1. Doe ik iets fout?

Doe ik iets fout?

Ik hou er van om af en toe (zacht uitgedrukt) een spelletje te spelen. Wat ik echter merk is dat maar een paar van die spelletjes mijn aandacht er echt bij kunnen houden. Wat zou dit voor een betekenis hebben? Begin ik er overheen te groeien? Worden er steeds meer slechtere spellen gemaakt?

Je zou mij kunnen indelen als gamer, omdat ik op zijn tijd (weer zacht uitgedrukt) een spelletje speel. De term hardcore gamer hoor ik vaak voorbijkomen en ik denk dat ik hier niet bij hoor, ook al snap ik de precieze definitie niet helemaal. Goed kort samengevat ik vind het leuk om spelletjes te spelen. Ik ben ook niet heel erg goed in het spelen van spelletjes (online dan).

Wat ik mijzelf dus afvraag hoe het komt dat ik bij zoveel games al er zo snel mee klaar ben. Maakt niet uit of ze helemaal afgeslacht of bejubeld zijn in de pers. Laten ik dat aan de hand van een voorbeeld duidelijk maken. Ik heb GTA IV in de eerste maand na de release gekocht. Ik begon met goede moet, maar dat zakte snel weg. Ik heb het hooguit een uurtje of zes gespeeld en ben er nu wel klaar mee. Waarom vraag je jezelf misschien wel af? Nou gewoon… omdat de auto’s niet fijn reden. Ik kan dan gewoon geen kracht opbrengen om verder te spelen. Ik ga me aan zulke dingen irriteren.

Veel andere games die ik speel zijn spellen die geen toppers zijn maar nou ook weer niet slecht genoemd kunnen worden speel ik een uurtje of twee en dan ben ik er wel klaar mee. Ook is het zo wanneer ik vast zit in een spel ik gelijk al de handdoek in de ring gooi. Heb ik dan echt zo’n brak doorzettingsvermogen? Een ander voorbeeld. Fallout 3 is in de pers ontvangen als een zeer goede game. Ik heb het ook een uurtje of tien gespeeld. Geweldig! Ik vond het echt supertof, maar door een plottwist ben ik gelijk afgehaakt.

Er zijn maar weinige games die me echt kunnen bekoren. Voornamelijk racegames kan ik wel veel langer spelen dan een gemiddelde game. Een andere reden zou zijn dat ik misschien veel te veel verwacht van een game. Dan kan het toch alleen maar tegenvallen? Wanneer je gewoon niks verwacht dan kun je die dingen die ik irritant vind aan dat spel over het hoofd kunnen zien omdat ik er toch lage verwachtingen van had, toch?

Maar goed, genoeg over mij.

Dit artikel delen

Over de auteur