1. Ridge Racers

Ridge Racers

Bij de launch van de PSP kunnen we ook direct een nieuw deel uit de Ridge Racer reeks verwachten. Namco heeft tot nu toe bij elke lancering van een nieuw Sony-platform een Ridge Racer spel uitgebracht. Bij de oude grijze PlayStation was dat Ridge Racer, bij de PlayStation 2 was dat Ridge Racer V en nu, met de PSP, brengt Namco ons Ridge Racers.

Ridge Racers is een heel nieuw deel in de Ridge Racer reeks. De makers geven aan dat het hier niet om een makkelijke port gaat. Wel zijn er vrij veel herkenbare zaken in deze PSP-versie terug te vinden. Het bevat namelijk de meeste geliefde oude, klassieke Ridge Racer-circuits. Het spel bevat ook maar liefst 24 verschillende circuits, afkomstig uit al die Ridge Racer spellen als Ridge Racer Revolution en Rage Racer. De makers maken het nu mogelijk om op een handheld te racen op Seaside Route 765, Crimson Rock Pass en Greenpeak Highlands.

Niet alleen zijn al die prachtige circuits terug, ook de oude vertrouwde Ridge Racer gameplay is weer van de partij. We hebben het hier natuurlijk vooral over het driften. Ook in Ridge Racers vliegen de vele wagens dus weer slippend door de bocht. Daarnaast hebben de makers een nieuw spelelement toegevoegd: het Nitrous systeem. Je Nitrous meter vult zich wanneer je veel door de bochten drift. Indien je meter voor een deel vol is, kun je de turbo aanzetten. Je vliegt dan als het ware over de weg. Op dit gebied gaat Ridge Racers dus een beetje de BurnOut 3 kant op. De grote vraag is natuurlijk of we hier wel op zitten te wachten.

Ridge Racers bevat een aantal spelmodi, waaronder een World Tour en Time Trial modus. In de World Tour modus kan de speler een eigen tour in elkaar zetten, inclusief de wagens en de tijd dat er gereden mag worden. De modus die er echt uitspringt is de Wi-Fi modus. Het is nu eindelijk mogelijk om het met maximaal acht spelers tegen elkaar op te nemen op de verschillende circuits. Het is daarbij ook mogelijk om voor elke speler een handicap in te stellen.

Uit Japan horen we ook wat geruchten over de wat lange laadtijden die het spel rijk is. Tussen de laadtijden door kun je nog een kort potje Rally X spelen, maar dit gebeurt niet tijdens het laden zelf. De grote vraag is daarom ook waarom de makers Rally X hebben toegevoegd. Namco heeft in ieder geval nog alle tijd om de laadtijden wat te verkorten voor de Amerikaanse en Europese lancering van de PSP.

Ridge Racers blijkt niet alleen een goed bestuurbare racer te zijn, het spel is ook voorzien van prachtige beelden. De screenshots en filmpjes die op het Internet dwalen, laten duidelijk zien dat het spel er zelfs beter uitziet dan Ridge Racer V. En daarnaast is dit deel natuurlijk ook voorzien van een echte Ridge Racer soundtrack, inclusief enkele oude bekende Ridge Racer deuntjes. Dit is het spel om aan al je vrienden te laten zien wat de ware kracht van de PSP is. Ridge Racers zal vanaf de PSP lancering direct verkrijgbaar zijn, dus tot die tijd wordt het kwijlen geblazen achter je PC-monitor (of je moet één van de gelukkige zijn met een Japanse PSP).

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • De best uitziende game tot nu toe op de PSP..

 • Ziet er een stuk beter uit dan de ridge racer die op de NDS verschijnt.

 • ridge racer op de NDS is ook een port van de N64. BTW, ik heb mooiere screenshots van Ridge Racers voor de PSP gezien

 • Ik heb een vraagje en dat moet niemand opvatten als een fanboy. Maar wat blijft er van de PSP games over zonder de mooie graphics en geluid?

 • wat wil jij dan, een handheld met lelijke graphics en kut geluid

  lang leve de gba whahaha :D

 • Als je de PSP graphics vergelijkt met die van de NDS zijn ze stukken beter over het algemeen. Maar ben ook wel benieuwd of er ook nog een GBA2 komt

 • @NEDgamer  Natuurlijk zijn graphics en geluid hartstikke goed dat geef ik ook helemaal toe. Maar als je een beetje vernieuwing zoekt dan zit ik toch liever op een DS. De PSP is zoiets dat leuk is op vakantie en op reis, als je thuis bent kun je net zo goed achter je PS2, Xbox of GameCube gaan. Want tot nu toe zijn alle PSP games vervolgen op games die ook al op bijv. de ps2 uitkwamen.

 • En metroid en Mario zijn compleet nieuw?

 • nee mortal marcel maar alphablack bedoelt dat dmv het touch screen er nog wel nieuwe gameplay aan hangt…iets wat je niet op een home console kan doen…..  probeer jij maar wario ware touched op je cube (als je die hebt) te spelen….

 • @ verwijderde post:  Van die taal zijn we hier niet gediend.

 • je moet niet verwachten dat dat touch screen veel nieuwe gameplay zal gaan bieden.

  Nog even en iedereen is weer uitgekeken op dat tochscreen, als je het mij vraagt, gaat gamen en touchscreen nog niet eens samen…  ontopic:

  Deze games ziet er ongelooflijk uit


 • de gba sp kwam nog niet zo lang geleden uit en moet je het verschil zien met de volgende handhelds qua graphics en gameplay!

 • yep, it's a miracle

 • Dee screens zijn eogen;ijuk best kut..  Maar de ingame beelden zien er veel beter uit..

 • sffs ga je nog zeggen dat het niet klopt wat hij zegt?

  Hij heeft zijn zin toch in vraagvorm opgesteld, en

  ik denk dat jij een beetje proN bent.

  Of ga je nu zeggen dat Metroid en Mario 64 volledige nieuwe games zijn?

 • Ik heb dit spel al gespeeld op de PSP en ik moet zeggen dat het een GOED SPEL IS !!

  Mijn complimenten voor dit spel

 • Offtopic, maar als je een NDS spel wilt zien dat imo goed gebruik maakt van de touch screen (en microfoon), dan moet je de volgende Point 'n Click adventure bekijken:  http://www.nintendo.co.jp/ds/anoj/index.html

 • kan je het weer niet uitstaan?

 • @ zelfs als ik kijk naar gameplay vind ik de PSP voor de meeste games gewoon geschikter. Het speeld zoals het hoort..  Iedereen maar Touchscreen is nieuw dit en dat..maar betekend dat ook meten dat het beter is?..nee voor de meeste games zal het gewoon niet te doen zijn. Spellen die alleen voor de touchscreen zijn ontwikkeld kunnen iets ermee, maar verder moet je niet verwachten dat het touchscreen gedoe allemaal zo geweldig is.

 • alsof de ds met hun touch screen zo vernieuwend is de psp is gewoon

  veel meer dan een veredelde gameboy. en ps ik heb niets tegen 2d

  want een van mijn favo games is nog steeds vieuwtifull joe en als

  dat geen 2d is weet ik het ook niet meer. alleen ik vind dat je anno 2005

  niet meer met van die achtelijke 64 graphics aan kan komen.

  ik heb op beide apparaatjes mogen spelen maar als dat dan gewoon

  objectief bekijk zie ik gewoon dat de psp veel meer potentie heeft.
Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren