1. Dr. Mario

Dr. Mario

Eigenlijk is het vreemd dat Nintendo Dr. Mario als NES Classic uitbrengt. Ik wil niet beweren dat het geen klassieker is. Wat mij bevreemd is dat we eerst Dr. Mario krijgen, terwijl de puzzelkoning Tetris in geen velden of wegen te bekennen is. Want laten we eerlijk zijn: als er één spel is om als Classic over te zetten, dan is dat wel Tetris. Dr. Mario hanteert enigszins hetzelfde concept, maar heeft op één of andere manier niet die aantrekkingskracht die Tetris wel heeft.

http://www.insidegamer.nl/getimage.php?id=35583

In Dr. Mario is het de bedoeling om een aantal virussen in een kom onschadelijk te maken. De virussen bestaan uit de kleuren rood, geel en blauw en zullen verdwijnen als zij verticaal of horizontaal met drie pillen van dezelfde kleur in verbinding staan. Mario staat bovenaan de kom en gooit keer op keer een pil, die uit twee delen bestaat, naar beneden. Deze pil kan uit twee dezelfde kleuren bestaan, maar ook uit bijvoorbeeld rood en blauw. Elke keer moet er dus nagedacht worden waar de pil geplaatst wordt, want als de opgestapelde pillen de rand van de kom halen, ben je af en zullen de virussen je uitlachen. Iets wat mijn vriendin tijdens ons weekendje naar Antwerpen zich erg aantrok: “Jel, ze maken me belachelijk!”

http://www.insidegamer.nl/getimage.php?id=35581

Dr. Mario bevat 20 moeilijkheidsgraden en drie snelheden waarin het spel gespeeld kan worden. Je kunt het dus zo moeilijk maken als je zelf wilt. De balans tussen de levels is nagenoeg perfect. In het eerste level krijgt de speler alle kans om het principe van het spel te leren begrijpen, terwijl het moeilijkste niveau nagenoeg onmogelijk lijkt. Hoe moeilijker het wordt, des ter zoeter de overwinning smaakt. En na elke zoete overwinning probeer je het op een nog wat moeilijker niveau, waarna men binnen de kortste keren verslaafd is.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • mijn vader heeft 24-high wel eens gehaald volgens mij (speelde de hele dag tetris & drmario op oude GB)  Oh, en net zoals metroid, is er al een port van dit spel, het zit namelijk al in wario ware!. Ok de graphics zijn gewario-erviseert, maar het is voor de rest precies het zelfde als de nes versie.

 • Ben ik blij dat ik geen GBA meer heb. Word ik zo niet in 'verleiding':P gebracht om deze game te halen.  Wahahahha, stop eens met deze ports!!!

 • Mario is dokter

 • Deze game zit gratis bij WARIO WARE ook op de GBA,

 • "Dit spel speel je totdat Tetris er is."  wie koopt tetris nu weer? behalve die (zogenaamd) nieuwe versie op de DS?

 • Leuk spelletje hoor, maar ik heb hem al in Wario Ware, dus een koop is overbodig.

 • ik weet niet als mijn dr.mario het nog doet,zit nog in de berghok

 • Hebben ze nu ook een hoger level dan lvl 23 erbij gezet? Ik ben daar te vaak overheen gegaan. Maar ben bij optellen nooit verder gekomen dan lvl 27. Tis nog steeds een vet spel. Ik heb hem op de NES.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren