1. E3 is coming

E3 is coming

Mijn verwachtingen bij een E3 zijn nog nooit zo hoog geweest. De E3 is terug van weggeweest, en dat gaan we merken. Alle grote uitgevers hebben nog niet veel aangekondigd, dus er zullen vast wel wat konijnen uit de hoge hoed komen. Vooral van Microsoft verwacht ik persoonlijk veel nieuwe aankondigingen op gamegebied. Sony heeft flink wat exclusieve titels voor dit najaar, Microsoft kan natuurlijk niet achterblijven met slechts titels als Halo:ODST. Ook van Nintendo verwacht ik, misschien tegen beter weten in, veel. Na de afgang van vorig jaar zullen ze nu toch met wat flinke namen moeten komen, persoonlijk hoop ik op een aankondiging van een nieuwe Zelda voor op de Wii. De vorige Zelda, Twilight Princess, is toch al weer van een paar jaar geleden. Een nieuwe Mario zou ook nooit verkeerd zijn, het blijft een cultheld.

Op console gebied verwacht ik dit jaar nog niet veel bijzonders. Ik denk dat pas volgend jaar of het jaar daarop de nieuwe generatie consoles getoond wordt. De Xbox is nu al een tijdje in omloop, de PS3 is dit niet. Microsoft weet dat zij nog een jaartje kunnen wachten om alsnog Sony voor te blijven. Sony kan naar mijn mening de volgende generatie overslaan om de PS3 te optimaliseren, hier is nog niet het volle potentieel uitgehaald. Wat ik wel verwacht is een nieuwe handheld van Sony, niet een nieuwe PSP, maar een volledig nieuwe. De PSP is dood geboren, heeft nooit een kans gemaakt tegen de handhelds van Nintendo en Apple. Misschien kan Sony zich ook maar beter alleen op goede tv’s en de PS3 richten.

Verder verwacht ik dat de E3 een absolute sensatie gaat worden, dat de ‘Grote Drie’, weer vele nieuwe titels gaan aankondigen en dat ik door de aanwezigheid van mooie dames niet in slaap val tijdens de zelfverheerlijkingen van enkele gamemakers. Al dit moois ga ik volgen via verschillende sites en Twitter, aangezien zo’n klein jongetje als ikzelf moeilijk even de oversteek naar Los Angeles kan maken.

Hierbij is mijn blog echter nog niet ten einde, want ik wou jullie graag nog even mijn bezigheden op gamegebied vertellen. De afgelopen week ben ik druk bezig geweest met verschillende games. Ten eerste heb ik Dead Space maar eens aangeschaft, wat een akelig goede game is dat op sommige momenten! Echter, het kan niet in het rijtje waarin in Bioshock plaats. Dat is namelijk de andere game die ik aangeschaft en uitgespeeld heb. Dead Space is zeker een goede titel, maar het wist me op de een of andere manier net niet te grijpen. De monsters vond ik wel gruwelijk goed gemaakt, ook al waren deze ietwat eentonig. De graphics waren goed, maar niet briljant. De geluidseffecten daar in tegen vond ik geweldig, ik ben enkel door de geluiden die de game voort brengt, zoals een klapperend deurtje of een rondkruipend monster, al akelig vaak opgesprongen van de bank. Echter, het verhaal erachter wist mij geen moment te grijpen, dit was bij Bioshock wel het geval. Die sfeer, die beelden, fabuleus. Die jaren ’50 stijl moet veel meer terugkomen in games als het aan mij ligt.

Behalve deze games heb ik natuurlijk het nodige achter Fifa 09 gezeten. Een game die ik nu elke dag ongeveer even een halfuurtje tegen een vriend of een van mijn gebroeders speel. Het spel speel ik echter allang niet meer in mijn eentje, daar is het veel te eentonig voor. Dat begon me echt op te vallen na een paar weken, de tegenstander speelt altijd en eeuwig hetzelfde, het wordt voorspelbaar. Maar Fifa blijft een leuk tussendoortje.

Fijne pinksterdagen en een gelukkig E3 festijn!

Frank

Dit artikel delen

Over de auteur