1. Ik ben geen pro!

Ik ben geen pro!

Vorige week had Bart Smit een zeer mooie actie, waarbij 15% korting werd gegeven op het gehele assortiment. Een mooie gelegenheid om een gamepje te halen, dacht ik, en ik ging met een euro of 30 op stap. Ik stond voor het schap, en had de keuze tussen The Wheelman en RACE pro. Beiden zouden waarschijnlijk officieel onder het race-genre vallen, maar toch is het verschil enorm. Ik twijfelde een paar minuten en ging uiteindelijk naar de kassa met RACE pro in mijn hand.

Eenmaal thuis trok ik Racedriver: Grid uit mijn 360 en liet RACE pro erin glijden. Qua presentatie doet de game het in elk geval zo saai als maar mogelijk, maar dat had ik ook wel verwacht van een racesimulator. Terwijl ik dit denk begin ik me af te vragen waarom ik eigenlijk in godsnaam een racesimulator heb gekocht. Het antwoord heb ik nog steeds niet gevonden, maar ik kan ook niet zeggen dat ik er spijt van heb. Ik vermaak me namelijk angstaanjagend goed met RACE pro!

Ik koos ervoor de game gelijk op de hoogste moeilijkheidsgraad, profesional, te zetten. Natuurlijk liep dit de eerste paar races dramatisch af. Ik remde altijd te laat, waardoor mijn auto altijd in de berm of tegen een muur belandde, en wist ik een keer op de weg te blijven, dan ging mijn auto wel weer spinnen. Na een uurtje was ik echter gewend aan 'het nieuwe rijden', en ik begon me steeds meer te vermaken. Sinds gisteren ben ik echt een beetje goed aan het worden, en ik kan nu rondes rijden zonder gras of een muur te raken, wat toch wel flink wat voldoening schenkt.

Achteraf heb ik dus geen spijt van mijn aankoop gehad. Dat zegt echter beslist niet dat RACE pro een goede game is! Feitelijk gezien is dit namelijk een zeer ondermaatse game, het stikt van de bugs, grafisch is het alles behalve indrukwekkend en de physics zijn echt om te janken. Het is een game voor een zeer beperkte doelgroep. Dat ik daar ooit bij zou horen had ik dan weer niet verwacht!

Dit artikel delen

Over de auteur