1. Ogen gericht op de E3/Twitter

Ogen gericht op de E3/Twitter

Zo op de maandagochtend heb ik even de behoefte een weblog te schrijven. Afgelopen zondag was het nog maar drie weken voordat we in het vliegtuig naar Los Angelese vliegen, om zo de E3 te bezoeken. Ik heb gister even geteld en volgens mij is het de zevende keer dat ik naar die stad toe vlieg. Vrolijk word ik er nog steeds niet van, want in mijn ogen is LA een grote rukstad (niet te verwarren met Duckstad). Uitzondering hierop is Santa Monica, waar een totaal andere sfeer hangt.

Daar vond de E3 van 2007 plaats en dat is nog altijd mijn favoriete. Natuurlijk, het was niet meer zo'n grote show als vroeger, maar omdat veel mensen het links lieten liggen, kreeg ik uitgebreid de tijd om games te spelen en met de ontwikkelaars te praten. Dit jaar gaat de E3 terug naar de oude stijl. Dat betekent een grote show, op een grote vloer, met veel herrie en licht. Dat heeft ook wel zijn charme, maar het maakt de beurs ook een stuk drukker. Waar er vorig jaar een mannetje of tien, vijftien vanuit Nederland de reis naar LA maakte, gaan er nu volgens mij een stuk of vijftig/zestig. Omdat het aantal plaatsen voor Nederland tijdens de persconferenties en afspraken redelijk hetzelfde blijft, betekent dat er ook wat meer gevochten moet worden. Gelukkig lijken wij daar geen slachtoffer van te worden, maar het is wel minder makkelijk om lang met ontwikkelaars te praten of games uitgebreid te spelen.

Een andere verandering is dat we dit jaar een hotel inruilen voor een villa. Dankzij de economische crisis in het land was het een stuk goedkoper om een groot huis te huren dan een aantal hotelkamers. Wellicht dat het huis terugkomt in één van de video's die we gaan maken, want net als elk jaar proberen we door middel van reportages jullie het gevoel te geven ook aanwezig te zijn. Ik heb er in elk geval zin in!

Daarnaast nog even een andere mededeling. Het is een beetje laat, maar inmiddels zijn we ook begonnen met Twitter. Zo kun je de nieuwsfeed van InsideGamer via Twitter bijhouden op http://twitter.com/insidegamernl en mijn avonturen zijn te volgen op http://twitter.com/jellevanes. O ja, en een paar van mijn lelijke onderlingen hebben ook twitters aangeschaft: http://twitter.com/arthurvanvliet, http://twitter.com/Gerardoskvk en http://twitter.com/robvdleek.

Dit artikel delen

Over de auteur