1. MechAssault 2

MechAssault 2

Waar Kris van de week de functies en mogelijkheden van de single- en multiplayer van MechAssault 2 besprak, bekijk ik vandaag of het spel werkelijk wel biedt wat het belooft. MechAssault 2: Lone Wolf speelt zich enige tijd na het eerste deel af. Er is het één en ander veranderd, maar er is nog altijd strijd tussen verschillende partijen. Ach, het achtergrondverhaal doet er niet bijster veel toe. Hoewel de tussenfilmpjes nog best een aardig verhaal vertellen is het vooral knallen, knallen en nog eens knallen.

Zo ‘simpel’ als in het eerste deel is het gelukkig allemaal niet meer. En dat is maar goed ook, aangezien de originele MechAssault na een tijdje eigenlijk wel begon te vervelen. Goed doordachte actie, maar wel een tikkeltje aan de saaie kant. In MechAssault 2 is er een hele hoop veranderd. Zo kun je in en uit je Mech stappen, gebruik maken van het Battle Armor en rondvliegen in de VTOL. En dan ben ik de tank en de turrets nog vergeten. Het spel blijft op deze manier gevarieerd, maar er is meer dat er om je aandacht vraagt.

Om te beginnen is het singleplayer-gedeelte een stuk vermakelijker. Met maar liefst 35 missies ben je wel even bezig om het verhaal tot een goed einde te brengen. De missies bestaan voornamelijk uit het vernietigen van tegenstanders; of je nu de aanvallende of verdedigende partij bent, dat maakt weinig uit. Gelukkig is het niet alleen doelloos knallen, en moet je af en toe ook uit je Mech stappen om bijvoorbeeld een tank te besturen of te voet bommen te plaatsen. Deze variatie zorgt er voor dat je dan ook door wilt blijven spelen. De actie is simpel van opzet, maar blijft vermakelijk vanwege de mogelijkheden.

Als je éénmaal genoeg hebt van de singleplayer, dan zijn er voldoende multiplayer-opties om je nog voor lange tijd zoet te houden. Vecht in de Grinder modus bijvoorbeeld tegen een eeuwig voortdurende stroom aan tegenstanders, om te zien hoe lang je het vol weet te houden. Daarnaast kun je ook in Destruction (Deathmatch), Capture the Flag en Not it! aan de gang. Of in één van de andere spelmodi, waarvan weer verschillende varianten bestaan. Je begrijpt dat je je niet snel hoeft te gaan vervelen. MechAssault 2 is online vooral weer erg lekker om te spelen. Ik heb me dan al heel wat uurtjes vermaakt via Xbox Live met het spel.

Toch is dat nog niet alles. Je kunt namelijk ook via Xbox Live de Conquest modus uitproberen. Kies één van de vijf families en neem het op tegen de vier andere, terwijl je planeten controleert, verdedigt en probeert over te nemen. Iedere planeet heeft zijn eigen regels, waardoor je samen met je andere ‘familieleden’ zult moeten zorgen dat je van alle markten thuis bent. Hoewel er nog niet enorm veel MechAssault 2-spelers online zijn te vinden, kan dit wel eens blijvertje zijn. In principe kun je namelijk tot in de oneindigheid ‘planeetje-pik’ spelen.

In MechAssault 2 klinken vooral rocknummers uit de speakers. En dat past best goed bij het spel. Ook de voice overs van de personages zijn weinig bijzonder, maar wel in orde. Visueel gezien doet het spel wat het moet doen. Gebouwen storten in, raketten slaan in en Mechs met teveel schade exploderen met veel visueel spektakel. Verwacht echter geen échte verrassingen. Toch worden gevechten indrukwekkend in beeld gebracht. Wel jammer van de saaie omgevingen waarin de goed vormgegeven Mechs in rondstampen. Wanneer hier iets meer aandacht aan was besteedt, dan had het toch meer als een ‘geheel’ aangevoeld.

Conclusie en beoordeling

None

Waar je al in MechAssault heerlijk kon knallen, gaat zijn opvolger nog een stapje verder. Het is allemaal net ietsje mooier en beter in beeld gebracht. Met de uitgebreide single- en multiplayer opties ben je zeker wel een tijdje zoet. Meer Mechs, nieuwe voertuigen en mogelijkheden; niets lijkt het spel af te stoppen om er met een topcijfer vandoor te gaan. Toch ben ik niet helemaal tevreden. De singleplayer is lang niet zo interessant als het spelen tegen iemand via Xbox Live, waar het spel pas echt tot zijn recht komt. Desondanks haal je met Mechassault 2 zeker geen miskoop in huis. Mechassault 2 is knallen, knallen en nog eens knallen, maar met een aardige twist. Simpel, maar doeltreffend.
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Veel mogelijkheden
 • Conquest Mode
 • Knalt online erg lekker weg
 • Minpunten
 • Singleplayer te kort
 • Omgevingen saai en visueel onder de maat

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • kzag m gister op gammo, zag er wel goed uit, maar visueel was t geen wonder, vooral als je inzoemde op die tank was t knudde… maar t was nie echt storend ofzo, of heeeeeeeel af en toe

 • Via live is deze game best wel leuk.

 • ehm, gammo is otch al afgelopen? komt toch volgend seizoen ofzo weer???

 • Lijkt me best leuke multiplayer game. Maar in het geheel spreekt het me niet echt aan.

 • waarom geen prijsvraag van dit vette spel?

 • Nee hoor gammo is er weer, met gister mister ATARI!

 • gammo zuigt..

 • gammo zuigt maar laat wel lopende beelden zien van games en dat is goed genoeg

 • precies, voor een degelijke review hoef je niet te kijken maar 't kijkt wel lekker weg.

 • lijkt me wel vet….

 • wees blij dat er zulke programma's als gammo en gamekings zijn-_-

 • Uhm need a kill? Die laatste reactie was ontopic. We hebben het er hier namelijk over MechAssault.  Gewoon weer lekker over MA praten dus aub…

 • De game is alleen interessant via Live en aangezien ik daar nooit op speel, hoef ik de game niet..

 • Ik vond de vorige game zeker wel vet alleen het enige minpunt was dat ik elke keer dat ik speelde ik verschrikkelijke hoofdpijn kreeg. Ik heb dit (ik weet het , het klinkt cliché) normaal nooit. :p Had iemand anders hier ook last van?

 • Nauwelijks. Vroeger als ik te lang gamede, had ik er wel eens last van. Nu eigenlijk alleen als ik echt zeer intensief en lang bezig ben.

 • @Munch & Abe

  Ik heb er nooit last van en ik game echt vaak uren en uren achter elkaar maar alleen bij mechassault 1 had ik het elke keer al speelde ik maar 10 minuten daarom vroeg ik het effe.

 • Ik ga'm halen, niet voor de volle prijs, maar moet'm zekers hebben, mecha rules:P:P

 • Oke Omgevingen saai kan ik nog een beetje inkomen. Maar visueel onder de maat daar ben ik het tog niet helemaal mee eens.  Ten eerste zien de mechs er best wel goed uit. Ten tweede zijn de effecten ook best oke. En de tussen filmpjes die ingame gerenderd zijn zien der ook best indrukwekkend uit.

  Alleen de omgeefingen zien der inderdaad af en toe goedkoop uit.


 • Oke Omgevingen saai kan ik nog een beetje inkomen. Maar visueel onder de maat daar ben ik het tog niet helemaal mee eens.  Ten eerste zien de mechs er best wel goed uit. Ten tweede zijn de effecten ook best oke. En de tussen filmpjes die ingame gerenderd zijn zien der ook best indrukwekkend uit.

  Alleen de omgeefingen zien der inderdaad af en toe goedkoop uit.

  Dat zeg ik toch :)  —> Wel jammer van de saaie omgevingen waarin de goed vormgegeven Mechs in rondstampen.

 • Oke dan :) Is inderdaad jammer ja :(  Maar ik vind het om de andere redene wel mee vallen met de grafics.

  Maar dat is mijn mening dan :)


Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren