1. Vervloekt zijt gij oh F-16!!

Vervloekt zijt gij oh F-16!!

Het was weer tijd om te werken vandaag, lekker autoruiten repareren. Het zonnetje stond weer hoog aan de hemel en ik had er echt zin. Ik ging maar weer eens op Sneek aan omdat ik dat gewoon een fijne locatie vind en omdat de Friezen best relaxte mensen zijn (als je ze maar juist benaderd). Maar Sneek was deze keer een grote deceptie, er was werkelijk geen kip op locatie. Ik besloot maar lekker door te rijden naar Franeker waar er wel kippen waren (en gelukkig ook Friezen met auto's, dat is wel zo handig). Hier ging het wel lekker en tevreden besloot ik om terug te keren naar de autoruit-thuisstad: Emmen.

Afijn, nu begint het dus pas. Ik dacht dat ik vanaf Franeker het beste de A31 richting Leeuwarden kon pakken en dan vlak voor Leeuwarden binnendoor naar de A32 te rijden. Dit is het snelst en dus het slimst. Maar vlak voordat ik bij de juiste afslag was zag ik gevarenbordjes met een vliegtuig erop. Ik bukte instinctief, maar dat is vrij nutteloos natuurlijk. Geïntrigeerd door de bordjes speurde ik de lucht af naar eventueel onraad. Wat schetst mijn verbazing, er komt een F-16 op nauwelijks honderd meter hoogte in een bocht over de snelweg aanvliegen. Vlak na de bocht klapt hij zijn landingsgestel uit en begint zijn daling. Wat een mooie machines zijn het toch, oh my! Vol blijdschap concentreer ik mij weer op de snelweg en in mijn ooghoek zie ik nog net het bordje UIT voorbij schieten.

Dit was toch niet MIJN afslag?! Maar natuurlijk was dit hem wel... Ik besloot in al mijn machteloosheid de volgende afslag maar te pakken. Wat was de volgende afslag echter? Juist, geen, ik reed zo Leeuwarden binnen. Gevolg van dit grapje was dat ik een half uur vast stond in Leeuwarden waardoor ik een half uur later terug was en net de bus gemist had. Uiteindelijk was ik anderhalf uur later thuis dan gepland. Vervloekt zijt gij oh F-16!!

Moraal van het verhaal is dus; Kijk NOOIT naar boven als je bijna een afslag gaat pakken.

Dit artikel delen

Over de auteur