1. Geruchten over de Nintendo Revolution

Geruchten over de Nintendo Revolution

Een grote stroom aan geruchten over de GameCube opvolger zijn verschenen op het forum van de Nintendo Power. De persoon die het bericht plaatste maakte zijn bron niet bekend en zegt dat de gegevens voor 65 procent accuraat zijn.

Als eerste wat gegevens over de controllers. De Revolution (de codenaam van de opvolger van de Nintendo GameCube) zal weer vier controllers ondersteunen. De controllers zijn aan het begin niet draadloos maar er staan wel draadloze controllers in de planning.

Als laatste gaan de controllers de technologie van Gyration bevatten. Nintendo investeerde al in 2001 in dit bedrijf. De techniek van dit bedrijf kan bijvoorbeeld je personage of de camera bewegen door je controller te verplaatsen.

De hardware van de Revolution lijkt ook indrukwekkend te worden. Als eerste komen er twee processoren in en wordt er een breedband modem ingebouwd. Nintendo blijkt bezig te zijn met een online strategie die als eerste wordt toegepast op de Nintendo DS. Als laatste komen er geen linkmogelijkheden met de Game Boy Advance of de Nintendo DS maar wel met de Game Boy Evolution (de naam voor de echte Game Boy Advance opvolger).

Er komt ook een harde schijf in die hetzelfde doel heeft als de harde schijf van de 64DD uitbreiding op de Nintendo 64. Ook wordt er 5.1 geluid ondersteund net als high definition voor televisies. Een Virtual Reality (VR) headset of VR mogelijkheden staan niet in de planning bij Nintendo.

Wel is het mogelijk om GameCube spellen af te spelen op de Revolution. Nintendo heeft volgens de bron voor HD-DVD gekozen in plaats van Sony's Blu-Ray Disc. De lancering van de spelcomputer zal een Mario titel bevatten en ze zijn al bezig met een Zelda spel voor de Revolution. Ook Super Smash Brothers kan niet achter blijven en heeft de helft van de totale ontwikkelingstijd achter de rug. Super Smash Brothers zal ook meteen vanaf het begin te koop zijn.

Het revolutionaire deel van deze spelcomputer blijft overigens voorlopig nog een geheim. De bron zei er het volgende over:

"If you think too hard you'll never guess what it is. It's nothing "new" technically speaking. It's just something that hasn't really been applied to video games yet. Touching is good but feeling is better."

Het zijn geruchten en Nintendo heeft officieel niets naar buiten gebracht over de Revolution. Of de geheime bron gelijk heeft, weten we pas in de toekomst.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

  • Weet je wat me vet lijkt voor die revolution? reuk technologie! Als je door een veld vol bloemetjes loopt geeft dat ding lekkere geurtjes, en als je door een veld vol met gespietste lijken loopt geeft het een lijkgeur ofzo

  • Ben benieuwd.

  • Dat met die controller lijkt me toch eigenlijk maar niks…

  • beetje gare bron maar als het waar is alleen maar beter!!!nintendo moet dit keer gewoon het krachtigste apparaat hebben…dat trekt de consument…hoe klein het verschil ook is (check bij XBOX en NGC)    Als dit waar is dan roelt het gewoon heel hard

  • Dat ding gaat zeker mijn huis in. Net zoals de ps3 en de xbox 2

  • Super SMash Bros is vet… Mario ook en een zelda die al in ontwikkeling is is mooi. Hardeschrijf en het geluid zijn ook voer. Lijkt me niet erg handig dat je je controller moet verplaatsen om de camera te draaien. Lijkt me iets té veel van het goede worden. Geef mij maar gewoon de c-stick. Er stond op Cubed-3 dat Nintenod met Mario de nostalgie naar boven proberen te halen. Met Zelda willen ze meer de LOTR kant op… stond daar tenminste :)

  • COOL :D

  • Nintendo te kinderachtig doe mij maar xbox…

  • vind dat ze allemaal standaard HDD's moeten hebben weg met memorycards (als de optie is voor en en maakt het niet uit) maar al dat gezeik van 30euro uitgeven voor een memorycard is belachelijk

  • Nou allemaal mooie geruchten vind ik en ik zie een nieuwe Smash Brothers game wel zitten maar ik zie wel wat er allemaal gebeurd tijdens de E3. Btw ik vind : ''Touching is good but feeling is better'' een beetje klinken als de ondertitel van een goedkope pornofilm :p.

  • haha, dit wordt de shit man

  • Kun je dan goed FPS er op spelen?( door de gyrotatie)

    Verder bj de kiddy games van nintendo moet je het effe spelen en dan waardeer je het wel (bv mario party met een vriend!)

  • Ook leuk dat je je cube spellen er op af kan spelen.

  • Geruchten geruchten.. geef maar maar iets wat zeker is.

  • Hoe kom je nou aan een percentage van 65%, wat heeft die voor meetstaven gebruikt? Hoe zeker word je van iets als je er 65% zeker van word?

  • SPR VET!!!!!!!!!!!!

    SSB REVOLUTION!!!!!!

    DIT WORD HET BESTE NINTENDO APPARAAT OOIT!!!!!!!!!!

  • Dit soort geruchten kan ik ook wel verzinnen.

  • Ik vind het wel netjes wat daar staat, ik heb wel zin in de e3 waar we de 3 apparaten van sony microsoft en nintendo te zien krijgen.

  • Als alleen al de helft van dat artikel waar is dan vind ik het al heel goed nieuws. Of het de beste of slechtste hardware zal hebben interesseert me eigenlijk niet zoveel.    Maar ik hoop wel voor Nintendo dat er ook daadwerkelijk een Mario en/of Zelda titel als launchgames komen. Een nieuwe Super Smash Bros. Koop ik natuurlijk ook direct aangezien ik SSBM geweldig vind.    Wat het verschil is tussen de HD-DVD en Blu Ray dat zou ik niet weten, behalve dat Microsoft de een en Sony de ander gebruikt, toch?    Wat controllers betreft. Zou wel handig zijn zo'n systeempje. Denk ook wel dat de andere controllers (van de PS3 en de volgende Xbox) dat ook krijgen.    Klinkt allemaal leuk en aardig.    MAAR behalve dat het enkel geruchten zijn weten we nog steeds niet wat dat revolutionaire nou in zou moeten houden en of dat wel zo revolutionair is :P Ik vind de console zoals het daar staat al goed (mochten de geruchten enigszins kloppen), maar ik wil er ook wel wat revolutionairs bij als dat kan :)
  • Hmm mooie geruchten als hier 50 % waar zou wezen zal het al heel wat weten. Die controller weet ik nog niet echt wat ik van moet zeggen moet eerst als het waar is meer feiten over uitkomen.    En de Revolution komt niet al laatste maar volgens de planning gelijk met de PS3 althans dat is wat nintendo wil.    Maar we moeten allemaal maar even afwachten want geruchten zijn makkelijk te verspreiden.    Maar een BBA en een HDD klinkt iig goed.
Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren