1. MechAssault

MechAssault

Waar Microsoft 14 maart 2002 had gereserveerd voor de lancering van de Xbox, was het een jaar later de beurt aan Xbox Live. De online service waarmee bezitters van Microsoft’ spelcomputer tegen elkaar konden spelen via breedbandinternet werd al snel zeer populair.

Eén van de spellen die vooral online gretig aftrek vond, was MechAssault. Het spel liet je rondlopen en knallen in gigantische ‘Mechs’. Voor wie niet bekend is met deze mechanische monsters, volgt een korte uitleg. Stel je een tientallen meters hoog metalen monster voor, met mechanische armen en benen, en niet te vergeten een zwaar arsenaal aan wapens. In MechAssault bestuur je zo’n kolos, waarbij het de bedoeling is om zowel de omgeving als de tegenstanders kapot te knallen.

Met twintig verschillende levels houdt het soloavontuur je wel de nodige uurtjes bezig. Met gevarieerde missies en steeds betere Mechs tot je beschikking wordt het dan ook gaandeweg steeds leuker. Doordat ook het wapentuig per Mech verschilt, zijn er legio mogelijkheden om tegenstanders te verslaan. Door de missies goed af te sluiten, kunnen nieuwe Mechs worden vrijgespeeld. Hoewel de multiplayer van MechAssault beter is dan het soloavontuur, loont het dus zeker om de campagne te voltooien. Dit bereidt je namelijk voor op het echte werk. En dat is natuurlijk MechAssault via Xbox Live.

Online komt het spel namelijk pas echt goed tot zijn recht. Met spelmodi die simpel van opzet zijn, maar wel voor uren speelplezier zorgen. Hoewel er bij de lancering van het spel maar een handvol modi aanwezig was, verscheen er telkens op het juiste moment nieuwe downloadable content. Nieuwe Mechs, speelvelden en spelmodi: ontwikkelaar Day 1 deed er alles aan om het de hardcore MechAssault-speler naar de zin te maken.

Visueel gezien staat MechAssault tegenwoordig ook nog steeds zijn mannetje. Gebouwen die instorten, kogelregens en plasmastralen, het spel presteerde het allemaal om het in beeld te brengen. Wel was het jammer dat op sommige momenten het spel last had van slowdown, waardoor ik online meer dan eens op mijn flikker kreeg. Naast de slowdown kende Mechassault nog wat andere puntjes van kritiek, zoals de balans tussen de Mechs die af en toe niet helemaal in orde was. Had je eindelijk die vervelende Mech bijna kapot geknald, dan kwam er wel weer iemand langs die de kill voor je neus wegkaapte.

Afgezien van frustraties van mijn kant, was en is de balans in het spel weldegelijk in orde. De arcade gameplay is en blijft leuk, en biedt oppervlakkig vermaak voor iedereen die geïnteresseerd is in actiegericht knallen. Daarnaast biedt het spel meer diepgang dan je in eerste instantie zou denken.

MechAssault 2: Lone Wolf lijkt in veel opzichten misschien op haar voorganger, maar schijn bedriegt. Kris zal dan ook van de week dieper ingaan op de mogelijkheden die MechAssault 2 te bieden heeft. Of het spel daadwerkelijk beter gaat worden dan haar voorganger lees je zondag in de recensie.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • mechassault was vet en mechassault 2 zal er zeker bij mij in gaan

 • bij mij komt ie ook in het laatje te liggen maar ik moet nog een goeie router voor xbox live hebben kan iemand mij er een aanraden of moet ik gwoon een kabeltje trekken

 • zucht….. khad em zkers gekocht ALS ik xbox live had..

  ff buddy vrage of tie em koopt :P

 • lauw spel skylight gewoon kaubel trekken bij phone house verkopen ze die shit

 • Heb veel plezier eghad aan MA1

 • Het is trouwens wel slimmer om een router te kopen als je ook met je pc aan het internet verbonden wil zitten. Het is namelijk veel veiliger (als er een firewall in je router zit, meestal wel btw).

  Je kan veel beter zelf zo`n kabel maken, goedkoper enbest gemakkelijk.

 • De een vond het tof, de ander kut. Ik vond hem tof en wil deel 2 dan ook maar al te graag spelen.

 • ziet er vet uit(heb beide delen nie gespeeld, heb ook geen xbox;), maar dit spel lijkt me vet). ook deel 1 ziet er mooi uit…  maar wat doe ik hier eigelijk? niks…:p

 • …spel pas verkocht voor een tientje omdat het zo saai was (multiplayer)

  met xbox live lijkt me wel leuk maar daar moet je wel voor betalen (gierige menen)

  maar jah je krijgt nie altijd je zin :P

  (pas fable en guilty gear X gekocht, dat zijn goeie spellen)


 • beetje saai inderdaad…

 • Mecha is vet, en dit is een vette macha game:D

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren