1. Project Trico.. zou het echt?

Project Trico.. zou het echt?

Vanochtend stond er op kantoor een mooie verrassing te wachten. Terwijl ik een bakkie thee aan het fixen was komt collega Michel van Gamer naar me toe met het nieuws dat er een trailer is verschenen van de nieuwe game van Team ICO. Als de wiedeweerga snel ik me naar mijn PC om de eerste bewegende beelden van Project Trico te bekijken en al snel valt mijn bek open van verbazing en bovenal bewondering.

De trailer toont een jongetje in een ICO-achtig kasteel dat bevriend raakt met een enorm beest, een kruising tussen een kat, muis, vogel… ofzoiets. We zien het jongetje en zijn enorme kompaan samen door het kasteel klimmen, springen en onder water zwemmen, terwijl het dier de jongen lijkt te helpen hoger gelegen platformen te bereiken. De beelden in combinatie met de mooie muziek deden mij – naast ICO – denken aan de film Neverending Story, even magisch en episch. Daarnaast zien we in de rug van het dier een aantal pijlen zitten, wellicht een hint naar de pijl en boog van de hoofdpersoon in Shadow of the Colossus.

Jaren geleden verscheen al eens een vaag screenshot van dezelfde ketting en put die we in de trailer zien. Er bestaan enige twijfels over of de beelden echt zijn of niet, maar de kwaliteit van zowel de graphics als de trailer zelf doen vermoeden dat we hier te maken hebben met een daadwerkelijk nieuw Team ICO-project. Na het mysterieuze ICO en magistrale Shadow of the Colossus – die laatste werd op InsideGamer beloond met een dikke 9½ - wachtten velen op een teken van leven van de ontwikkelstudio.

De geruchten gaan dat de beelden al meer dan een jaar oud zijn en dus al even circuleerden binnen Sony. Hopelijk wordt binnenkort officieel bevestigd dat de game op weg is.

Dit artikel delen

Over de auteur

Arthur van Vliet Eindredacteur van Gamer.nl.