1. NBA Street: Showdown

NBA Street: Showdown

NBA Street heeft zich in de afgelopen jaren bewezen als het beste onrealistische basketbalspel wat momenteel op de markt te vinden is. De grote consoles krijgen binnenkort alweer te maken met het derde deel uit de serie, NBA Street V3. Sinds een korte tijd is echter bekend geworden dat Electronic Arts de PlayStation Portable volledig zal ondersteunen. Dit betekent dus niet alleen dat de handheld van Sony te maken krijgt met onder andere FIFA Football, Need for Speed Underground en andere spellenreeksen, maar ook met NBA Street. NBA Street: Showdown zal het eerste deel van de serie worden die de drie consoles zal verlaten.

NBA Street: Showdown is nu ongeveer negen maanden in ontwikkeling bij Electronic Arts’ studio in Canada. In NBA Street draait het om drie-tegen-drie wedstrijden, waarin (bijna) alle regels van basketbal aan hun laars gelapt worden. Het gaat er natuurlijk om dat je een wedstrijd wint, maar belangrijker is het feit hoe je wint. Je kunt je in NBA Street compleet uitleven met de honderden verschillende moves die in het spel verwerkt zijn. Ook kunnen we dit keer weer waanzinnige dolbewegingen en dunks terugvinden.

In de PSP versie zitten ook wat exclusieve speelmodi verstopt. Een voorbeeld hiervan zijn de minigames, waar het hoofddoel is om je tegenstander zoveel mogelijk te blokken. Ook de oude vertrouwde modi kunnen we weer terugvinden. Je zult het dit keer met je eigen team weer moeten opnemen tegen de tientallen NBA teams. Toch is de modus waar de meeste mensen naar uitkijken de King of the Court mode. Hier gaat het erom dat je de door jouw gecreëerde basketballer met een soort van carrière mode naar de top brengt. Hoe verder je komt, hoe meer extra’s je vrijspeelt. Zo zijn er onder andere basketbalvelden, basketbalkleding en nog veel meer extra’s die in deze modus zijn verstopt.

Natuurlijk kunnen we ook nog online spelen. Je kunt het opnemen tegen iemand in ‘normale’ wedstrijden maar ook in de minigames. De online mode van NBA Street biedt alleen ondersteuning aan twee personen. Ook is er een party mode die ondersteuning biedt aan vier mensen. Hierin moeten verschillende minigames gespeeld worden, waarna de PSP doorgegeven moet worden aan de andere speler.

Electronic Arts staat zo onderhand ook wel bekend om EA Trax. EA Trax zal ook voor NBA Street aan de slag gaan om bekende namen en nummers op de soundtrack van het spel te krijgen. Natuurlijk zal een groot deel van die soundtrack bestaan uit hiphop nummers. Nieuw in de PSP-versie van NBA Street is EA Pocket Trax. Kort gezegd houdt dit in dat er bonus materiaal in het spel te vinden is. Dit kunnen de clips zijn van de nummers die op de soundtrack staan, maar ook korte filmpjes die zich afspelen in een NBA Street omgeving.

NBA Street: Showdown werd in het begin meteen al beschouwd als een poort van NBA Street 2. Als we dit echter allemaal lezen blijkt dat niets minder waar is. NBA Street: Showdown zal eerder vallen onder het kopje ‘de neef van’. Electronic Arts heeft ook veel tijd besteed aan de besturing van het spel. Omdat de PSP iets anders is dan een Dual Shock controller nam dat redelijk wat tijd in beslag. Naast de extraatjes die in deze impressie zijn genoemd zullen er nog meer in het spel verstopt worden, maar hoe en wat is nog onduidelijk.

Wel duidelijk is dat NBA Street: Showdown goed op weg is om een toptitel voor de PSP te worden. Het is in ieder geval dé aanrader voor de basketbalfan. NBA Street: Showdown wordt een lanceertitel voor de PSP, dus verwacht het spel in maart (met de release van de PSP) in de winkels.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • het word steeds beter voor psp

 • aah vet :D Nu ook een goed bbal spel op PSP :D

 • he bjorn de bjorn schrijven ken je niks van :P gientje

 • ben wel benieuwd naar deze titel.. hopelijk is de framerate nog ok anders speeld het niet echt :| ziet er namelijk niet verkeerd uit

 • Dank je Tim…  Ik vind het er ook niet echt helemaal super uitzien, maar die screens zijn ook genomen van bewegende filmpjes; daar lijkt het op iig.

 • je moet ff bij screenschots kijken de shots die in het bericht staan zijn ietsje hoger vandaar de iets mindere kwaliteit.

  het scheelt dan wel

 • Klopt, in het bericht hebben ze een bepaalde grootte dus worden fijn geplet.

 • Ik ben volledig voor PSP, maar lijkt dit niet een beetje op een propaganda voor de PSP. Kan zo wel zien dat DS geen eerlijke kans krijgt.

 • Yeah, waar zijn de NDS impressies?

 • Insidegamer zegt dat ze al een aantal DS impressies hadden gedaan maar beter hadden ze ze even door elkaar gedaan en niet eerst alle DS en daarna alle PSP games dit slaat nergens op:S

 • NBA Streets is altijd tof geweest en zo te zien word hij dat ook op de PSP

 • @ kwestie teveel PSP impressies: we schrijven impressies wanneer er info is. Doordat de info van de NDS spellen er al veel eerder was zijn die impressies veel eerder geweest. Nu pas komt er veel PSP info en dus komen er nu pas PSP impressies. Wat dat betreft is dit gewoon een inhaalslag om de boel gelijk te trekken.  Eerlijkheidshalve moet ik wel zeggen dat er meer PSP impressies zullen komen dan DS impressies, maar uiteraard zullen er ook daarvan nog een aantal volgen.

 • tis dus gewoon een fanboy site wil je zeggen? :/

 • Omdat op de CES heel veel PSP game info is gekomen komen er ook veel impressies van die spellen. Daarom komen er ook meer PSP impressies dan NDS impressies. Niks fanboy site dus.

 • krijg je weer dat gedoe over fanboy enzo

  WEES BLIJ MET DEZE GOEDE IMPRESSIE!!

 • Ik heb het woord fanboy ook nooit in me mond gehad, zolang ik het gevoel heb zo genoemd te worden. Ik ben op en top PS fanaat, en zalook zonder twijfel direct een PSP kopen als die in de winkel ligt, maar k ben in voor een gezoende en eerlijke concurentie. Als ik op deze site ben dan zijn er direct weer 2/3 artikelen over PSP te vinden. Maargoed beter teveel nieuws dan geen nieuws…en daarin moet ik jullie(IG) weer gelijk in geven…jullie zijn wat nieuws betreft de beste van Benelux.

 • wel relaxt!

 • NBA Street in de trein spelen. Vet man.

 • HOezo de games aanbod van de ds is beter?

  Alleen een ninty fan zegt dat. (ik respecteer dat mening)

  maar de psp heeft games voor een bredere publiek.  komt er btw Nhl street of zoiets.

  LIjkt me wel vet STraat hockey.
 • Zucht, met die fanboys is t nooit goed hier. Dan weer te veel DS nieuws dan weer te veel PSP nieuws. wees blij dat er nieuws is jaloerse dummies. Ik vind het wel goed dat er veel nieuws is over de psp. Zoals vele al 100 maal gezegd hebben, DS nieuws komt vanzelf wel weer.

  Je moet eens LEZEN dat leer je namelijk op school.

  Waarom altijd van die domme opmerkingen? ALTIJD zit er 1 tussen die de boel verneukt voor een ander.  ff ontopic: Deze game lijkt me niks, basketball boeit me niet, hoe mooi de game ook is.Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren