1. FIFA Football 2005

FIFA Football 2005

“Een nieuw jaar, een nieuwe Fifa.” EA Sports doet al jaren aan de traditie elk jaar een nieuwe Fifa op de markt te brengen. Met de komst van de PlayStation Portable heeft EA weer een nieuw platform om haar altijd goedverkopende voetbaltitel op te presenteren en dus krijgen we dit voorjaar Fifa Football 2005 op de PSP.

Fifa Football 2005 zal op de PSP veel te verwachten spelmodi bevatten. Iedereen die bekend is met Fifa zal zich direct thuis voelen op de PSP. Behalve het spelen van die standaard spelmodi, zoals een Seizoen of Toernooi, kun je er ook voor kiezen om in het huidige seizoen 2004/05 in te stappen. Je begint dan in het spel ook echt op de datum waarop je speelt. De standen tot op dat moment kunnen eenvoudig geüpdate worden zodat je het huidige seizoen af kunt maken met je favoriete team. Dit is dus een geheel nieuwe vorm van een scenariomodus, met veel meer variatie en flexibiliteit. Immers, wanneer je eigen cluppie het in het echt niet zo goed doet is voor jou de uitdaging des te groter om ze in Fifa Football 2005 alsnog bovenaan te krijgen! Een veelbelovende spelmodus dus. Behalve deze modus zal er ook een ‘gewone’ scenariomodus in het spel zitten waarin je historische wedstrijden kunt naspelen.

Belangrijker dan de spelopties is natuurlijk de besturing. Die zal nagenoeg gelijk zijn aan de consoleversies van het spel. EA heeft zijn best gedaan alle eigenschappen van hun spellen, zoals het one-touch voetbal, ook in de PSP te stoppen. Hoe dit allemaal zal werken op de PSP is voor ons voorlopig nog de vraag, maar buitenlandse media zijn vooralsnog lovend over het gemak waarmee het spel zich laat besturen. Daar draagt ook het camerastandpunt aan bij. Dat is op de PSP vrijwel onbeperkt aan te passen. Je kunt kiezen voor bekende camerastandpunten zoals de Tv-camera, maar je kunt het standpunt ook op een voor jou ideale plaats vastpinnen, net wat je zelf het lekkerst vindt spelen.

Nu al opvallend aan vrijwel alle spellen, maar zeker ook aan Fifa Football 2005 is de kwaliteit van de beelden. EA heeft zelfs verklaard dat de grafische pracht van de consoleversies rechtstreeks is geconverteerd naar de PSP, zonder aan kwaliteit in te moeten leveren. Zo lijkt het er op dit moment op dat Fifa Football 2005 wel eens het best uitziende voetbalspel op de PSP kan gaan worden. Laat de enigszins vage screenshots je dus niet in de maling nemen, the real thing ziet er beter uit.

Zoals veel andere spellen profiteert Fifa Football 2005 ook van de Wi-Fi optie van de PSP. In één tegen één spelletjes kunnen spelers elke normale modus spelen. Daarbij houdt het spel de statistieken bij. Zo kun je goed zien hoe je het er van af brengt tegen je menselijke tegenstanders. Er is ook een optie om je doelpunten op te slaan. Zo kun je je mooiste doelpunten ook aan je vrienden showen, want meestal oogst je wat dat betreft natuurlijk meer respect met een weergaloze goal dan met een saaie 2-1 overwinning.

Wanneer kunnen we dan echt met Fifa Football 2005 op de PSP aan de slag? EA is later begonnen met de ontwikkeling van dit spel dan met de meeste andere spellen. Desondanks heeft de uitgever er vertrouwen in dat het spel eind maart, dus gelijktijdig met de release van de PSP, uitgebracht kan worden. Nadat we eerder deze maand al Football, oftewel This is Football voor de PSP hebben behandeld, weten we nu dus ook wat we kunnen verwachten van Fifa Football 2005. Over het derde voetbalspel, een Pro Evolution Soccer voor de PSP, is nog niets bekend. Mocht daarover nieuws naar buiten komen dan zul je dat natuurlijk op InsideGamer vinden.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • ziet er wel vet uit

 • ik ga ckr psp kopen, maar of ik Fifa 2005 koop weet ik niet, kan ik beter 4 maande wachten op FIfa 2006 die dan ook wel op PSP zal komen

 • ziet er strak uit maar niet mijn game

 • Ik denk eigenlijk wel dat het een poort wordt.  Maar dat is in het geval van PES ook goed natuurlijk :)

 • InsidePSPgamer.nl :{ Leuk hoor al die PSP impressies, maar er is ook een DS. Klinkt misschien als Calimero, maar kom op, dit gaat nergens meer over.

 • wat notorious zegt zit enigzins wel wat in….

  ik bedoel hier wordt een preview geschreven aan de hand van wat images, nou dan moet dat ook lukken bij een boel NDS games.  Het is niet erg dat jullie allemaal uitkijken naar de PSP, maar uhm er zijn meer platforms. het begint nu inderdaad echt erg te worden.

  preview van another code aub. • Het lijken wel legopoppetjes

 • ik ben een echte voetbalfan maar dit spel boeide me al niet voor de ps2 en ik denk dat ik het nog meer zou haten op de psp

 • Ik heb liever pes op de psp, mar je kan niet zeggen dat ea er geen mooie game van heeft gemaakt(ook al blijf ik erbij dat de 2006 versie niet veel veranderd zal zijn)

 • Ik heb het meer op de DS, dat mag bekend zijn. Dus wanneer komen jullie eens met Impressies van de DS games… Lijkt een beetje PSP sfeer hierro te komen, terwijl de meerderheid van IG de DS gaat aanschaffen…  Fifa is trouwens wel leuk, maar Pro Evo is leuker :)

 • Wordt egt vet. Weet je hoe chill voetballen met je PSP in de trein!!!!!!

 • Ziet er mooi uit, maar weet niet cekr of ik hem ga kopen. Ben niet zo'n voetbalfan, maar een voetbalgame op zijn tijd hou ik wel van.

 • pes 4 zette ze ook over

  allen daar is nog weinig van bekend

 • ja een sportspelletje!

 • Op school gamen met heel hoge graphics is toch fantastish!

 • Hmm… als ik het spel koop, doe ik het alleen voor de multiplayer :)

 • jaja dat ziet er weer goed uit

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren