1. Het geplaag van Kojima

Het geplaag van Kojima

Misschien had je het al gezien, Metal Gear Solid-ontwikkelaar Hideo Kojima heeft een teaserwebsite gelanceerd. Hier plaagt hij fans met een countdown, die over een paar dagen afloopt, en een lege omgeving. Wolken zorgen soms voor een lichtflits, wat er voor zorgt dat er een ‘5’ of een ‘S’ in beeld komt.

Reden genoeg om als een gek te gaan lopen speculeren. Het ligt voor de hand om Metal Gear Solid 5 te roepen, maar er zijn ook genoeg andere theorieën. Een superoude theorie is het noemen van Metal Gear Solid 4 voor de Xbox 360. Deze theorie wordt gesteund door de broncode. Hier lijken meerdere countdowns in te zitten, die uiteindelijk aflopen op 1 juni, de dag van de Microsoft-persconferentie. En hoe vaak hebben we het gerucht van een Xbox 360-versie van Metal Gear Solid 4 niet gehoord.

Wat de 5 of S er dan mee te maken heeft, valt niet te verklaren. Daarom denken anderen juist dat het vijfde deel exclusief op de Xbox 360 verschijnt, gesteund door de eerder genoemde timer. Dat zou wel de geloofwaardigheid van Kojima een flinke klap geven. Hij is een groot fan van de opslagcapaciteit van de Blu-ray disc en heeft meerdere malen gezegd dat deel vier alleen op de PlayStation 3 kan. Waarom zou deel vijf dan opeens op de Xbox 360 komen?

Als het geen 5 is, maar een S, dan kan er gedacht worden aan een nieuwe Snatcher. Deze game dateert uit het Sega Saturn-tijdperk, maar is een troetelkindje van Kojima. Hij zou de serie weer nieuw leven in kunnen blazen, al dan niet exclusief voor de Xbox 360.

Zelf heb ik nog even gekeken of de vijf niet stond voor een nieuwe franchise, maar Kojima heeft al vijf series achter zijn naam staan: Metal Gear, Snatcher, Zone of the Enders, Boktai en Policenauts. Hoe dan ook, de timer van de website loopt nu op 21 mei af en dan weten we hopelijk eindelijk iets meer.

Dit artikel delen

Over de auteur