1. Bij InsideGamer maak je wat mee (Deel 2)

Bij InsideGamer maak je wat mee (Deel 2)

Een paar weken na mijn stage was het tijd om te gaan bowlen! Elk jaar is er wel een leuk feestje voor de redactie voor wat “male bonding”, gezelligheid en drank. Dit jaar was bowling bij Bizon Bowling te Utrecht hét InsideGamer-festijn. Ik was vroeg uit school en ging dan ook direct naar Utrecht toe. Daar aangekomen kwam ik Mark tegen, waarmee ik heb staan wachten op Joey, Korneel en Wessel. Toen die er waren gingen we op weg naar het epische Bizon Bowling om aldaar weer te gaan wachten op de rest van de bende. Dat duurde gelukkig niet lang, al kwam Lauran wel wat later met een kale kop.

Eenmaal binnen werden de speciale schoenen aangetrokken, de eerste biertjes genuttigd en werden namen ingevoerd in het systeem van de bowlingbaan. Ik mocht het opnemen tegen onder andere Jelle, Joey en die lieve, schattige Rano en iedereen begon goed. Jelle gooide er acht om en de rest nul. De daaropvolgende worpen werden steeds beter waardoor ik uiteindelijk derde mocht worden achter Jelle en Joey. Na nog een halve ronde gespeeld te hebben, werd het tijd om wat te gaan eten.

Dankzij het gigantische kapitaal van InsideGamer was het voor ons mogelijk onbeperkt te steengrillen en drank (bier) te nuttigen, waar natuurlijk gretig op ingegaan werd. Ik zat in het midden van de eerste tafel tussen Joey (links) en Jeffrey (rechts) en zat dus bijna tussen twee kampen. Joey en zijn drie compagnons Jouk, Aron en Arthur pakten zo snel ze konden al het vlees dat ze konden krijgen en smeten dat op hun stenen plaat. Dan hielden Rob, Vincent, Jeffrey en ik het nog netjes. We aten redelijk rustig en netjes, net zoals de vier anderen die rechts van ons zaten. Alhoewel, grote jongens spelen nog wel eens met eten.

Na het eten en drinken mochten we weer, ietwat minder nuchter, aan de slag met het bowlen. Ditmaal was het aan mij om Jolige Jouk, Wazige Wessel, Corny Korneel en nog twee gasten met bijnamen in het stof te laten bijten. Ditmaal lukte mij dit ook, al moet gezegd worden dat Joey de held van dat potje was. De beste kerel wist namelijk een aantal strikes te gooien, alleen niet voor zichzelf. Terwijl Korneel en Jouk ergens aan het socialisen waren, gooide Joey voor hun om ze te fucken. Maar de grapjas gooide strikes voor ze terwijl het hem voor zichzelf nog niet gelukt was.

Niet veel later was de kous af en was het tijd om naar huis te gaan. Na uitvoerig afscheid te nemen van iedereen, ze te zeggen hoe veel ik van ze hou en dat ik niet kan wachten ze weer te zien, vertrekken we met een groepje naar station Utrecht voor de reis naar huis. Toen ik in Roermond aankwam mocht ik nog een half uurtje naar huis fietsen. En doodleuk regende het pijpenstelen. Snugger als ik was ik natuurlijk met korte broek en T-shirt gaan bowlen en had dus niet echt regenwerende kledij bij me. Gelukkig had ik nog muziek om me te troosten… “We are! We are, the soul of a new breed!” blèr ik mee terwijl ik door de regen sjees op weg naar mijn warme bedje.

Nog een paar weken later mocht ik weer iets leuks gaan doen voor InsideGamer. Mijn grote vriend Joey en ik mochten namelijk samen naar Antwerpen gaan om de game inFamous te checken en de maker te interviewen. Helemaal blij sta ik om 10 uur op Utrecht Centraal te wachten op Joey, blijkt dat Aron en Jouk ook gaan, maar dan voor GamesGuide en Gamer. Toen Joey er was gingen we met z’n vieren naar een of ander park, waar we gezelschap kregen van Jaap van Gamer, om daar op de bus te wachten die ons naar Antwerpen zou gaan brengen. Een beetje erg omrijden voor mij, maar ja…

Een gezellige, twee uur durende, kontmartelende busreis later kwamen we aan op de plaats van bestemming. Direct werden we naar een aantal game-pods geleid waar inFamous, Buzz en Ghostbusters te spelen waren. Daar hebben we heel even gestaan, want blijkbaar was het lunchtijd. In een kale ruimte stonden verschillende soorten broodjes en wat drankjes op ons te wachten, waar we ons dan ook gretig aan overgaven. Na die lekkere lunch werden we naar een bioscoopzaal geleid waar we door de maker tot de game geïntroduceerd werden op het grote scherm.

De game zag er erg vet uit en ik had best veel zin om de game te spelen. Na nog even gewacht te hebben werden we opgehaald en naar Bruce Oberg gebracht. Joey zette zijn iPhone op ‘record’ en ons interview ging van start. Een gezellige twintig minuten later verlieten we Obergs’ kamertje en gingen we naar de game-pods om daar twee uur lang te genieten van inFamous, Ghostbusters, maar vooral Buzz.

Hierna volgde een gezellige, bijna vier uur durende, kont- en rugmartelende busreis naar Utrecht Centraal. Daar aangekomen namen Joey, Jouk en ik afscheid van Aron en Jaap en gingen we erop uit om een heerlijk patatje te nuttigen. Na een klein kwartier genoten te hebben van lekker vette friet en mayonaise liepen we nog even de MediaMarkt in om wat media aan te schaffen, waarna we allemaal onze eigen weg namen op weg naar huis. Goddank regende het ditmaal niet in Roermond en kon ik gewoon rustig naar huis fietsen en nog steeds blèren: “We are! We are, the soul of a new breed!” . Ja, bij InsideGamer maak je wel wat leuks mee.

Dit artikel delen

Over de auteur

Jules Schlicher (Eind)redacteur InsideGamer. Speelt graag alles, maar komt aan veel te weinig toe, en gaat dus maar door aan Fable en The Witcher 3. En vooral Xbox-games. Limburgse zaligheid sinds 1991.