1. Battlefield Heroes, een echte Battlefield game?

Battlefield Heroes, een echte Battlefield game?

Jawel, jawel ook ik heb –net als velen- een beta ontvangen van de nieuwe gratis game van EA, is het wel een echte Battlefield game? We're going to find out. Genoeg gepraat dus, op naar de preview.

Klassen

In Battlefield Heroes krijg je (voorlopig nog) de keuze uit

drie verschillende klassen. Je kunt namelijk als Soldier, Gunner en Commander spelen. Iedere klasse heeft zijn eigen plus- en minpunten. Je zal als Soldaat vooral met granaten en geweren bezig zijn, terwijl een Gunner handig is wanneer je voertuigen onschadelijk wilt maken met je bazooka. De Commando is dan weer de sluiper binnen het trio en gaat zijn vijanden het liefst te lijf met een dolk. Ook kan hij zichzelf tijdelijk onzichtbaar maken en heeft hij toegang tot verschillende sniper rifles. Voordat je besluit een van deze klassen te maken zul je eerst nog moeten kiezen bij welke organisatie je je aan wil sluiten. Je hebt namelijk de keuze tussen twee organisaties, namelijk de Royal Army of bij de National army. De Royal Army is geïnspireerd door Amerika, terwijl de National Army meer op Duitsers is gebaseerd. Ze hebben allebei geen extra voor- of nadelen, maar wat wel opviel in de beta is dat de National Army opvallend vaak won.

Snel Battlefield spelen

Simpel en snel een potje spelen. Dit voelt als de opzet van Battlefield Heroes, je start hem op, speelt snel een kort potje en als je snel weg moet, geen nood, je zult geen strafpunten krijgen. De besturing is heel simpel gehouden en werkt verder gewoon goed. Je gebruikt WASD om te lopen, spatie om te springen, Control om te bukken en dat is bijna alles wat je moet weten om te spelen. Wie vroeger echter ooit een Battlefield game heeft gespeeld zal merken dat EA hier gekozen heeft om van de game in plaats van een first person shooter (zoals in de vorige Battlefield games) een third person shooter te maken. Toch voel je ook in deze game die echte Battlefield feeling, hij zit ook dit keer weer vol met voeruigen.

Maps

De beta bevat twee maps, waarvan één meer voor voertuigen is, terwijl de ander meer is om rond te lopen en mensen te voet neer te schieten. De map-design is op zich wel goed. Wel hoop ik dat ze later als hij gereleased is gewoon nieuwe mappen blijven maken -in de uiteindelijke versie komen maar drie mappen- want ik raakte al snel uitgekeken op deze maps. In deze twee maps zaten toch nog wat onzichtbare muren, maar vooralsnog ben ik niet echt bugs tegengekomen.

De maps zien er trouwens gewoon goed uit, ze zijn in een cartoony jasje gestoken, net zoals de hele game eigenlijk. Ik vond het wel goed werken zo en ik moet zeggen, dat zelfs doordat de game er zo uitziet hij nog zeker niet makkelijker van wordt.

Ervaringspunten

Jawel, ook in Battlefield Heroes heb je ervaringspunten, wat betekent dat als je een kogelregen richting een tegenstander vuurt (en raakt) zul je ervaringspunten en geld verdienen en als je dan levels omhoog gaat, zul je jezelf meer vaardigheden aan kunnen leren. Hoeveel ervaringspunten je verdient zul je bij ieder schot zien hoeveel ervaring je krijgt, hoe meer schade, hoe meer ervaring. Dit lijkt me allemaal vrij logisch en dat is het ook.

Wat zou ik nog willen zien?

Ik zou graag willen dat DICE meer mappen in de game stopt, de laatste bugs verhelpt, misschien nog een clansysteem en misschien nog wat meer speltypen want met alleen een soort van Conquest mode ben ik niet tevreden. Ik vertrouw er gewoon op dat DICE gewoon de puntjes op de spreekwoordelijke i zal zetten.

Dit artikel delen

Over de auteur