1. MechAssault 2: singleplayer

MechAssault 2: singleplayer

Laten we eerlijk zijn, MechAssault kocht je niet voor het boeiende soloavontuur. Nee, de eerste Xbox Live titel van Microsoft was vooral online zo interessant. En dan niet eens zozeer omdat het een klassieker was, maar wel omdat het die aparte Xbox Live-ervaring als één van de eersten kon overbrengen. Met het tweede deel, MechAssault 2: Lone Wolf, hoopt ontwikkelaar Day 1 ook de solisten wat meer te boeien en ondertussen te sleutelen aan het online-gedeelte. InsideGamer blikt vandaag en overmorgen vooruit op eerst de singleplayer en daarna de multiplayer modi.

Natuurlijk, Day 1 had rustig de verschillende spelmechanismen in stand kunnen houden en kunnen teren op de toch al vrij bekende naam. Dat waren echter niet de intenties van de erg ambitieuze ontwikkelaar. De solocampagne speelt zich twee jaar na de gebeurtenissen van het eerste deel af. De Ragnarok-techniek die aan het eind van het eerste deel is ontdekt, heeft geresulteerd in het enorm sterke Battle Armor, dat vele malen sterker is dan het Elemental Armor uit het vorige deel. Hiermee kan de speler uit zijn Mech stappen, gebouwen beklimmen of andere Mechs en voertuigen overnemen.

De hele manier van spelen wordt zo anders. Omdat je andere voertuigen en robots kunt overnemen, wordt het hele spel een stuk minder statisch. Het overnemen gebeurt volgens een hackprocedure. Het is de bedoeling een bepaalde code bij het overnemen foutloos en zo snel mogelijk in te typen. Op deze manier speel je in MechAssault 2 veel meer als de bestuurder van een Mech, dan als de robot zelf. Een bestuurder die overigens ook zonder andere voertuigen wel zijn mannetje kan staan. Het Battle Armor is voorzien van allerlei gadgets zoals raketten en lasers. Zonder het pak ben je echter zeer kwetsbaar tegen de reusachtige robots die je elk moment kunnen pletten.

Deze verandering in het spel biedt enkele kansen voor een verhaal. MechAssault 2 speelt zich nog steeds in de 31ste eeuw af. De eerder genoemde verbeterde techniek heeft voor meer agressiviteit in de wereld gezorgd en als speler zul je het op moeten nemen tegen robots en andere vijandelijke voertuigen. De gehele campagne beslaat twintig missies, welke aan elkaar gemaakt zijn door indrukwekkende tussenfilmpjes. Er zijn tijdens deze missies ongeveer 35 voertuigen te kapen en er kunnen allerlei verschillende gebouwen beklommen worden.

De te bezoeken omgevingen verschillen van immense steden tot een prachtige jungle. Door de dynamische belichting ziet vooral die jungle er tiptop in orde uit. De omgevingen zijn sowieso erg belangrijk geworden voor het spelverloop. Op bepaalde momenten kunnen de (redelijke slimme) tegenstanders en jij defensief gezien gebruik maken van de gebouwen en de bomen. Een grote verbetering is de mogelijkheid wat vaker het spel op te slaan. Helaas is er geen coöperatieve spelmodus beschikbaar, dat had het helemaal compleet gemaakt.

Het soloavontuur zal hoe dan ook genoeg spanning en spektakel brengen om een flinke tijd te blijven boeien. Zoals je zult begrijpen, is de online-modus echter nog steeds het belangrijkste voor Day 1. Overmorgen kijken we daarom naar de Xbox Live-opties, die vanzelfsprekend meer diepgang hebben gekregen door de mogelijkheid voertuigen en robots te bemannen en te verlaten.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Reactie van Loewie (84.30.252.109) geplaatst op 20 januari 2005 10:45

  Als je geen live hebt moet je dit spel gewoon in de winkel laten liggen. De singleplayer game is weer net zo saai als in mech assault 1.  al gespeeld dan?  anyway, ik vermaak me goed met de singleplayer. Geen hoogstaand verhaal, maar wel lekker arcade style knallen.
 • deel 1 was echt zwaar overgewaardeerd! 2 lijk me ook niks

 • mechassault 2 : lone wolf gaat leuk worden.

 • Het speel is niet overgewaardeerd, het heeft gewoon een duidelijke scheiding. De ene helft vind/vond het spel kut, de andere helft vind/vond het super.

  Ik behoor tot de laatste groep. SinglePlayer vond ik erg tof en heb ervan genoten. Deel 2 lijkt me dan ook super, zowel SP als MP.

  Zal hem waarschijnlijk niet bij de release hebben, maar hij komt vroeg of laat in mijn bezit.

 • deze word echt vet

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren