1. Armies of Exigo

Armies of Exigo

Vanaf donderdag 27 januari ligt Armies of Exigo officieel in de Nederlandse winkels. Dit strategiespel van Electronic Arts zou eigenlijk al voor de kerst verkrijgbaar zijn, maar is om tactische redenen pas nu naar de winkels verscheept. InsideGamer organiseert de komende week een themaweek omtrent dit product van ontwikkelaar Black Hole Entertainment. Verwacht van ons twee verdiepende artikelen over de spelmogelijkheden en natuurlijk een recensie op vrijdag.

Over Armies of Exigo

Armies of Exigo is een RTS-spel, uitgebracht door Electronic Arts voor de PC. Het spel speelt zich af in een ‘standaard’ middeleeuws fantasiewereldje, waar twee groepen altijd met elkaar in gevecht waren. The Empire (mensen, elven, dwergen en gnomen) tegen The Horde (trollen, orcs, goblins en demonen). Helaas werd dit eeuwige gevecht verstoord door de nieuwe partij genaamd The Fallen (wezens uit een andere dimensie). Elke partij speelt natuurlijk met hun eigen speciale eigenschappen. Dit keer blijft het niet alleen bij een paar speciale units ten opzichte tegen over de andere partijen. Alle partijen spelen anders, en zullen dus op een verschillende manier benaderd moeten worden.

Wat Armies of Exigo pas echt onderscheidt van andere strategiespellen is het spelen op verschillende niveaus: boven- en ondergronds. Dit zorgt voor geheel nieuwe tactische mogelijkheden. Iedere partij heeft zelfs de mogelijkheid om verbindingen tussen de onder- en bovenwereld te maken. Armies of Exigo lijkt mede hierdoor een nieuwe draai aan het strategiegenre te gaan geven. Voor de rest is het erg gebaseerd op klassiekers zoals Warcraft en kan het op dat gebied wel degelijk hoge ogen gooien. Armies of Exigo is exclusief verkrijgbaar voor de PC.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Dit spel is echt een keiharde warcraft 2 (ja je leest het goed, 2) rip-off.

 • Klopt, en de makers geven dat ook enigszins toe (meer daarover in de artikelen deze week). Het zijn hartstikke grote Blizzard-fans en hebben geprobeerd bij het gebrek aan een nieuwe Warcraft (in oude stijl dan) dat gat op te vullen met Armies of Exigo.

 • Dat is is zo lelijk als t maar kan. Als je die CGI filmpies ziet denk je dat het hartstikke mooi is maar begint het spel dan is het nog erger. Maar ik ben niet zo'n WarCraft fan dus andere zullen het leuk vinden. Ik houdt meer van de RTS games van Mark Skaggs dus Lotr BFME en C&C en Red Alert games. dat zijn gewoon de goeie RTS games.

  Maar weer effe terug naar warcraft dit spel is echt een rip-off ja van Warcraft. Ik denk dat EA wel iets beters kan verzinnen ?

 • Gevecht dat verstoord wordt door wezens uit een andere dimensie? *coughcoughAoW:SMcoughcough*

 • Dit spel speelt voor geen ene ruk, ik heb de demo al een tijd geleden gespeelt, ik denk dat ie een 6/10 scoort, max een 7, maar het niet hoger.

  De balance was zwaar bagger, wat de grootste deel van de gameplay verneukt, vooral bij RTS is dat nogal belangrijk…

 • Hmm….als ik het spel koop, doe ik het voor online te kunne bespelen :) • Reactie van Kris geplaatst op 24 januari 2005 01:05

  Klopt, en de makers geven dat ook enigszins toe (meer daarover in de artikelen deze week). Het zijn hartstikke grote Blizzard-fans en hebben geprobeerd bij het gebrek aan een nieuwe Warcraft (in oude stijl dan) dat gat op te vullen met Armies of Exigo.

  Onzin, warcraft 3 is wat mij betreft een waardige opvolger van WC2 (beter zelfs imho als wc2 en expansions).  En als ik die rassen lees is het EXACT een kopie van het WC3 gebeuren…  -Alliance (human, elves, dwarfs, gnomes)

  -The Horde (orc, tauren, trolls)

  -Burning Legion (Infernals, undead scourge)  Nja zoals passerby al zei, beter goed gejat als slecht verzonnen :)  Trouwens het lvl verdeeld in 2 lvls is niet totaal nieuw, bij het spel Metal Fatigue was dit ook al het geval, een grond gedeelte en een lucht gedeelte.  Maar goed het spel zag er in het intro flash filmpje best veel belovend uit, dus misschien toch iets wat ik ga proberen, ik wacht ff de rest van de reviews af.

  *coughcoughAoW:SMcoughcough*  Ook ^^

 • Ik heb em al gespeeld en vond het zo'n enorme rip-off dat ik niet verder kon spelen. Zelfs de stemmen lijken gejat van warcraft, alleen missen ze de fantastische blizzard humor. Ook de polish van blizzard is ver te zoeken in dit spel.

 • @Gringo niet gaan mierenneuken op 1 woordje he ;p

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren