1. Bewust asociaal

Bewust asociaal

Poeh af en toe denk ik, waarom zoek ik de problemen toch weer op? Zo had ik vandaag een probleem tegen het lijf gelopen (Althans hij had tegen mijn tas gefietst). Af en toe denk ik toch, waar gaat het heen met Nederland?

Het begon allemaal vrij normaal: Ik stapte uit de tram en liep naar mijn vriendin toe, ze wachtte me op bij de tramhalte. Samen liepen we richten thuis. Bij het lopen over het voetpad nemen wij vrij veel ruimte in beslag, omdat we met 1 fiets naast ons lopen. In de straat staat een bestelbus op de autoweg, waardoor fietsers (en Auto's) er moeilijker langs kunnen. Toch fiets er iemand zonder al teveel ongemak langs het busje heen.

Iemand besloot toch om over het voetpad te fietsen, hij ziet ons aan komen lopen en wij zien hem aan komen fietsen. Wij nemen beide geen actie om opzij te gaan ( Met in mijn achterhoofd dat dit een voetpad is, loop ik door) . De fietser neemt echter ook geen actie om opzij te gaan, waardoor de fietser tegen mijn tas aan rijdt. Hierdoor valt de fietser (hij valt vrij nep).

De fietser staat weer op en draait zich om, hij roept:" Wat doe je nou, moet je een kogel door je kop ofzo?" . Ik reageer niet en loop door, toch blijft hij dingen roepen als "Kom dan! Maak het af dan". Wat hij daarna besluit te doen is om mij achterna te lopen en me blijven uit te dagen. Me vriendin zegt ondertussen zacht: "Negeer hem en loop door" . Ik besluit het advies van me vriendin te volgen, we lopen door alsof er niets was gebeurd. De fietser laat het er niet bij zitten.

Hij haalt me uiteindelijk in en geeft me een duw. Nogmaals ga ik er niet op in, het is een beetje doelloos om hierom te vechten. De fietser haakt hierna vrij snel af en loopt terug naar zijn fiets. Eind goed al goed.

Het uiterlijk van de fietser is een "Wigger" een tiener van circa 16 a 17 die op zijn pikkie was getrapt. Dit omdat ik het in me hoofd heb gehaald niet opzij te gaan voor een fietser die op een voetpad fiets. Het word natuurlijk erger dat ie voor lul staat waarbij een dame present is. Achteraf gezien vind ik dat hij opzij had moeten gaan, het is tenslotte een voetpad.

Voor mijn gevoel was de fietser bewust asociaal bezig, iets wat ik niet pikte. Toevallig zag ik vandaag op nu.nl een artikel waarin mensen die asociaal bezig waren die persoon vaak, niet corrigeren. Waarom niet? Om soortgelijk situaties als ik vandaag heb meegemaakt. Ik begin ze steeds meer gelijk te geven.

Wat denken jullie hierover? Heb ik goed gehandeld? Maken jullie dit soort dingen mee?

P.S: Het zal niet 100% heerlijk zijn om te lezen, ben dan niet een geweldige schrijver.

Dit artikel delen

Over de auteur