1. Mooi Weer Warrrbol - de laatste

Mooi Weer Warrrbol - de laatste

Ik wil niet meer werken aan Mooi Weer Warrrbol, maar in plaats daarvan doe ik vanaf nu filmrecensies voor Moviehouse.com. Deze site is nog niet online maar jullie zijn uitgenodigd om het te bezoeken als het af is.

Interview

ThomasHeinen, weer een Playstation gamer in een interview, viel de afgelopen tijd positief op door zijn recensies op Insidegamer.

Hoe kom jij aan je games? Koop je ze in de winkel, via Marktplaats.nl of ruil je wel eens een game met een vriend?

Meestal koop ik mijn games in een winkel, dit doe ik vooral in de Intertoys in m'n leuke dorpje. Het komt niet zo erg vaak voor dat ik een game via marktplaats koop, maar wanneer ik geen zin heb om de volle prijs te betalen voor een game, zoek ik toch wel een koopje op op marktplaats. Ruilen met vrienden doe ik eigenlijk niet, omdat er slechts één een Playstation 3 heeft, maar ruilen doe ik ook wel via Marktplaats en InsideGamer.

Over de games die je speelt schrijf je bijna dagelijks een memberrecensie. waar haal je je tijd vandaan om zoveel te schrijven?

Eigenlijk uit de verkeerde tijd, mijn schooltijd. Ik sta er namelijk best slecht voor en moet dus cijfers omhoog halen. Hier ben ik natuurlijk druk mee bezig, maar dat werkt niet als ik de verleiding krijg om een recensie te gaan schrijven.

Je schriftelijk is treffelijk en riant, en je bent pas 14. Wanneer ben je begonnen met het schrijven van recensies en wat zijn de verschillen met nu?

Eeeehm, dat was begin dit jaar, toen schreef ik mijn eerste recensie over Wii Play. Daarna was het een beetje stil rond mij, want ik had toen een Playstation 2 die ik wel gezien had. Daarna ging ik verhuizen en kreeg ik een Playstation 3 die ik ongelooflijk vet vond. Hierdoor begon ik met recensies schrijven en denk ik dat ik langzamerhand wel beter ben geworden, vooral inhoudelijk, en de lay-out.

Je hebt ook een paar videorecensies gemaakt. Wat vind je van de videorecensies van het TMF-programma Gamekings? Zijn ze te subjectief?

Om eerlijk te zijn, heb ik slechts één keer een stukje recensie op TMF gezien. Dit zag er nog wel leuk uit, maar ik denk niet dat ik ooit nog speciaal mijn TV aan zal zetten om dit programma te zien.

Wat vind je van sequels (vervolgen) van games die nauwelijks vernieuwen maar wel veel uitgebreider zijn? Zoals Rollercoaster Tycoon 2 deed?

Ik vind dat eigenlijk totaal onbelangrijk. Tenminste, als de game goed blijft. RollerCoaster 1 was al erg goed en heb ik kapot gespeeld en bij deel 2 waren alleen extra attracties toegevoegd. Dit vind ik dus niet erg, omdat ik deel 2 weer tevoorschijn haal en deze nog steeds erg goed is. Als je zou bekijken dat de volgende Need for Speed meer races zou hebben dan in Undercover, dan hebben we reden tot klagen.

Uncharted: Drake's Fortune is anderhalf jaar geleden exclusief voor de Playstation 3 uitgebracht. Je bent in een recensie erg te spreken over de soundtrack van deze game. Vind je dat uitgestorven genres zoals ''avontuur'' mede door hun soundtrack levend gemaakt worden?

Absoluut, de muziek op de achtergrond zorgen voor de sfeer die je hebt als je de game speelt. Wanneer ik Resident Evil 5 speel en het word opeens doodstil, scheit ik al gauw drie kleuren stront wat niet het geval is als de vogeltjes fluiten. Dus ja, ik vind dat de soundtrack erg veel effect heeft op de game zelf.

Dankjewel voor je mening. Ik vond de soundtrack van Uncharted lekker hard, vooral de akoestische snaarinstrumenten en trommels. Het gaf me een kick en maakte het spel spannend.

Graag gedaan!

Dit artikel delen

Over de auteur