1. The Incredibles

The Incredibles

The Incredibles is de laatste computer geanimeerde film van Pixar Studios die sinds november vorig jaar te zien is op het witte doek. De film gaat over superhelden en bevat dan ook alle elementen om er een leuk spel van te maken. Voor degenen die de film nog niet hebben gezien, het verhaal in het kort. The Incredibles gaat over twee ex-superhelden Mr. Incredible en Elastigirl, hun dochter Violet en zoontje Dashiell. Het echtpaar heeft nu een doorsnee leven, doordat jaren geleden de superhelden in onvrede waren geraakt. Op een gegeven moment komen de superhelden echter weer in actie. Het spel ligt al geruime tijd voor GameCube, Xbox, PlayStation 2 en PC in de winkel. Eén van de redenen dat we het spel zo laat recenseren, is dat THQ het plot nog niet wilde verklappen.

Het eerste dat opvalt, is dat Heavy Iron Studios dezelfde stijl van de film heeft weten om te zetten naar het spel. Alle karakters, de omgevingen, de stemmen en de muziek is net zoals in de film. Het spel volgt ook dezelfde verhaallijn als de film en de tussenscènes zijn dan ook stukjes uit de film. Elk van de vier karakters heeft een speciale superkracht en dit is dan ook verwerkt in vier verschillende type gameplay.

Incredible

Mr. Incredible is de krachtpatser van het stel en zijn levels bestaan dan ook uit het verslaan van hordes aan vijanden. Hij kan zware objecten (en vijanden) optillen en als wapen gebruiken, door ze naar zijn tegenstanders te gooien. Jammer genoeg zijn de vijanden die op je afkomen niet erg slim en is het voor het grootste gedeelte dan ook hersenloos schoppen en slaan. Mrs. Incredible, beter bekent als Elastigirl, kan haar hele lichaam uitrekken als elastiek. Haar levels bevatten wat meer puzzelwerk en het slingeren van gebouw naar gebouw. Vijanden verslaat ze van een afstandje. Haar dochtertje Violet kan voor een korte tijd onzichtbaar worden en gebruik maken van een krachtveld. De missies waarin zij de hoofdrol speelt zijn dan ook vooral gericht op sluipen en niet gezien worden. Dash kan supersnel rennen en zijn levels bestaan dan ook uit aan tijd gebonden stukken vol met obstakels die je moet ontwijken.

Om de zoveel tijd worden deze vier type levels afgewisseld met het bemannen van torens en on-rail voertuigen om vervolgens zoveel mogelijk vijanden neer te knallen. Die afwisseling komt als geroepen, aangezien de vier verschillende levels na een korte tijd al erg eentonig en saai worden. Na het spelen van deze missies kom je echter vaak bij een eindbaas terecht. De eindbazen zijn waarschijnlijk de enige momenten in het spel dat geprobeerd wordt het je moeilijk te maken.

Toch niet zo super?

Helaas wordt het spel een stuk minder leuk door een aantal punten. De camera die achter je superheld hangt is vaak erg sloom en richt ze vaak op de verkeerde dingen. Hierdoor ben je meer dan eens bezig om de camera goed te zetten. Daarnaast bewegen de superhelden ook niet optimaal. Dash is te makkelijk bestuurbaar; Mr. Incredible beweegt juist ontzettend sloom. De ingesproken zinnen worden ook veel te veel herhaald. Na twintig keer heb je het wel gehoord en wordt het behoorlijk vervelend. Net zoals de stemmen is herhaling ook meteen het grootste punt van kritiek. Het spel wordt te snel saai en biedt weinig uitdaging. Het spel is ook erg kort: na zes á zeven uur is het spel uitgespeeld en heb je het wel gezien. Je kunt nog enkele bonussen vrijspelen, zoals filmmateriaal, en in de Xbox-versie kan je via Xbox Live één extra level downloaden.

Conclusie en beoordeling

None

De film was erg leuk en dat zal er ook voor zorgen dat het spelletje veel over de toonbank zal gaan. Voor de jongere gamers onder ons is het zeker een leuke ervaring om de film zelf nog eens na te spelen. Voor andere leeftijdsgroepen biedt het spel gewoonweg te weinig. De eindbazen zijn leuk aangepakt, maar de verschillende levels worden al snel eentonig en het spel is al snel beëindigd. The Incredibles is geen slecht spel, maar haalt het niet bij de kwaliteit die de film biedt.
5,7
Score
57
Score: 55
 • Pluspunten
 • Herkenbaarheid
 • Minpunten
 • Eentonig
 • Speelduur

Dit artikel delen

Over de auteur

David Kers Vindt games als Quest for Glory, Super Monkey Ball, Dark Souls bijzonder leuk.

Reacties

 • Zo zonde.. Dit is echt een perfect spel voor een goede translatie naar het spel..

 • zonde kon veel beter

 • Reactie van Rano geplaatst op 19 januari 2005 00:01

  Zo zonde.. Dit is echt een perfect spel voor een goede translatie naar het spel..  Eeeuh… Oh? :P


 • lijkt me niet zo'n coole game :(

 • goooooooh, een 6. ik had je van te voren ook wel kunnen vertellen dat die spellen matig zijn. dat is altijd zo. tja, ze hebben ook niet veel tijd om dat spel te maken. het moet wel tegelijkertijd met de film uitkomen natuurlijk..

 • Een 6 is geen slecht cijfer hoor, gewoon een standaard spel dat gepaard gaat met enkele minpunten.

 • jammer hij leek mij wel leuk daarom wachte ik eerst ook op de resentie van insidegamer

 • mwa viel te verwachten natuurlijk :( ik hoop dat er ooit een tijd komt waarin licenciegames echt top zijn dat zou pas vet zijn films naspelen..

 • zonde :(

 • Hij krijgt ook in de bladen een 6, heb de demo gespeeld en ik vond het toch een k*t spel, maarja je moet zelf maar zien of je'm koopt, ik heb je gewaarschuwt:P:P

 • De film lijkt me ontzettend cool, de game echter niet..

 • 'k heb de film gezien (als eerste van Nederland), de gamedemo, maar er is geen zak aan…

 • Hmmm…vervolgens is de actualiteit van het spel uitzonderlijk gestegen volgends de officiele producers van "de incredebles"

  ( ik vind weer mooi )

 • De game was leuk bedacht, slecht uitgewerkt, gewoon zonde dus want hier konden ze wel een jongere doelgroep mee bereiken…

 • ik heb het spel:

  MEGA SAAI EN COOL TEGELIJK

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren