1. Fight Night Round 2

Fight Night Round 2

In de recensie van Fight Night 2004 kwamen we tot de conclusie dat het gold als een goed spel, maar dat er nog genoeg ruimte voor verbetering aanwezig was. Het is aan Fight Night: Round 2 om die ruimte op te vullen. Na het spelen van een (zeer) vroege versie, lijkt het er op dat ze dat voor elkaar weten te ‘boksen’.

Het sterke aan Fight Night 2004 was dat je door middel van je rechter analoge stick er op los kon slaan. Als je kort naar rechts of linksboven drukte, gaf je een korte directe stoot, terwijl je met het maken van een halve cirkel een heuse uppercut uitdeelde. Ditzelfde systeem vinden we nagenoeg onveranderd terug in Round 2. Nog steeds kunnen er op dezelfde manier klappen worden gegeven, maar nieuw is het ‘Haymaker’ systeem. Hiermee is het mogelijk om in één actie een KO te geven. Tegelijkertijd geef je jouw tegenstander de kans om jou genadeloos te counteren.

Voor de grote verbeteringen in het spel moeten we het vooral buiten de ring zoeken. Het creëren van een eigen boxer is helemaal op de schop te gaan. Waar je in het eerste deel bij het maken van een mond, neus, ogen en lippen slechts kon kiezen uit een aantal voorgeselecteerde mogelijkheden, biedt Round 2 de mogelijkheid om zelf alles in de kleinste details aan te passen. Je kunt namelijk met je rechter en linker analoge stick bepaalde delen van het gezicht ‘kneden’. Laten we als voorbeeld de neus nemen. We zien de neus dan over een aantal vakjes verdeelt, en door het bewegen van de stick zullen de vakjes, en dus de neus, groter, kleiner, breder of smaller worden. Voor iedereen die erg goed kan kleien is het de ideale manier om jezelf in een spel te verwerken.

Een andere grote veranderingen vinden we tussen de rondes door. De speler krijgt dan de mogelijkheid om een minispel te spelen, waarin je de rol van de coach van de boxer in neemt. Je kunt dan jezelf oppeppen en de opgelopen wonden helpen genezen. Een leuke afwisseling met het boksen.

Ondanks alle leuke randonderwerpen, blijft het boksen het belangrijkst. Zoals eerder gezegd is hier niet al te veel veranderd ten opzichte van het eerste deel, en dat maakt eigenlijk ook niet uit. Het systeem wat Fight Night 2004 introduceerde werkte gewoon goed en er is daarom ook weinig reden om het te veranderen. Hetzelfde geldt voor de carrière modus. Hierin kun je met je eigen gemaakte boxer gaan vechten, maar daarnaast is het ook mogelijk om een reeds bestaande boxer te kiezen en daar een carrière mee te maken. In beide gevallen begin je onderaan en moet je door vele gevechten en dito trainingen jezelf op werken naar de top.

Ondanks dat onze speelbare versie vol met bugs en vastloopmomenten zat, lijkt het er op dat Round 2 een waardige opvolger van Fight Night 2004 zal gaan worden. Nee, veel nieuwe dingen zijn er niet en het zijn vooral de verbeteringen die de show stelen. Of dat echter genoeg is om de uitgave van pakweg zestig euro te rechtvaardigen, lees je in onze recensie die begin maart zal verschijnen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • et zijn niet mijn spellen

 • @ EA  en weer een lekker gefundeerde mening… *zucht*

 • Deel 1 veel gespeeld. Erg tof spel :)

 • Ja toch weer jammer he die loze kreten.

  Verdiep je eens in het spel en je zult erin opgezogen worden als een spons, echt.

 • SUPEER SPEL GA 'M ZEKER KOPEUH

 • ::geeuw:: deeltje 1 had veel ruimte voor verbetering, deeltje 2 maakt dit goed ::geeuw::  Tja bij de één wordt iets mooi uitgewerkt, bij de ander in verschillende fases en het liefst in 2 of 3 games. Wel met verschillende data en opgepoetse graphics, dat maakt natuurlijk veel goed ;)

 • Ja hopelijk kun je nu ook clinchen en heb je ook een zichtbare scheidsrechter in de ring… dat soort dingen miste ik in ieder geval aan het eerste deel, want dat maakte het boksen veel onrealistischer en da's jammer.

 • Demo gespeeld, vond er niks aan. Hou sowieso niet van boksgames.

 • wel stoer dat je je poppetje helemaal kan aanpassen, geen standaard gezichten enzo

 • Lijkt me wel weer een lijpe game vond deel 1 ook goed dus:D

 • ook voor de cube!!!EA leert het wel!!!

 • Wat USSJ al zei : wel stoer dat je je poopetje aan kan passen, dan is wel een goed voordeel van het spel =)

 • @EA

  volgens mij ben je niet goed snik, fight night was vet en realistisch en deel 2 word dat ook

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren