1. Act of War: Direct Action

Act of War: Direct Action

De hoeveelheid spellen die Atari per jaar uitgeeft zijn gering; "liever kwaliteit dan kwantiteit" zal dan ook ongetwijfeld het motto zijn bij de uitgever. Maar gaat Atari gaat zich dan nu toch mogelijk op glad ijs begeven. Hun aankomende RTS-spel Act of War: Direct Action lijkt namelijk nu al een onvervalste kopie van C&C; te zijn.

Het plot van Act of War: Direct Action baseert zich op hedendaagse conflicten en moderne gevechtsvoeringen. Een terroristische organisatie, Consortium, probeert wereldmacht Amerika aan te pakken door het land op verschillende plaatsen grootscheeps aan te vallen. Als reactie hierop wordt er een speciaal team opgericht, Taskforce Talon. Jij krijgt de beschikking over Taskforce Talon en het is aan jou om de terroristen en olieschurken uit de weg te ruimen en de vrede te herstellen op de wereld. Naar mate het spel vordert zul je terecht komen in halsbrekende gevechtssituaties en bovendien in een verhaal vol intrige en spanning. Dit laatste zal uitgewerkt worden door middel van 'echte' tussenfilmpjes die gespeeld worden door acteurs (denk hierbij aan, hoe kan het ook anders, de C&C-serie; ten tijde van Red Alert 2 of Yuri's Revenge).

Taskforce Talon bestaat uit verschillende eenheden van het leger, de marine, het korps marine en de luchtmacht. Dit zorgt ervoor dat je tijdens je missies de keuze hebt uit verschillende gevechtsvoertuigen: van humvee's aan de grond tot stealth bommenwerpers in de lucht.

Waar AoW verschilt van menig ander RTS-spel is de manier waarop je geld verzameld om deze voertuigen of eenheden aan te schaffen. In veel levels zullen olievelden de snelste bronnen zijn om je leger te verrijken, maar de belangrijkste manier in het spel om aan geld te komen is het gevangen nemen van je vijanden. Voor deze krijgsgevangenen kun je immers losgeld krijgen, nadat je natuurlijk ze eerst hebt ondervraagd voor waardevolle informatie, zoals nieuwe plekken die onthuld worden op je map.

Grafisch gezien mag AoW er zeker zijn. Veel locaties zijn met oog voor detail weergegeven, bijvoorbeeld San Francisco en zijn Golden Gate Bridge, Washington DC met het Capitol gebouw en Londen met zijn Big Ben. Niet alleen tijdens het spel zelf, maar ook daarbuiten heeft ontwikkelaar Eugen Systems er alles aan gedaan om het spel zo stijlvol mogelijk vorm te geven, denk aan de eerder genoemde tussenfilmpjes.

Naast een singleplayermodus zal AoW ook een multiplayermodus krijgen, waarin je het met óf tegen elkaar kunt opnemen. Dit alles met maximaal 8 spelers tegelijk.

Iedereen die de eerder uitgebrachte demo van Act of War: Direct Action heeft gespeeld, zal het mij eens zijn dat AoW bij voorbaat geen kandidaat zal worden voor welke originaliteitprijs dan ook. Dat de meeste opties in het spel klakkeloos zijn overgenomen van andere RTS-spellen is zeker niet te prijzen, maar doet er misschien ook niet toe voor de doorgaande gamer. En die doelgroep is dan ook juist het publiek dat Atari hoopt te bereiken met AoW, spelers die niet langer kunnen wachten op een nieuwe C&C; en voor nu gewoon lekker aan de gang willen met een RTS vol grafisch pracht en foute verhaallijnen.

Act of War: Direct Action ligt vanaf 18 maart 2005 in de winkels.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • lijkt wel leuk

  • lol :)

  • "De hoeveelheid spellen die Atari per jaar uitgeeft zijn gering; "liever kwaliteit dan kwantiteit" zal dan ook ongetwijfeld het motto zijn bij de uitgever. Maar gaat Atari gaat zich dan nu toch mogelijk op glad ijs begeven. Hun aankomende RTS-spel Act of War: Direct Action lijkt namelijk nu al een onvervalste kopie van C&C te zijn."    boeiuh, als het maar een betere kopie is dan de zogenaamde nieuwe delen van die reeks… der was echt zo weinig veranderd… ik vind tiberian sun nog steeds de leukste, terwijl die het oudst is…;)

  • dit spel is ckerzz wel cool

  • ik heb wel zin in zo een oorlog

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren