1. Warrrbol... Oh no, you didn't!

Warrrbol... Oh no, you didn't!

Oh no, you didn't... Its on now, baby! Sorry hoor, maar ik werd gewezen (via de SlowChat) dat er een reactie was op één van mij logs. Leuk is het om te weten dat mensen je log op een manier lezen dat ze er wat mee proberen te doen. Maar daar tegenover staat ook dat dit mij in staat stelt om je te wijzen op de grove fouten in je definities, theorieën en al het andere wat enigszins rammelt. Bij deze dus

Eerst moet ik je even wijzen op het feit dat wat jij onder Atheïst verstaat een onjuist beeld is: Atheïst ~ Latijn voor geen geloof in god. That's it! Voor de rest kunnen we allerlij theoriën aanhangen, want er zijn geen dogma's. Rationeel denken is ook geen vereiste hoewel rationalisme en atheïsme in veen gevallen wel samen gaan. Als ik als atheïst wil geloven dat de mensheid voortkomt uit de liefdesrelatie van een nijlpaard en een krokodil, dan ben ik nog steeds een atheïst, echter geen rationalist.

Vervolgen weet je ook nog eens de wetenschap te verbasteren tot iets wat ik niet eens herken. Je haalt ten eerste de evolutie theorie en de Big Bang door elkaar. Maar mijn grootste hekelpunt (waar jij je complete onkunde over dit onderwerp laat zien) is als jij zegt: "Atheïsten geloven dat alles toevallig is ontstaan". Dit is een vast stokpaardje van creationisten en het verbaast me dus ook niet dat je daar mee komt. Echter, het is complete onzin! We weten precies wat er is gebeurt tot en met een paar milliseconden voor de Big Bang. Nu, zul je misschien zeggen: "Waar komt dat dan vandaan". Dan is mijn antwoord: "Dat weten we niet", maar vergeet niet dat wij niet de gene zijn die dat weten maar jullie! God heeft het gedaan... Zonder bewijs.

Ook weet je de evolutie theorie te mismaken tot iets wat het niet is. Jij zegt dat het toevallig was, maar dat was het niet. Het heeft te maken met microevolutie (ook wel mutatie genoemd) en macroevolutie (vele microevoluties achter elkaar). Het is heel simpel: als een bepaalde genetische afwijking positief is, zal het een grotere overlevingskans hebben. Leven er meer exemplaren met de afwijking, dan word deze dominanter. Laat er genoeg tijd over heen gaan en je krijgt op verschillende plekken soortdifferentiatie. Dit is wel versimpeld, maar als je meer wil weten lees je maar The Origin Of Species van Darwin.

En dan de bekroning op deze shitsandwich: "Wetenschap en religie moeten samen gaan". Oh no, you didn't! Wetenschap is de kunst van het kennis vergaren van fysische wereld. God is metafysisch en daarom valt -ie meteen weg als het op wetenschap aankomt. Dit is waarom het nooit, maar dan ook nooit samen kan gaan. Omdat gelovigen een ongelooflijke claim maken, dragen ze de bewijslast. Dit is bij alles (ook wetenschap) zo. En nee, de Bijbel, Koran, Thora of welk ander sprookjesboek je er bij haalt is geen bewijs.

Next time do you're homework!

Dit artikel delen

Over de auteur