1. Impressie: Scribblenauts DS

Impressie: Scribblenauts DS

Dames en heren, de makers van Drawn To Life en Lock's Quest presenteren jullie hun meest recente creatie: Scribblenauts DS!

Naast alle toppers en grote aankondigingen op de E3 was er 1 spel dat nog het minst opviel van allemaal. De underdog, zo blijkt, want Scribblenauts heeft de potentie om de gamewereld eens flink door elkaar te schudden.

Het doel van dit puzzelspel is simpel: grijp de ster. Je krijgt een klein wereldje voorgeschoteld en ergens in dat wereldje zie je een ster hangen/liggen/vastzitten/... Hoe geraak je nu bij die ster?

Wel, deze keuze ligt helemaal bij jezelf. Je schrijft woorden op je onderste ds-scherm, en deze woorden verschijnen in levende lijve op je bovenste gamewereldje.

Zit de ster bijvoorbeeld vast in een boom, dan kan je op duizend-en-één manieren te werk gaan om het sterretje hieruit te krijgen. Het simpelste voorbeeld is natuurlijk een zaag. Schrijf "Zaag" op het schermpje, en je zult een zaag voorgeschoteld krijgen waarmee je de boom kan omzagen. Schrijf "Bever", en de boom wordt omgeknaagd. Iets inventiever? Schrijf "jetpack", en haal hem er gewoon zelf uit!

Misschien ben je nu nog wat sceptisch, net als ik toen ik voor de eerste keer van Scribblenauts hoorde. Immers, de hoeveelheid woorden in het spel bepaalt de verscheidenheid aan dingen die je kan oproepen.

Laat ik je dan geruststellen, deze ongerustheid is totaal onterecht! Letterlijk tienduizenden woorden zitten in het spel verpakt, gaande van tijdsmachine tot einstein tot stegosaurus. Zo ver je verbeelding reikt, zo diepgaand is het spel.

Met 220 werelden en nog een pak andere minigames belooft dit een lang en uitdagend spel te worden. Er is zelfs een sandbox mode, waarbij je je creaties tegen elkaar kan laten vechten. Maar dan eindigt het nog niet. 5th Cell games biedt je namelijk de mogelijkheid om zelf werelden te maken, en deze via Wi-fi te delen met je vrienden!

Ik ben zelden echt diep onder de indruk van een game. Meestal schort er wel iets aan, of anders is het gewoon "groter, beter, mooier". Maar voor Scribblenauts maak ik graag een uitzondering. Deze game belooft ongelofelijk veel en lijkt al zijn beloftes na te komen.

Begin dus al maar vast te sparen, want Scribblenauts wordt deze herfst in de winkelrekken verwacht.

Nog altijd niet overtuigd? Kijk dan zeker eens naar deze filmpjes!

Trailer:

http://www.youtube.com/watch?v=HrnsOx9Akcc

Uitgebreide gameplay:

http://www.gametrailers.com/video/e3-09-scribblenauts/50734

Sandbox-mode:

http://www.youtube.com/watch?v=RTEUbtgpIgo

Dit artikel delen

Over de auteur