1. Staatssecretaris EZ bezoekt Playlogic

Staatssecretaris EZ bezoekt Playlogic

Karien van Gennip, staatssecretaris van Economische Zaken en initiatiefneemster van het platform Techno Partner, heeft vandaag een werkbezoek gebracht aan het Nederlandse bedrijf Playlogic. Playlogic wil graag namens de gamesindustrie het economisch belang van deze snelgroeiende industrie onder de aandacht brengen bij de overheid. Nederland maakt nog een te klein deel uit van deze groeimarkt, terwijl zij wel over alle mogelijkheden beschikt. Nederland dient echter nu actie te ondernemen, voor de inhaalslag niet meer te maken is.

Karien van Gennip juicht industriën en ondernemingen waar techniek de basis vormt toe. Met het Techno Partner platform wil zij graag technische kennis combineren met ondernemerschap en creatieviteit; daar is de gamesindustrie een voorbeeld van.

Op dit moment maken landen als de Verenigde Staten, Japan, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk de dienst uit op het gebied van ontwikkeling en het uitgeven van games. Gamesbedrijven in Frankrijk en Engeland worden al gesteund door hun overheid.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

  • Moo0i

  • Ondersteunen die hap! Kom op!

  • Maar wat houd het in als de regering hety ondersteunt? geven ze dna geld enzo?

  • yup, vandaar economische zaken :)

  • Playlogic is echt droge kut imo. Bagger troep.

  • Nou van mij mag die PlayLogic dat krijgen hoor.

    Playlogic zijn de gasten die gamedeveloper school in Breda willen openen. Ik praat nu dus niet over hun kwaliteit maar wat ze van plan zijn :). Ja ik vind wel als er 1 steun van regering verdiend is het Guerilla maar die school moet nog kome dus allebij als het kan HARRY POTTER!!!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren