog meer nieuws, in de vorm van nieuwe sprookjes in het Sprookjesbos. Assepoester is natuurlijk al nieuw, maar over een paar jaar zal er een sprookjes boom komen. Het zal een interactief sprookje worden met acteurs, en daar blijft het waarschijnlijk niet bij omdat de Efteling duidelijk heeft aangegeven dat er meer bewoners komen in het Sprookjesbos. Genoeg om ons op te verheugen, maar er is ook een teleurstelling: Een nieuwe attractie in de vorm van een ritje komt er voorlopig niet. Iedere 5 jaar een nieuwe rit, dat zou het beleid zijn van de Efteling. Nou hoop ik dat ik jullie heb bijgepraat over Nederlands’ monumentaal themapark. En 8 euro korting is eigenlijk heel veel, dus ik ga zeker deze zomer.

Rubriek: Het interview

Dit keer werd Seva geïnterviewd.

Seva, op je profiel kan je zien dat je het vaakst op je PS3 speelt. Maar je hebt ook een originele Xbox. Waarom heb je geen Xbox360 gekocht maar wel een PS3?

Dit komt omdat ik door de plotselinge dood van de Xbox het vertrouwen in Microsoft kwijt ben en omdat die X360 nogal last had van de bekende Rrod. Maar misschien koop ik wel de opvolger van de 360. Ik dacht namelijk dat Halo 3 naar de pc kwam, maar het komt nog steeds niet. Deeltje 4 wil ik dan wel kopen voor de Xbox720.

Jij hebt de game serie die nieuw ontstaan is op de PS3, Resistance 1 en 2, beide uitgespeeld. Waarom heb je ze met een 8 en een 9 beoordeeld?

Ik vind die serie eigenlijk wel best op Halo lijken (behalve dan dat Halo beter is dan Resistance). Ik heb erg genoten van beide spellen en ze halen soms hetzelfde gevoel net zoals ik bij Halo steeds heb.

Vind jij ze niet te makkelijk? Met name Resistance 2, omdat de checkpoints verdraaid dicht bij elkaar staan?

Ik heb het nooit opgemerkt dat die checkpoints dicht bij elkaar stonden, maar dat boeit me in principe niet, als ik maar die verdomde Chimera kan afknallen.

Waarom heb je Resistance 2 een hoger cijfer gegeven dan deel 1, terwijl deel 2 volgens mij grafisch niet alleszins indrukwekkend is en het verhaal wel erg dun geworden is?

In deel 1 was ik niet zo in het verhaal, ik wou zo snel mogelijk de game uitspelen vanwege een paar beginmissies. Maar toen ik eenmaal in het midden van de game kwam, toen vond ik de game pas goed. Resistance 2 vond ik al in het begin goed, de besturing was super en je had iets meer vrijheid dan in deel 1. Ik zat op sommige momenten echt in het verhaal, ik wou die Chimera echt afmaken. Zelfs het einde was super, het laatste gevecht en het laatste filmpje. Ik zie wel een deel 3 zitten, maar dat betwijfel ik (de mensen die het hebben uitgespeeld, weten wel wat ik bedoel).

Je geeft een 7 aan God of War: Chains of Olympus voor de PSP. Waarom dit tikkeltje laag cijfer?

Ik vond Chains Of Olympus eigenlijk te kort voor een PSP-game, hij kreeg dan ook zijn punten vanwege de prachtige graphics en van de besturing.

Koop je ook soms games van de Playstation Store?

Nee, ik heb nog geen creditcard en mijn vader koopt enkel voor mij CD's via het internet en geen games.

Denk je dat een game zoals Wipeout HD commercieel veel beter tot zijn recht was gekomen als het ook op een cd te koop was? Was de game dan meer verkocht?

Ik denk van wel, want niet iedereen vertrouwt het internet om dingen te kopen en ook niet iedereen heeft internet op zijn PS3 (het klinkt belachelijk, maar het is zo).

Jij hebt vooral actie- en schietspellen besproken op je profiel. Zou je ook het softe LittleBigPlanet willen spelen?

Ik wou deze game kopen, maar vanwege de kritiek op de game ben ik aan het twijfelen. Ik moet nog MGS4 kopen en de echte toppers moeten nog uit komen (o.a God Of War III).

Bedankt aan Seva voor dit interview.

Rubriek: Gamereview

Resistance 2, exclusief voor PS3

De volledige versie van deze review staat ook bij memberrecensies.

Zijn het de omvangrijke eindbazen, de adembenemende omgevingen of gewoon de heerlijk geënsceneerde actie waar Resistance 2 het van moet hebben? Na ongeveer 8 uur in de huid van de hoofdpersoon Nathan Hale weet je wel zeker: Deze game heeft het allemaal! De single-player campagne zorgde voor onophoudelijk pompende adrenaline in mijn bloed. Lijken de kleine kritiekpunten van Resistance: Fall of Man nu werkelijk weggewerkt? Het vervolg, Resistance 2, heeft dezelfde solide framerate en een onberispelijke beeldkwaliteit, ook is er beduidend meer actie en effecten dragen hieraan bij. Het gevoel van schaal is waarschijnlijk het meest indrukwekkende visueel aspect van het spel. Sommige van de vijanden en omgevingen zijn enorm, en op het eerste gezicht lijken een paar achtergronden net echt(de San Francisco - Oakland Bay Bridge, bijvoorbeeld). De vijand en speler modellen zijn meer gedetailleerd, en met name de verlichting is veel verbeterd. Na een gewaagd offensief in het Verenigd Koninkrijk, keert Nathan Hale terug in Resistance 2 om opnieuw te beginnen aan een nieuw gevecht tegen de verspreiding van de Chimera krachten. Het verhaal dus, wat best spannend en cool was in het eerste deel, borduurt nu verder op een eentonige manier. De game begint waar de vorige eindigde, en de speler komt nou eindelijk te weten hoe die cliffhanger van Resistance 1 verder gaat. Een beetje teleurstellend, kan ik je melden. Hale wordt doodleuk meegevraagd om verder mee te vechten tegen het virus, terwijl hij net Engeland had gered. Er gebeurt niets nieuws dus. Het komt er op neer dat je toewerkt naar het plaatsen van een atoomboom in een Chimera-kern. Ondertussen kom je à la Jurassic Park de grondlegger van het experiment tegen. Een professor met een accent, die op zijn manier probeert om te gaan met de ramp die door hem ontstaan is. Dit is wel leuk, maar het is gewoon afgepakt van Jurassic Park en de speler weet dat het verhaal niet veel soeps gaat worden zodra hij uitgekeken is op de lege, stereotype personages in de toch al zo korte cutscenes. Wetende dat Insomniac waarschijnlijk een groot gedeelte van hun tijd en het budget in de totstandbrenging van de diepe en verslavende online ervaring heeft gestopt, kon ik constateren dat het z’n vruchten afwerpt. Alles geheel genomen, biedt Resistance 2 vele uren gameplay en die uren zul je met veel plezier doorbrengen. 8/10

‘’Na de vliegtuigramp van Turkish Airlines besluiten de passagiers vrijwillig uit het vliegtuig te springen.’’

‘’Nee hoor, de mijn wapen maakt helemaaaaaal geen herrie. Echt niet. 't Is eigenlijk een heel geinig dingetje."

"etenstijd, aanvalluh" wordt bij sommigen iets té serieus genomen.

‘’Boer zoekt vrouw neemt ziekelijke vormen aan"

Rubriek: Quotes

‘’Deze applicatie is zeer beledigend en dient niet te zijn goedgekeurd voor distributie naar de App Store’’ – Quote van Apple, nadat ze een spelletje hebben geannuleerd waarin je babies kan laten stoppen met huilen door de Iphone te schudden.

’’Ik was een nerd op school’’ – Zac Efron, een acteur in de films ''High School Musical''.

’’We moeten haar niet in een glamourpuss veranderen.’’ - Amanda Holden, een jury van ‘’Britain's Got Talent ‘’, over de 47-jarige YouTube-sensatie Susan Boyle, waarvan haar prestatie in het programma meer dan 20,3 miljoen keer online is bekeken.

Dit artikel delen

Over de auteur