1. User Preview: Red Faction Guerrilla!

User Preview: Red Faction Guerrilla!

Jeuj, weer ben ik uitgenodigd voor een User Preview van Insidegamer! Deze keer voor de game Red Faction: Guerrilla. Ik had de demo hiervan al gespeeld en vond het wel vermakelijk maar niet echt overtuigend. Na deze bijzonder leuke middag mag ik het toch wel even zeggen: Red Faction: Guerrilla heeft me verrast!

Eenmaal aangekomen bij THQ Benelux, kregen we eerst wat te zien van de singleplayer zelf. Hij speelde een aantal missies, legde alles netjes uit en terwijl hij speelde vroegen wij af en toe wat. Voornamelijk de destructie stond erg centraal en dat is wat deze game zo ontzettend leuk maakt. Muur in de weg? Blaas hem op. Gebouw in de weg? Blaas de fundering eruit en zie het gebouw vanzelf instorten. Nadat hij het een en ander had uitgelegd mochten wij zelf even een rondje offline multiplayer doen. Hierbij was het de bedoeling binnen 1 minuut zoveel mogelijk punten te verdienen door gebouwen en torens op te blazen. We kregen een jetpack die een soort aardbeving effect meegeeft als je dicht in de buurt van een muur staat en een Nano gun. Deze zorgt ervoor dat elk soort materiaal gewoon oplost. Toen Erwin en Ron eenmaal geweest waren en we onder de indruk waren hoe alles zo heerlijk kapot ging, was het mijn buurt. Tijd om eens te laten zien hoe het moet! Toen de minuut voorbij was had ik werkelijk alles tot de grond gelijk gemaakt en over de 100.000 punten verdiend! We kregen te horen dat we nu een wedstrijdje gingen doen. Degene met de meeste punten kreeg een miniatuur beeldje van een Walker! Ik was als laatste en Erwin had een score neer gezet van 104.200. Ik deed wat ik kon maar toen alles plat was had ik slechts 103.800 punten! AAARHG! En er stond niks meer overeind! Ik ben gewoon de eeuwige 2e. Hierna mochten we even aan de slag met de singleplayer. Terwijl we speelde onder het genot van wat Cola en chips, praatte we een beetje met elkaar over verwachtingen van de E3, games, ervaringen etc.

De singleplayer is erg vermakelijk, de destructie is gewoon geniaal en zorgt voor hilarische momenten. Ik kan niet wachten tot de multiplayer! Hierna ging ik weer even offline multiplayer doen om eens mijn lievelings wapen te proberen: een granaat die een zwart gat creëert. Ik plaatste er snel 3 in 1 gebouw en keek toe hoe de hele binnenkant werd opgezogen en vervolgens ontplofte waardoor het hele gebouw instortte! Voldoening, dat voelde ik. Ik zie mezelf dit al spelen met 3 mensen, lachen, gierel, brullen hoe we tevergeefs een gebouw proberen te vernietigen!

Red Faction heeft mij echt verrast. De demo die ik speelde op mijn eigen bank laat eigenlijk niet goed zien hoe leuk deze game nu is. Tuurlijk is het vet om met die Walker alles te vernietigen. Maar eigenlijk is dit niet het hoogtepunt als je alle wapens hebt gezien. De destructie die je kan aanrichten is heerlijk en geeft veel voldoening! Het feit dat dit ook kan in de multiplayer maakt me hartstikke nieuwsgierig hoe dat gaat uitpakken. We kregen te horen dat we bij de release ook nog eens copy van de game krijgen, en verder kregen we nog een echt Viva La Resistance! Tshirt, Red Faction style! Verder wil ik IG en THQ hartstikke bedanken voor deze fantastische middag!

Dit artikel delen

Over de auteur

MonkeySleeve | As a finale touch, God created the Dutch |