1. Lagere winst voor Nintendo in derde kwartaal

Lagere winst voor Nintendo in derde kwartaal

Nintendo heeft teleurstellende kwartaalcijfers naar buiten gebracht over het derde kwartaal, dat eindigde op 31 december 2004. De verkoopcijfers waren nog wel positief voor Nintendo. Er werd een omzet van 231,4 miljard Yen gehaald, een stijging van ruim één procent. Ondanks de goede verkoopcijfers daalde de winst van 37,4 miljard Yen naar 21,3 miljard Yen. Dat is een verlies van meer dan 43 procent.

Het Japanse spellenbedrijf wijt de tegenvallende winst aan de dalende vraag voor de GameCube en de matige verkopen van enkele titels waaronder Super Mario 64 DS. Het bedrijf wist wel meer spelcomputers te verkopen. In het vorige kwartaal hadden ze 13,6 miljoen spelcomputers verkocht. Dezelfde periode vorig jaar wist Nintendo zo’n 13,2 miljoen spelcomputers te verkopen. Ook de afzet van Game Boy Advance titels steeg. Het vorige kwartaal waren er 72,6 miljoen spellen verkochten terwijl er vorig jaar slechts 61,5 miljoen spellen verkocht waren.

In de toekomst verwacht Nintendo iets mindere resultaten. Het bedrijf heeft de toekomstige resultaten naar beneden bijgesteld vanwege de slechte verhouding tussen de Yen en de Amerikaanse Dollar. Ook speelt de markt een rol. Nintendo had gehoopt dat de markt sterker zou groeien.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Jammer voor nintendo maare dat verandert nog wel

  (denk ik)

 • Matige verkopen Mario 64 DS? Volgens mij zuigen jullie dit uit de duim! Ik noem rond de 500.000 alleen al in Japan niet matig.

 • Tja ze zijn daar heel afhankelijk van de dollar koers, en die zal ook dit jaar blijven dalen in waarde.

 • Frontpage nieuws is het reageren niet meer waard. Altijd weer zeuren, bijv dat nintendo kinderachtig is terwijl ze zelf alleen maar flamen. Ga je moeder pesten ofzo :S.

 • Wel grappig dat al die mensen die op nintendo zitten te zeiken met techniek in hun handen zitten die door dat bedrijf ontwikkeld is. Nintendo trekt wel weer aan al heb ik er persoonlijk (als groot nintendo fan) ook wel een beetje een zwaar hoofd in. Nintendo is geen mainstream meer maar dat betekend niet dat de Nintendo geen goeie games meer maakt, Nintendo spellen zijn geschikt voor mensen van 8 tot 88 en als ja dat Kiddy vind mjah dat zegt dan meer over hoe egoistisch je bent … want volgens die zeikerds moeten er alleen games gemaakt worden voor de leeftijdsgroep waar de meeste van jullie inzitten.

 • @AKJ: fuck you domme kneus. Nintendo is de enige die constant winsten weet te behalen met games, nu nog steeds ze stellen het alleen bij.

 • Zolang ik gewoon games kan spelen op mijn Nintendo colsoles boeit het me eigenlijk niet hoeveel winst ze maken. Ik heb me vroeger ook nooit bezig gehouden met de bedrijven zelf, waarom nu wel?

 • jammer want ze maken rete goede games…

 • Alsof dit zo'n verassing is. Ik geef Nintendo nog 1 of 2 generaties en dan is het wel voorbij.

 • had liever ook gezien dat Sega nog bestond (qua console) nintendo zal straks wel het zelfde lot tegemoet gaan.. want als er een weet hoe je sinds de jare 80 games moet uit melken is nintendo het wel :| maar goed dat zullen ze wel blijven doen ook al maken ze alleen nog maar software in de toekomst.. of misschien zien we straks wel een EA logo als je Mario start ;P niet dat dat positief is tho..

 • @soul2soul: Blijkbaar had Nintendo er meer van verwacht of vallen de Amerikaanse verkopen wel tegen. Wij zuigen dit iig niet uit onze duim. Een quote: blamed the profit drop on sluggish sales of games such as ``Super Mario 64'' for its new DS portable player  Misschien hadden ze dus wel 500.000 exemplaren in alleen de eerste week willen afzetten.

 • volges mij is Nintendo nu weer wel goed bezig met de DS… maar alles wat daar staat is in yen… als ik een ding weet, is dah heel veel yen, 1€ is;)

 • Elke keer dat gezeik met nintendo. Nintendo en Sega zijn de grondleggers van het console gebeuren. Dan mag je wel kiddy zeggen maar de meesten hier moesten nog geboren worden toen ik Mario op de NES speelde. Dus als je liever "grote mensen spelletjes" wilt spelen moet je dat vooral doen op je xbox en ps2. Maar vergeet niet dat die niet zouden bestaan in hun huidige vorm als Nintendo er niet was geweest. Ik vind het daarom jammer dat het minder goed gaat met Nintendo en hoop dat ze niet uiteindelijk het zelfde lot van sega te wachten staat.

 • Quote:

  Alsof dit zo'n verassing is. Ik geef Nintendo nog 1 of 2 generaties en dan is het wel voorbij.  Lmfao!!!!


 • Alsof dit zo'n verassing is. Ik geef Nintendo nog 1 of 2 generaties en dan is het wel voorbij.

  Yep, dan zullen ze zich volledig op software gaan richten.

 • Nintendo verkoopt niet genoeg games.  Er zijn maar een paar echte must-haves voor de Cube.  Meestal is het met de Cube: Of je vindt het spel super of je vind het helemaal niks. • yep, meestal is het erop of eronder.

  In mijn geval is het meestal eronder.

  hmm, eigenlijk altijd.

 • agh mensen ze maken weer winst, dat was anderhalf jaar geleden niet zo dus ze hebben dieper in een dip gezeten.  En als de winst daalt terwijl de omzet stijgt betekend dat er meer kosten worden gemaakt, een groot deel zal komen door de dollar/yen koers maar het overige gedeelte word geinvesteerd. Hou er ook rekening mee dat er de laatste maanden flinke bergen geld richting de Revo gaan … dat kan ook de winst beinvloeden. • Yep, dan zullen ze zich volledig op software gaan richten.

  Van mij mogen ze compleet verdwijnen. ;) • @ Notorious, als ze daarmee ook al hun ontwikkelingen zouden kunnen laten verdwijnen heb jij niet zo veel plezier meer hoor op jouw console.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren