1. Ape Escape

Ape Escape

Ape Escape is een spel dat zijn oorsprong kent op de eerste Playstation van Sony. Daarna volgde een nieuw avontuur op de Playstation 2. Er is ook een Eyetoy spel in de maak met diverse mini-games en daarnaast dus ook een PSP versie van Ape Escape.

Voor diegenen die nog nooit van Ape Escape gehoord hebben zal ik nu uitleggen wat het doel van het spel is. Het karakter waar je speelt heet Spike. Spike heeft als opdracht gekregen om een aap genaamd Specter te pakken te krijgen? Waarom? Specter heeft namelijk een helm gestolen waardoor hij vele malen intelligenter wordt. Hij neemt een groot aantal van zijn familie en vrienden mee naar het verleden om de geschiedenis te veranderen. Spike zal ook het verleden in moeten gaan om de in totaal meer dan 200 apen terug te vinden in meer dan twintig verschillende levels.

Ape Escape PSP zal geen volledig nieuwe titel zijn: het wordt eerder een soort remake van de Playstation 1 versie van het spel waar ook een aantal nieuwe zaken in worden verwerkt. Deze titel was een van de eerste spellen die gebruik maakte van de analoge knoppen van de Dual Shock controllers. De besturing zal hierdoor voor de doorgewinterde Ape Escape fans even wennen zijn.

Er zullen in totaal vier verschillende minispellen in Ape Escape te vinden zijn. Twee van deze minispellen, Boxing en Skiing, waren al te vinden in het origineel. Dat betekent dus dat er twee gloednieuwe minispellen in het spel zitten. Dit zijn Ping Pong en soort hindernisbaan. Deze vier minispellen kunnen door middel van WiFi allemaal tegen andere PSP-bezitters gespeeld worden.

Ape Escape PSP was op de CES 2005 te spelen. De beelden die tot nu toe zijn vrijgegeven wekken de indruk dat het spel er visueel niet zoveel op verbeterd is. Vooral wanneer je het gaat vergelijken met andere PSP spellen. Qua speelbaarheid schortte er ook nog wel het nodige aan het spel. Aanvallen met je wapens liep nogal stotterend en het springen liep ook nogal houterig. Het is bekend dat het een zeer vroege betaversie betrof, dus het is te hopen dat de makers veel van de foutjes er uit kunnen halen. Als dit lukt, is het mogelijk dat ze een goed en geslaagd platformspel afleveren. Hopelijk wordt de serie met de komst van de PSP versie wat beter bekend bij het grote publiek.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • iedere dag een psp (game) impressie is altijd nice :)

  persoonlijk heb ik alleen niks met ape escape..

 • Ik heb deze op de PS1. Dat was wel leuk met de originele toepassing van de beide analog stikcs bvb hoelahoep –> snel ronddraaien met de stick, Roeien met 2 roeispanen –> 2 sticks juist bewegen. Maar daar de psp maar 1 analog stick heeft en ik Ape Escape al heb zal ik deze niet kopen.

 • Wat is dit, de psone conversie? Ziet er lelijk uit :S

 • Hmm blocky… misschien verbeteren ze het nog. Ik denk wel dat het een lollig spel is met toffe gameplay.

 • dit ziet er niet uit, naja zal wel allemaal.

 • Wat is dit, de psone conversie? Ziet er lelijk uit :S

  Oh, nu gaat het opeens niet meer om de gameplay? ;-)

 • Wat is dit, de psone conversie? Ziet er lelijk uit :S

  ging jij niet voor de DS?, dat ziet er allemaal nog een stuk minder uit…  ow, maar dat was niet belangrijk…

 • Hmm nee niks voor mij……..

 • Opeens was het stil aan zijn kant!

 • Het ziet er gewoon niet uit :) Op een handheld die geroemd wordt om grafische prestaties valt deze compleet uit de boot. Gameplay of geen gameplay.  Death Jr ziet er beter uit en heeft net zoveel (nu dus meer imho) potentie.

 • Wat heeft dit met de DS te maken? Het paradepaartje van de PSP zijn de graphics, en dit hierboven is gewoon N64 niveau…

 • Wat maken de graphics uit? Als het maar lekker speelt.  En de DS is niet zoveel beter als de N64. Misschien wel even slecht, maar dat maakt niks uit als de games maar goed zijn.  Bij de DS gaat hem om de touch screen elementen.  En bij de PSP puur om gameplay als laatst pas de graphics IMO.  Maar wat boeit het? ik koop deze game waarschijnlijk toch niet. Ben niet zo'n fan van de Ape Escape serie.


 • Shit er komt een flamewar door deze impressie  Het ziet er precies hetzelfde uit als de psone versie.

  Die heb ik al. maar de nintendofanboys moeten maar niet reageren op deze graphics. volgens hen gaat het om de gameplay en niet om de graphics.

 • Op de PSone vond ik hem cool, maar toen had ik hem voor een laag prijsje gehaald. Denk dat ik deze ook maar ga halen voor een zacht prijsje

 • PSP: gaat nie om gameplay, maar gwoon omdah hij zo krachtig is(ff dah misverstand uit de wereld helpen), en dus mooie, grote games aankan.  NDS: gaat niet per se om de graphics(dan verliest hij zwaar van de PSP) maar meer om de gameplay(touchscreen, microfoon, tv…)  en deze gfx zijn gwoon zwaar bagger, zelfs voor een DS…


 • Haha, ik koop'm toch niet…:D:P

 • PSP: gaat nie om gameplay, maar gwoon omdah hij zo krachtig is(ff dah misverstand uit de wereld helpen), en dus mooie, grote games aankan.  Weet je wel wat je zegt?

  Ik denk het niet…

  Meer kracht betekend zowiezo ook meer mogelijkheden in de gameplay, dan heb ik het over 3D games(analoog stikje), over beter AI, over al die shit.

  psp is zo cool omdat er zoveel kracht in dat ding zit ja.

  Maar gameplay blijft op de eerste plaats, altijd.  Meer kracht betekend ook betere gameplay, kijk naar alle consoles:

  Snes naar N64, N64 naar GC, psx naar ps2.

  GB naar GBA,…  Dat was ook alleen maar meer kracht, beter geluid, meer alles…


 • Mensen dit is echt een leuk spel. Zeker in het oog houden of proberen hoor. En ja dit is een port van de PSone versie met opgepoetste graphics –> bilinear filtering en er zijn nu dubbel zoveel aapjes te vangen.

 • wat heb jij toch met je bilinear filtering, altijd als ik dat woord hier op de site lees, heb jij het geschreven :)

 • LOL!!!!!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren