1. Dungeon Siege II

Dungeon Siege II

Gas Powered Games laat je dit voorjaar weer terugkeren naar Arrana, de fantasiewereld van Dungeon Siege. Na een uitbreiding van het eerste deel is de tijd rijp voor Dungeon Siege II. Er is een hoop veranderd, en niet alleen in de wereld waarin het avontuur zich afspeelt. Zo is de hoofdrol eens niet weggelegd voor een brave borst, maar voor een huurling in dienst van het leger van Valdis. Deze onverschrokken tiran wil niets liever dan absolute heerschappij. Onze held worstelt met zijn geweten: de keuze tussen goed en kwaad. Uiteindelijk neemt hij zijn beslissing en keert zich tegen zijn voormalige ‘werkgever’. Onderweg komt hij verschillende figuren tegen die aan zijn zijde zullen gaan strijden.

Tot zover weinig nieuws. Oké, de verhaallijn van de driedimensionale RPG belooft een stuk interessanter te worden dan voorheen. Zijn er verder nog wezenlijke veranderingen doorgevoerd? Gamers van vandaag de dag zijn verwend, en daarom is het logisch dat je mag verwachten dat de Gas Powered Games er zich niet gemakkelijk vanaf brengt. Gelukkig doen ze dat dan ook niet, en brengen ze een hele hoop nieuws onder de zon in Dungeon Siege II; bijna teveel om op te noemen. Allereerst wordt er gebruik gemaakt van de nieuwste technieken op visueel gebied, zodat de spelomgevingen er een stuk beter uitzien. De wereld van Arrana oogt dan ook een heel stuk levendiger. Ook kun je nu gebruik maken van de interactie die het spel je biedt. Zo zet je bepaalde zaken naar je hand, zoals het in de brand steken van een gebouw, om op die manier een nieuw pad te kunnen betreden.

Ook nieuw in Dungeon Siege II is de mogelijkheid om diverse rassen in je groep avonturiers te betrekken. Elven, half-reuzen en dryads zullen zich bij je aansluiten, ieder met hun eigen agenda en relatie met de andere figuren. Half-reuzen zijn bijvoorbeeld weinig sociaal, dus kost het hen meer moeite om zich in een groep te passen. Deze wezens zijn echter wel enorm sterk, en wanneer je éénmaal hun vertrouwen hebt gewonnen, gaan ze voor je door het vuur. Dan ben je blij dat ze aan jouw zijde vechten.

Ook is het interessant om je in de karakters te verdiepen, om er achter te komen wat nu precies hun motivatie is om mee te vechten. Zo kun je ook missies aannemen die van speciale waarde zijn voor één van je groepsleden. Door de Dungeon Siege II journaals door te lezen, kun je er achter komen waar dat speciale wapen ligt, of misschien wil je wel vechten tegen dat enorm brute monster om te zien of je wel sterk genoeg bent. Je kunt altijd afdwalen en zoveel missies aannemen als je maar wilt. Natuurlijk hoeft dit niet: je kunt ook alleen de hoofdverhaallijn volgen. Gas Powered Games zorgt er op deze manier voor dat het spel geschikt wordt voor een groot publiek.

Terug van weggeweest zijn de vier verschillende karakter klassen: melee, ranged, nature magic en combat magic. Deze kunnen ook weer worden verdeeld in verschillende rollen. Denk hierbij aan het vechten met twee zwaarden, of juist aan een karakter dat zich specialiseert in het vechten met zwaard en schild.

Naast de muilezels die weer als vanouds items voor je meedragen, kun je dit keer ook pets kopen. Dit zijn verschillende beestjes met elk andere vaardigheden, en ze knokken mee! Overtollige wapens en items kun je trouwens aan dit beestje voeren, waardoor hij steeds groter en sterker wordt. Dit is echter nog niet alles. Ook de beesten en monsters die het tegen je opnemen zijn een stuk slimmer geworden. Dankzij Coaching A.I zullen ze iedere keer weer anders reageren. Zo kunnen ze zich scharen rondom hun aanvoerder, of je juist in een hinderlaag lokken. Het is dan ook belangrijk dat je deze aanvoerders het eerste uitschakelt, omdat je het anders nog wel eens knap lastig kunt krijgen. Hoe het gevecht verloopt, is iedere keer weer een verrassing.

Er valt nog een hele hoop te vertellen over Dungeon Siege II. Neem de Heroic Powers bijvoorbeeld. Krachten die de uitkomst van een gevecht zomaar kunnen veranderen. Of de mogelijkheid om coöperatief (én dus ook online) het verhaal te doorlopen. De ontwikkelaar lijkt genoeg aan het spelconcept van Dungeon Siege toe te voegen om het geheel weer interessant te maken voor zowel de fans als een nieuwe schare spelers. Zoals het er nu naar uitziet ligt Dungeon Siege II nog dit voorjaar in de winkels.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

  • lijkt me sterk aangezien ds I ook geen kosten had. Betalen is over het algemeen voor mmorpg's niet voor een gamespy achtige connection service

  • Dit is ook geen MMORPG…

    Dungeon Siege 1 en ik neem aan dat 2 dat ook is, is gewoon een single player game met de optie om online te kunnen spelen.

  • Inderdaad. Dit is geen mmorpg. De ontwikkelaar biedt alleen de mogelijkheid om via een speciale service online met elkaar het spel te doorkruisen. Het lijkt me dan ook erg sterk als je hier voor moet gaan betalen.

  • @ GeneticRed: Natuurlijk, maar dan moet je wel van het genre houden. Houd je van RPG's dan kun je deze zonder na te denken aan te schaffen. Je bent er zeker wel een uur of 40 mee zoet, en 't gaat allemaal heel diep. Niet nadenken en kopen dus, mits 't genre je ligt en je PC het allemaal trekt.

  • Ik ga em zeker wel kopen als ie uit is. Maja, duurt nog wel effetjes…

  • Wat valt er in de multiplayer van Dungeon Siege I te beleven en spelen veem mensen op dit moment nog Dungeon Siege I ?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren