1. De terugkeer van Camelot?

De terugkeer van Camelot?

De terugkeer van Camelot?

Tijdens de afgelopen e3 werd bij de persconferentie van Nintendo een game aangekondigd waar fans waarschijnlijk al jaren op zaten te wachten Golden Sun DS. Deze game wordt gemaakt door Camelot. Betekent deze aankondiging dat Camelot weer bezig is met hun Nintendo projecten en dus ook projecten voor de Wii?

Voor de mensen die Camelot niet kennen, Camelot is een Japanse ontwikkelaar die opgericht is in 1990 onder de naam Sonic Software Planning. Het begon als ontwikkelstudio van SEGA en was verantwoordelijk voor o.a. de Shining Force serie. In 1995 werd het een onafhankelijke studio, maar bleef het spellen ontwikkelen voor SEGA systemen tot 1998. Toen besloot men een samenwerking aan te gaan met Nintendo.

Daarna is Camelot bekend geworden door de Mario Golf en Tennis serie en de Golden Sun spellen voor de Game Boy Advance. Na 2005 werd het echter stil rond Camelot. Dit nieuwsbericht kwam een jaar later naar buiten:

Nieuws | 2 augustus 2006 - Onlangs heeft Camelot via de Japanse media bekend gegeven dat zij de projecten voor Nintendo haar spelsystemen tijdelijk verschuift.

Camelot was vooral bekend voor de Golden Sun serie voor de Game Boy Advance en Mario Tennis voor de GameCube en Game Boy Advance. Camelot heeft aangegeven zich in de kommende periode te richten op het ontwikkelen van PC-spellen. Het eerste spel is ook al in ontwikkeling en draagt de naam Golf Daisuki: I Love Golf, een golf spel dus.

Hiermee zijn ook de geruchten omtrent een nieuw deel uit Golden Sun-serie voor de Nintendo Dual Screen uit de wereld. Camelot heeft wel gezegd dat ze zich nu richten op het golfspel voor de PC, en later verder gaan met het ontwikkelen voor Nintendo haar systemen.

In 2008 kwam het nieuws dat Nintendo een aantal Gamecube games opnieuw ging uitbrengen. Ook Mario Power Tennis kreeg een nieuwe versie met helaas niet al te beste controls. NPC! Mario Power Tennis werd echter wel ontwikkeld door Camelot. Betekende dit dat Camelot weer bezig was met ontwikkelen voor de Nintendo systemen? Het moest wel, Golden Sun DS werd namelijk aangekondigd, maar is Camelot dan ook bezig voor een spel voor de Wii? Het zou met Wii-Motion Plus nu een perfecte tijd zijn om in te stappen met een nieuw Mario Tennis of Golf game. EA heeft pas bewezen dat die twee sporten prima samengaan met Wii-Motion Plus.

Maar het zou ook kunnen zijn dat Camelot met een heel ander project voor de Wii bezig is.

Volgens dit nieuwsbericht zou Camelot met een RPG bezig zijn:

Nieuws | 17 februari 2005 - In de laatste uitgave van het Japanse spellenblad Famitsu heeft Camelot, aangegeven dat men bij Camelot een rollenspel in ontwikkeling heeft voor de Nintendo Revolution. Camelot zoekt nog steeds werknemers voor dit project. Er wordt momenteel gezocht naar programmeurs en organisators/managers.

Of het om een nieuw deel in de Golden Sun-serie gaat is nog niet duidelijk. Ook zijn er geen verdere details vrijgegeven omtrent dit rollenspel.

Nou ik hoop zelf dat Camelot een Mario Tennis voor de Wii aan het ontwikkelen is, maar goed, de tijd zal het leren.

Dit artikel delen

Over de auteur