1. Verslag van de Microsoft persconferentie

Verslag van de Microsoft persconferentie

Microsoft Press Conference:

De Microsoft persconferentie met een kort filmpje van hoe het leven van The Beatles eruit zagen. Het aan het einde van het filmpje wordt het al duidelijk: Het gaat natuurlijk over een spel, The Beatles RockBand. Er komt daarna iemand op het podium die zegt: in de vroegere tijd had je The Beatles, en je had de rest van de wereld. Daarna nog wat gepraat over hoe The Beatles vroeger waren en wie ze waren. Daarna komt er dan echte gameplay. Qua uiterlijk is er weinig to niks veranderd. Maar er zitten wel andere nummers in dit spel, in totaal 42 liedjes die je kan spelen. Het lijkt net een echt optreden; 3 zangers, 1 drummer en 2 gitaristen (waaronder 1 normale elektrische gitaar en 1 basgitaar.)

Nadat ze dit spel besproken hebben, volgt er al gauw een filmpje van een spel dat zich in de ijstijd afspeelt. Het wordt ook hier al snel duidelijk over welk spel we het hebben: Modern Warfare 2. De aanpak lijkt iets anders dan de voorheen verschenen Call of Duty spellen. Het heeft een net wat realistischer sfeer, een soort van film-sfeer. Als het filmpje afgelopen is, komen er 2 mensen het podium op. de 1 zegt: jullie zijn natuurlijk hier naar deze persconferentie naartoe gekomen om pure gameplay te zien en niet om uren gelul over games te horen. Daarom beginnen we ook meteen met echte actie. De eerste bewegende beelden van modern warfare 2!! Het spel begint meteen met een stukje dat zich afspeelt in een land waar het veel sneeuwt. Het hoofdpersonage moet samen met een ander personage een berg beklimmen. Als je opeens van een berg eraf moet springen, glijd je er bijna vanaf totdat je teamlid je vastpakt. De spanning in het publiek zit er al meteen goed in. Omdat dit nog niet schieten is, spoelen ze als het ware de gameplay een beetje door totdat je mensen eindelijk mensen mag neerknallen. Hierna ga je in een voertuig. Dit mag je voor het eerst in en Call of Duty spel zelf besturen. Kort hierna endigt het Gameplay-Filmpjes.

Het volgende spel dat ze gaan bespreken, is Final Fantasy 13. Drie belangrijke mensen van Square Enix komen het podium op en vertellen dat ze de allereerste gameplaybeelden ooit van dit spel laten zien. Het ziet er allemaal tof uit. Het is geen RTS, maar meer een turn-based game. Met de graphics is het dik in orde, en de muziek klinkt ook episch en nostalgisch, iets dat Square Enix goed kan. De physics zijn trouwens ook erg goed. Na ongeveer 3 minuten aan gameplay endigt het filmpje en gaan ze afsluiten. De drie mensen gaan nu van het podium af en de pers conferentie gaat door.

Het volgende dat ze gaan behandelen is de game Shadow complex. Ook deze presentatie begint al meteen met gameplay beelden. Deze game ziet er ook gelikt uit. Het is wel een sidescrolling spel, dus je kan je personage allleen maar van links naar recht en andersom in het level sturen. Verwacht dus geen uitgebreide 3d omgevingen, maar wel gedetailleerde kleine omgevingen. Het is ook een game wat op Xbox live uitkomt. Hiermee eindigt de presentatie van deze game

Een volgde Xbox Live titel die ze gaan behandelen is Joy Ride. de presentatie begint met een trailer. Daarna zegt de presentator dat dit spel volledig gratis is. hier eindigt het bij. Kort maar krachtig dus.

Wat hierna volgt is een ongelooflijk vette trailer van een ander spel met slow-motion effecten en stoere muziek. Het gaat om het spel Crackdown 2.

Volgende trailer: Het is een ongeloofelijk bloederige trailer, met zombies erin. Een horror-spek dus. Ook weer een vervolg op een ander spel: Left4Dead 2

Weer een nieuw trailer, dit keer van ubisoft. Epische muziek in combinatie met toffe cinematische trailerm dit is echt stoer. Toen ze de naam Sam Fisher zeiden, wist ik al meteen waar ze het over hebben: Splinter Cell Conviction!! Er komen twee mensen van ubisoft het podium op en beginnen meteen met exclusieve gameplay beelden van Splinter Cell conviction. Sam Fisher, het personage dat jij speelt, is op een persoonlijke missie en dus niet in opdracht van iemand anders. Dit spel ziet er ook echt bruut uit, en vertoond typische Splinter Cell actie. Maar er zitten ook een paar nieuwe elementen in het spel. Ten eerste maak je meer gebruik als nooit tevoren van je omgeving; net zoals in bijvoorbeeld Assassins Creed kun je overal op klimmen en klauteren. Zo heb je dus keuze hoe je een bepaalde locatie bereikt: Via de Deur of sneaky via een raam? aan de gamer de keus. Na een stuk of 6 minuten aan echte gameplay beelden, eindigt de persconferentie met een meneer van ubisoft die zegt dat dit maar een tipje van de sluier is. ik ben benieuwd...

Het volgende dat ze gaan behandelen is een Xbox exclusive: Forza Motorsport 3!! Ook deze presentatie begint met een trailer gemaakt van ingame beelden, waarin je á lá GRID auto's letterlijk om je heen ziet vliegen. Deze auto's zelf zien er realistische en gedetailleerd uit. Als de trailer geindigt is, Zie je iemand op het podium komen met een Audi R8 V10 achter zich (wat voor een toegevoegde waarde heeft dit in hemelsnaam??). Hij zegt dat dit spel meer is dan alleen wat met auto's race op een circuit. Nee, in dit spel zit ook de sensatie van een echte coureur in en je voelt je ook echt 1 met de auto. Na deze zin zie je op het grote beeldscherm op het podium al meteen gameplay beelden. Het ziet er echt fantastisch uit! Wat die gast daarnet zei klopt als een deur; het gevoel voor snelheid is top, de sensatie spat gewoon van het scherm af, die grommende motor met tig pk's, de power die je krijgt, de adrenaline... het zit er gewoon allemaal in! Na ongeveer 1 minuutje is het stukje gameplay al afgelopen: We want more! Maar dat kan helaas niet. Wat volgt is een uitleg over hoe de game in elkaar zit en een aantal 'feiten': het spel draait op 60 frames per seconde en is het best-ogend spel op de spelcomputer. Met meer dan 400 auto's van 50 automerken heeft het een gigantisch wagenpark, iets waar Gran Turismo 5 nog wat van kan leren!

Het volgende spel dat besproken wordt, is Halo: ODST. De presentatie begint al meteen met gameplay-beelden. Het eerst ding dat meteen opvalt, is dat de lichteffecten zeer realischtisch en natuurlijk ogen. Verder ziet het spel er over het algemeen in orde uit, maar niet meer dan dat. Voor de Halo-fan is dit natuurlijk wel een interessant spel, maar ook voor degene die nog niet met de serie bekent zijn? Een trailer volgt van een ander Halo spel: Halo Reach. Dit spel komt pas in 2010 uit, maar voor de mensen die niet kunnen wachten tot dit spel, kun je alvast een voorproefje van dit spel krijgen door Halo: ODST te kopen. Hier krijg je namelijk gratis de multiplayer beta van Halo: Reach bij. Met het nieuws dat Halo reach in de maak is, eindigt deze presentatie en komen er twee mensen van Microsoft het podium op.

Ze presenteren een spel dat al lang in de maak is, maar ze komen nu eindelijk met in-game beelden. Het gaat om het spel Alan Wake, een soort van Thriller/Horror-achtige game. Geruchten gingen rond dat Alan Wake een first person perspectief zou worden, maar dit is meer een 3rd-person perspectief die verdacht veel op Alone in the Dark lijkt. Grafisch top, de spanning is om aan te snijden en dat allemaal verpakt in een mysterieus verhaal. Wat wil je nog meer? Na ongeveer 5 minuten aan exclusieve gameplay beelden, eindigt de presentatie met de cliché-achtige woorden: To Be Continued... De game zelf komt pas in de zomer van 2010.

Na deze presentatie gaan ze het eens niet over games hebben, maar over een nieuwe functie van Xbox-Live. Je kan nu ook Radio gaan luisteren met je Xbox, in samenwerking met Last.fm, helemaal gratis Ook een nieuwe dienst is sky-tv, tv kijken op je Xbox. Er komt ook een Xbox-live dienst waarmee je zonder eerst de video te hoeven downloaden, films kunt kijken in 1080p. Dat is dus HD-kwaliteit bekijken zonder enige laadtijden, tof hoor. Weer een nieuwe feature voor je Xbox is het facebook-gedeelte. Hiermee kun je dus facebooken op je Xbox. Nadat deze functie uitgelegd is door een roodharige meid, gaat zij ook meteen het podium af.

Daarnet allemaal dingen dat geen ene moer met games te maken heeft, nu gaan ze het wel weer over games hebben. John Matrick komt het podium op en zegt dat het spellen-aanbod van de Xbox erg compleet is, maar dat er één ding mist. Tijdens deze zin komt er een Japans iemand op het podium: het is Hideo Kojima, beter bekent als de schepper van de Metal Gear Solid reeks. Dat betekent dus dat de Playstation exclusive game-serie Metal Gear Solid nu eindelijk naar de Xbox komt! En dat is ook precies wat Hideo zegt, dat de Metal Gear Solid serie naar de Xbox 360 komt. Ook zegt hij dat het spel al een naam heeft, namelijk Metal Gear Solid Rising. De hoofdpresentator zegt tegen Hideo; "Wij van Microsoft zijn blij dat Solid Snake eindelijk naar de 360 komt."Maar ik zei helemaal niks over Solid Snake", zegt Hideo Kojima. Dit wil dus zeggen dat Snake niet in het spel komt. Een trailer volgt,waarin ook duidelijk wordt gemaakt dat Snake helemaal niet in het spel zit. Het is Raiden waar ze het in de trailer over hebben. Het is allemaal nog een beetje vaag, maar hopelijk wordt er verder dit jaar meer bekend gemaakt over dit spel. En Hideo gaat het podium weer af.

De volgende (en laatste) presentatie gaat over een nieuwe controller met... motion sensor! Na dit te hebben gezegd volgt er weer een trailer. in de trailer zie je geen controller, helemaal niks! Door namelijk alleen je lichaam te bewegen, herkent de xbox je bewegingen en zet ze 'realtime' in het spel om. De spellen zelf zien er overigens niet echt interessant uit, volgens mij probeert Microsoft hiermee de casual markt te veroveren. Wel ziet het er goed uit. Als dit geen lariekoek is, dan MOET Nintendo wel met betere spellen of iets vernieuwds komen als ze de casualmarkt willen in hun handen blijven houden. Oh ja, en dit project heet: Project Natal. Na een aantal demonstratie's met dit 'spel', zit het er alweer op.

Hopelijk was dit verslag van de Microsoft persconferentie een beetje interessant, en voor degene die deze lap tekst helemaal gelezen hebben zou ik het op prijs stellen zijn of haar feedback achter te laten in de comments.

Dit artikel delen

Over de auteur