1. 544.304 PSP systemen verkocht in Japan

544.304 PSP systemen verkocht in Japan

Door het tekort aan PlayStation Portable systemen heeft Sony meerdere systemen verscheept naar Japan. Volgens de website Media Create heeft Sony in Japan al 544.304 PlayStation Portable systemen verkocht.

Verder meldde Media Create dat er over de hele wereld waarschijnlijk 8.8 miljoen PlayStation Portable systemen verkocht zullen zijn voor het eind van 2005.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Als ze die dingen nou sneller konden produceren zouden de cijfers een stuk hoger liggen. Ah well, nu hebben 'bepaalde' mensen ook weer hun pleziertje.

 • "Waaaah, stomme PSP!", K2 zulkje reacties bedoel je. 8,8 miljoen is aardig veel, ik weet niet hoe hoe vaak de PS2 verkocht is, maar volgens mij lag dat rond de 40 miljoen als ik me niet vergis. En die draait al een paar jaartjes mee, voor een nieuwe is het dan al aardig veel.

 • Hahahaha! 8.8 miljoen… Dan moeten ze er wel 8.8 miljoen kunnen maken in een jaar :')  Voor de LAUNCH waren er 200 000 en die verkochten ze niet uit in korte tijd, na een maand pas 500 000. Ze hebben het moeilijk.  Ik verwacht overigens dat er hier in Europa wel meer verkocht wordt dan in Japan, het lijkt me vooral een Westers apparaat met al die PS2 titels.


 • hoeveel heeft de DS nouw al totaal verkocht?

  kheb echt geen idee of ik 1 van de 2 ga kopen…. eerst wou ik niks anders… maar nu heb ik mn laptop :)

 • Klopt en in Japan alleen zijn er 1,7 miljoen Ds eenheden verkocht ;)

 • Ik zie het sony wel doen, die 8,8 mil.

  Ze zullen wel met een we gooien je dood met reclame actie komen binnenkort.

 • Ik weet niet hoor, In Japan overwint de DS en in Amerika heeft de DS vrijspel dus een hele grote voorsprong en alweer een grotere doelgroep bereikt schat ik (mond tot mond reclame) Alleen in Europa zal er nog sprake van strijd zijn…

 • EN nintendo heeft toch al de gba 2 klaar ligge ofzow? :)

  voor als de ds flopt :o

  althans dat las ik hier laaaaang gelede d8 ik

 • De PSP zal in Amerika en Europa echt pas gaan verkopen.

 • Ik weet niet hoor, In Japan overwint de DS en in Amerika heeft de DS vrijspel dus een hele grote voorsprong en alweer een grotere doelgroep bereikt schat ik (mond tot mond reclame) Alleen in Europa zal er nog sprake van strijd zijn…

  Denk je dat of hoop je dat?

  Dus in japan en amerika is de strijd na die paar maanden al gestreden?

  lol!  Dus, als sony ze nog inhaalt, dan is dat een super prestatie van sony?

  Wel,ik geloof in die prestatie, wacht maar.
 • Het viel me wel op er stonden kinderen in de winkel te kijken naar beide de DS en PSP en je zag ze toch tegen hun ouders zeggen van "kijk dit is die PSP die is veel mooier dan die andere" Ja joh, bij ons in het dorp is het juist andersom :')De DS schijnt wel heel erg goed te lopen in Japan maar goed wat gebeurt er daar als de PSP straks titels als Dragon quest of Final fantasy heeftDe DS krijgt ook een Final Fantasy, en die staat al in de Famitsu most wanted top 10. De FFVII spinoff voor de PSP nog niet volgens mij.

 • De PSP heeft ook gewoon een wat sterkere line-up. Tja een aantal games komen ook op de DS daarvan, maar wees eerlijk. Veel van die games waaronder Ridge Racer spelen toch gewoon veel lekkerder op de PSP dan op de DS?  Wie zegt dat die touchscreen ook altijd lekker speelt?..het is vernieuwend, maar dat betekend niet dat het ook beter is. 9 van de 10 games die op beide handhelds komen zullen toch wel beter speelbaar zijn op de PSP (kijk ook maar naar Spiderman, op de DS speelt het voor geen meter)… Alleen Nintendo zal hun games echt aanpassen voor de DS, maar ik zie de DS daarom ook als minigame machine en verder niet.

 • Het is maar wat je een sterkere lineup vindt natuurlijk. Op de PS2 vind ik games als Tony Hawk en Ridge Racer al niet interessant, en nu ook niet. Het is leuk hoor op ene handheld, en ja, de PSP zal vaak mooier zijn, maar de tofste game in mijn ogen is Mercury. Gevolgd door Tales of Eterna en Core Crisis.  Op de DS is mijn wanted lijstje veel groter, Yoshi, Wario Ware, PacPix, FFIII, Seiken Densetsu, Yakuman, Advance Wars, Another, Meteos, Puppy Times, Polarium, New Mario Bros, Sonic, Goeman, Mario Kart, Zelda, etc, etc.  De DS heb je ook niet voor multiformat titels. Dat is dan wel weer het probleem denk ik :) Als mensen titels gaan vergelijken zullen ze voor de PSP gaan, maar die mensen moeten ook geen DS kopen.


 • De DS is al 1,6 milj keer over de toonbank in Japan…..jammer Sony.

 • op de ds heb je alleen kidy games en de psp is veel volwasener

 • op de ds heb je alleen kidy games en de psp is veel volwasener WHAHAHAHAHAHAHAHAHA… hoe bedoel je deja-vu!?

  het zal uiteindelijk ook liggen aan het spellen aanbod van het eerste jaar, en daar heeft Nintendo een slechte naam check N64 en GameCube!Check maar de GBA… grootste spellenaanbod _EVER_… dus wat zei je over slechte naam?  Anyway; De verkoopcijfers zijn zoals verwacht. De PSP was gewoon niet overall op voorraad, en daarom moeilijk te krijgen. Ik denk dat de PSP het dit jaar een stuk beter zal doen! En 8.8 miljoen… dat is een eitje om te halen, en een vage schatting… ik denk dat de verkoopcijfers veel hoger zullen liggen

 • Schande dat je GBA noemt, schandalig was dat ding, ik had evengoed mijn GBC kunnen houden die eigenlijk ook al schandalig was

  Gelukkig was er mgs

 • Of jij de GBA slecht vindt of niet, doet niet ter zake… De GBA heeft een groot spellenaanbod en heel veel mensen (incl. moi) hebben er goed plezier aan (gehad)

 • kan er nou godverdomme nooit nieuws over de psp/ds komen zonder dat er een fanboy verhalen komen. Ik word er echt schijtziek van

  Als ze uikomen in europa koop k ze gewoon allebei :)

 • yep ds gaat verliezen van de psp dat zeg ik al vas.

  ik zelf zou voor de psp kiezen als die maar leuke multiplayer games hebben.

  de ds heeft draadloos link en dat is wel stoer maar ik weet nie zeker van de psp want de ps2 had ook slechte multiplayers ''stuffs''

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren