1. Outlaw Golf 2

Outlaw Golf 2

Net als in zijn voorganger wordt er in Outlaw Golf 2 niet gegolft door hoge heren en chique dame’s. Nee, in Outlaw Golf 2 wordt er gegolft door gespierde alcoholisten en rondborstige pornosterren die wel van een lekker potje knokken houden. Outlaw Golf 2: beter dan het origineel?

Het golfen in Outlaw Golf 2 is simpel: De bal moet in het holletje. Net als in veel andere golfspellen doe je dit door op het juiste moment een meter te laten stoppen. Die meter bepaalt hoe hard je tegen de bal slaat. Golfen kan op acht golfbanen waarvan er drie uit het origineel zijn overgenomen met enkele verbeteringen. Op elke baan is er wind, die ervoor zorgt dat de bal een beetje afwijkt van koers. Hier zul je dus rekening mee moeten houden. Doe je het slecht tijdens een golfwedstrijd, dan raakt jou personage gefrustreerd en kun je je partner in elkaar slaan, wat net als het golfen ook simpel is. Aan het eind van een wedstrijd komen er resultaten in beeld, gebaseerd op hoe vaak je er over hebt gedaan om de golfbal in de hole te krijgen.

Outlaw Golf 2 bestaat uit drie hoofdmodi en dertien minder belangrijke modi. De hoofdmodi zijn: Tour Mode, Exhibition Mode en Outlaw Range. In de Tour Mode kies je een personage en ga je samen met computergestuurde tegenstanders golfen op acht verschillende golfbanen. Aangezien het golfen simpel is, gaat deze modus al snel vervelen. In de Exhibition Mode kun je trainen, maar omdat het golfen geen vaardigheid vereist, is deze modus overbodig. In Outlaw Range zul je missies moeten voltooien, zoals in een golfkarretje racen of je tegenstander in elkaar slaan. Deze missies gaan al snel vervelen en bevatten te weinig afwisseling.

De overige modi zijn meer minispelletjes dan een opzichzelfstaand concept. Ik noem de meest interessante minispelletjes op aangezien de overige minispelletjes slechts voor een half uurtje blijven boeien. Zo heb je Stroke Play, waarin de speler die het eerste alle holes heeft gehaald wint. In de mode Skins krijg je geld per gehaalde hole. Bij iedere hole zit een ander geldbedrag. De speler met het meeste geld op het einde wint. In Time Attack moet je binnen een bepaalde tijd alle holes voltooien. In High Low krijg je voor de hoogst geslagen golfbal punten, en degene met de meeste punten wint. Pick up Sticks laat je de golfclub van de tegenstander stelen als je een hole voltooid. De tegenstander kan zijn eigen club pas weer terugkrijgen als hij de volgende hole wint.

De online mode is niet zo spectaculair. In deze modus kun je tot en met acht mensen spelen. Helaas kun je alleen een toernooi afwerken op acht banen, en dat is een beetje kort. Jammer is dat vele spelers afsluiten zodra ze merken dat ze aan het verliezen zijn. Ook de online modus stelt dus enigszins teleur, ondanks dat dit niet in het originele Outlaw Golf zat.

Ook de beeldkwaliteit van Outlaw Golf 2 is niet wat je zou verwachten. De achtergronden zijn lelijk en als je goed kijkt, merk je hier en daar een aantal hoekige objecten op. De personages ogen echter goed en ook de animaties zijn knap gedaan. Vooral in bonusfilmpjes valt op hoe levensecht deze personages bewegen. Wat echter zeer storend is zijn de verschrikkelijk lange laadtijden van soms wel dertig seconden lang.

Conclusie en beoordeling

None

Gezien de uitgebreide spelmodi, online ondersteuning, het vechten, de humor en het rijden met golfkarretjes is Outlaw Golf 2 beter en uitgebreider dan het origineel, maar nog steeds geen topper. Jammer, want ondanks dat het idee achter het spel origineel is, is het niet goed uitgewerkt. Ik geef als voorbeeld de vele spelmodi waarvan er slechts een paar interessant zijn. Vandaar dan ook dat Outlaw Golf 2 in het rijtje ‘spellen-die-snel-in-de-budgetbak-verschijnen’ valt. Ook uitgever Take-Two zag dit in, en daarom ligt Outlaw Golf 2 voor € 19,99 in de winkels.
6
Score
60
Score: 60
 • Pluspunten
 • Vele modi
 • Minpunten
 • Veel onzinmodi
 • Laadtijden

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Deel 1 heb ik een keer gekocht voor 10 euro, en een dag later bij de gameshop weer verkocht voor 10… geen moment spijt van gehad. Boutgame

 • Ik ga deze wel even halen denk ik. 20 euro is niet zoveel en hij lijkt me toch wel grappig.

 • Ik heb hier wel eens een filmpje van gezien bij Gammo. Zag er wel grappig uit.

 • ik koop hem niet man is niks aan heb ook op gammo gezien

 • Ik dacht dat deel 1 wel aardig was, maar niet dus.

  20 euro is niet veel, maar het blijft golf.

  En ik vind golf zuigen

 • alweer golf? kome de laatste tijd wel veel golfgames langs… en 16+? vaag…

 • eerste was onzin, dit is onzin, khaal hem niet

 • punten voor idee?

  is dat nieuw ofzo?

 • Typische rukgame

 • moet veel hoger zijn…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren