1. EA: geen vijandelijke overname Ubisoft

EA: geen vijandelijke overname Ubisoft

Twee weken geleden zei Ubisoft nog dat het de aankoop van 19,9 procent aandelen door Electronic Arts als een vijandelijke actie beschouwde. Vandaag heeft Electronic Arts op hun beurt bekendgemaakt dat het absoluut geen vijandelijke onderneming betreft.

Volgens de Franse krant La Tribune zijn er zelfs gesprekken geweest tussen beide partijen. Een woordvoerder van Electronic Arts in Europa zei er dit over:

"Everyone thinks that we never had talks with Ubisoft. We spoke to Ubisoft, Activision, Eidos and a lot of other producers. We didn't only speak of acquisitions but also industrial partnerships."

Yves Guillemot, grootaandeelhouder van Ubisoft, verklaarde op de Franse radio het volgende:

"All the strategies have been studied, and we have a plan, which I cannot reveal, that will allow us to win in this matter, that is to say to keep the creativity that constitutes Ubisoft's value today."

Als Electronic Arts, of een ander bedrijf, Ubisoft dus toch probeert over te nemen dan is het Franse bedrijf daarop voorbereid. We houden je in dat geval natuurlijk op de hoogte!

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Waarom haat bijna iedereen EA?

  Wat is er mis met geld verdienen met legale overnames enz.

  Het is de normaalste zaak van de wereld voor een bedrijf om zoveel mogelijk geld te verdienen op een legale wettige manier.

  Van mij mogen ze slechte games publiceren en maken.


 • EA maakt ook hele goede games, ze hebben ook games naar een grafisch en technisch hoger level gebracht.

 • @TTS Ubisoft wil zich gewoon verweren tegen een overname door elk bedrijf (niet alleen EA). Het is namelijk een familie bedrijf en de betreffende familie, Guillemot om precies te zijn, wil zijn toko gewoon niet afstaan aan een ander bedrijf. Dat is logisch en dat heeft vrij weinig te maken met het feit of ze wel of niet EA haters zijn 8D.

 • ik vind ea wel goed maar meestal missen de games wat

 • de meeste mensen hebben geen problemen met EA, zolang EA maar geen bedrijven die WEL bijna alleen maar goeie games op de markt brengen overnemen, want dan gaat EA zijn werkwijze op hun 'toepassen'…(de rest kun je zelf wel bedenken; 1 goede gamedeveloper weg, geen erbij…)

 • W8 hier wordt er een denk Vaut gemaakt… Het is niet dat EA beter is dan Konami! zeer zeker niet, Konami domineert al sinds de jaren tachtig, ik kan het weten want ik heb tot de dag vandaag nog geen enkele spel gespeeld dat beter was dan Kings vally :) om maar ff reclame te maken voor konami…je kan niet zeggen dat EA het slecht doet, integendeel ze weten hoe ze gamers moeten benaderen. Zonet is PES vergeleken met FIFA, nou eerstens klinkt fifa veel proffesioneler dan Pro evolution soccer. Daarbij kan PES wel soepeler speelbaar zijn maar qua graphics domineert EA toch weer want zij weten waar ze apparatuur vandaan moeten halen en die goed weten te richten op de markt. aan Orginaliteit ontbreekt het niet bij EA, ze meer dan dat ze horen te brengen. Zo zit er een management game ingeburgerd in fifa en kan je zelfs een andere managerspel daaraan koppelen, yep TECHNOLOGY. dan heb ik het nog niet over de content van PES, waar je zelf de namen van de spelers moet aanpassen of een patch op internet vinden dat dat voor je doet. Ik kan het weten want ik heb zowel fifa 2005 alswel PES4(upgraded version with all the Xtra's). EA, is gewoon weg jaloers op Ubisoft en daarom willen ze hen overkopen zodat ze dan een concurent minder hebben…Ik vond het al balen dat ze westwood hadden "overgehaald", maar dat zal niet gebeuren bij konami… Konami zal altijd groot blijven. Ea mag dan wel Amerika, Africa(als ze daar pc's hebben hihi), australie(voetbal vinden ze daar toch niets ze gaan voor rugby), Europa…

  Azie kunnen ze niet domineren omdat konami dat al 20 jaar geleden heeft gedaan. En dan hoef ik je vast niet te vertellen hoeveel miljard mensen er op de wereld wonen en hoeveel er in Azie… :) Konami will still breath.

 • YES!!!

 • Je weet hoe het is.Meer bedrijfen betekent meer concurentie wat zorgt voor een beter en soms goedkoper product.Als EA alles overneemt dan is er allen maar een bedrijf,EA Games.Hun zullen dan alles bepalen,wat gewoon niet kan en daarom haten mensen EA.

 • zie je nou wel.. en wat betreft mijn schrijffout, nou dat komt omdat jij het niet begrijpt vriend fout hoor je verkeerd te schrijven omdat het eenmaal VAUT is … Let jij maar op je schrijffouten, wat betekent Tekt? ..hihi..wat een afgang, maar ja dat terzijde het is hier geen plaats om schrijf en spelfouten te corrigeren, dat doe je maar in het les Nederlands, STUDIE. This is a place 4 gamerzzzzz….. Genoeg 213.10.81.62…Naar wat ik heb meegekregen is dat de mensen van Westwood achter de rug om van EA werken aan Red alert, nou achter de rug wil ik nou weer niet zeggen maar ze bemoeien er niet mee… wel mogen mensen van westwood die EA daarheen heeft gehaald "VET" gebruik maken van de hardware dat voor ze beschikbaar zijn.

 • HOPELIJK GEEN FUSIE MET EA EN UBI SOFT. ASJEBLIEFT NIET!!! ASJEBLIEFT NIET!!!!!

 • EA is gewoon goed ik bedoel maar top games zoals :Battlefield-LOTR maar ik hoop niet dat EA en Ubi Soft gaan fuseren dat lijkt me niks

 • Tja zaken zijn zaken en diegene met de grootste uithoudings vermogen wint.

 • dan gok ik EA

 • Bij EA is het een al marketing, de games zijn altijd vrij gemiddeld, kijk naar Goldeneye: Rogue Agent, Fifa (Pro Evo owned) en Need for Speed is ook geen topgame. Maar door goede marketing bereik je veel en geld is voor hun belangrijker dan topgames maken.

 • mooi want EA heeft al teveel inhanden.

  laat EA maar eens wat meer tijd besteden aan games ontwikkelen die langer boeien dan 2weken

 • juistem

 • @HekeaanXbox, ik heb NfS gespeeld en het rijdt verrot, die hele besturing en de wegligging is vreselijk. Alleen het tunen is wel vet.

  Pro Evo van Konami is een zeer goed spel en die besteden veel tijd aan goeie games maken en weinig aan marketing, logisch dat fifa veel bekender is. De enige topper van EA is Command&Conquer Generals.

 • Ik dacht dat EA geen games maakte…ze geven toch enkel uit? Anyway, de programmeurs krijgen de naam van een divisie van EA en daaronder maken ze games net zoals ze dat vroeger deden. Ik denk dat de meeste ook blij zijn dat ze het kapitaal van EA als sponsor hebben. Met al dat kopieren enzo…

 • wat ik dus zei..

 • Boeiend 8|

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren