1. YOFL: En toen kwam hij toch!

YOFL: En toen kwam hij toch!

Een paar maandjes terug schreef ik een log over Tatsunoko vs. Capcom en dat we ‘em nooit in Europa gaan zien. In de log dacht ik even na over de mogelijkheden van de engine en dat Capcom daar prima een andere game mee kon maken. Dat gebeurt dus niet, maar wat onmogelijk werd geacht door velen (en Capcom USA/EU) gebeurt toch: Tatsunoko vs. Capcom komt toch naar het westen toe. Happy happy joy joy!

De jongens bij Capcom USA (gevestigd in het mooie Santa Monica) hebben omdat er zo veel vraag was naar de titel, toch maar gekeken naar de mogelijkheid om de game naar het westen te krijgen. Seth Killian, grote liefhebber van de game heeft zich helemaal in het zweet gewerkt om alles in orde te maken met de licensie problemen. En het is hem en de rest dus gelukt. De game komt nu onder de naam Tatsunoko vs. Capcom Ultimate All Stars naar het westen met nieuwe features zoals een online mode, een aantal aangepaste onderdelen zoals een nieuwe levensbalk en belangrijker: 5 nieuwe characters speciaal voor het westen. En nu maar hopen dat hij zo snel mogelijk speelbaar is hier in Europa.

Debut trailer US

Wat Ryu vs. Ken the Eagle gameplay

Ook een gevalletje komt toch naar de Wii, is Silent Hill. In 2007, nadat bekend werd dat Resident Evil 4 Wii Edition een groot succes is op de Wii, of Team Silent er aan zat te denken om de Wii zijn eerste Silent Hill game te geven. Ze gniffelden: “de Wii? Zou dat mogelijk zijn? Ik denk dat Oma’s daar niet op zitten te wachten”. Iets meer dan een jaar later komen we erachter dat Konami en studio Climax Silent Hill Shattered Memories naar de Wii brengen. Grappig hoe dat soort dingen gaan. Hoewel ik geen groot Silent Hill kenner ben (alleen maar een bepaald gedeelte van 3 gespeeld) begin ik steeds enthousiaster te worden over de game.

Het mag dan een “nieuwe vertelling” zijn over de eerste game, maar Climax weet de game een totaal andere draai te geven. In plaats van een roestige wereld zien we een ijsthema tevoorschijn komen wanneer het sinistere stadje verandert naar een wereld vol nachtmerries. Wat misschien nog verontrustender is... is het feit dat je niet terug kunt vechten. Wanneer je monsters tegenkomt moet je er als een haas vandoor. Aangezien Silent Hill nu als een open stad fungeert, kun je overal naar toe vluchten, iedere deur los beuken of over ieder hek springen. Echte survival horror. Daarnaast zul je beslissingen moeten maken en deze zullen uiteindelijk invloed hebben op de game. Voor meer kijk even hieronder:

Silent Hill SM Debut trailer

Twee titels waar ik erg naar uitkijk. Wat jullie?

Dit artikel delen

Over de auteur