1. TO Log: Breda Game Toernament 2!

TO Log: Breda Game Toernament 2!

Zaterdag 30 mei was het weer zover: het tweede Breda Game Toernament, weer georganiseerd door Gameking; Skate. Weer schreven Bas en ik ons in. Maar deze keer liep het ietsje anders. Ik kreeg een mail met daarin alle informatie, de poules, speeltijden etc. Maar ik zag Bas nergens tussen staan bij COD4! Je kunt je voorstellen dat hij F*KING PISSED was. Aron(gast die we vorige keer ontmoet hadden) merkte op dat ene Stefan twee keer in de poules stond. Daar zat het probleem dus. Gelukkig werd dit opgelost en kon Bas toch meedoen.

Allemaal aandachtig luisteren naar Skate.

En zo deden we weer mee aan het toernooi, maar deze keer besloten we gewoon voor de fun mee te doen. Bas had nog van de vorige wat gasten toegevoegd op Xbox Live waar we in de ochtend nog wat mee hebben gespeeld. Ook deed Aron weer mee met FIFA 09.

We gingen een beetje kletsen over het potje wat we vanochtend speelde en daarna even een Super Mario speed run doen. De organisatie had PC’s neergezet met PS1 controllers zodat we ook nog Street Fighter konden doen. Toen kregen we te horen dat het gaat beginnen en Skate begon zijn speech.

Na wat uitleg en een wat motiverende woorden, konden we beginnen! Toen we de mail door kregen van de poules voor COD4, viel het op dat bijna ALLE finalisten van de vorige keer, in de eerste poul zaten! Alleen Bas en ik zaten er niet in. Maar onze andere vrienden, waar we op Live nog mee hebben gespeeld) zaten er wel in! In de zogehete Death Poul.

De eerste ronde was gespeeld en FantaBoy(degene die staat) was opgelucht

Gelukkig ging het goed en konden ze allemaal door naar de tweede ronde. Nu was het de beurt aan mij, met een hele fan club achter me, begon de tweede ronde. De vorige keer waren de accounts waarmee we speelde, level 30. Maar nu waren ze level 43 en dat betekende 1 ding: De P90 was geunlocked. Het ultieme Pray and Spray wapen…

Vuur moet je met vuur bestrijden(Ok eigenlijk met water/brandblusser), ik maakte dus ook een class aan met P90. Verder had ik nog een M16, MP5, M4 en voor de grap een W1200 just for fun.

De tweede ronde ging redelijk, ik was tweede geworden. Tot mijn grote ergernis werd de P90 inderdaad gebruikt… Toen dat eenmaal voorbij was, was het een kwestie van wachten totdat Aron moest spelen. Hij had veel geoefend en een nieuwe tactiek bedacht die goed werkte. En dat bleek wel! Hij maakte zijn tegenstander af en ging door naar de volgende ronde. Na een uurtje te hebben gewacht was het de tijd voor Bas om te laten zien hoe het moest. Ze mochten eerst 10 minuten inspelen maar al gauw ging de hele ronde door. Tot ergernis van Bas want hij zat meer te kutte dan te spelen. Hele tijd kleine rondjes draaien als hij iemand killde. (Je moet daar echt eens mee stoppen XD)Desalniettemin stond hij wel eerste.

En hier zien we Bas in zijn natuurlijke leefomgeving, op dit moment owned hij een paar n00bs.

Aangezien het nog een tijdje duurde voordat de halve finales begonnen, besloten we wat te gaan eten en even te praten over de tegenstanders. We wisten namelijk wel zeker dat wij met zijn alle in de finale zouden komen. Het zou echt een epische finale worden.

Aron met zijn fanclub

Maar het was weer tijd voor FIFA en dus gingen we kijken hoe Aron het deed. In het begin ging het even lastig maar daarna kwam de doelpunten al. Weer werd zijn tegenstander afgeslacht en ging hij door naar de kwart finale.

Toen was het weer tijd voor COD4! Ik had er echt geen zin in want de tegenstanders waren erg goed en dat bleek. Op Crash ging het nog wel maar zodra we Vacant gingen spelen ging het bergafwaarts. Het was 1 groot P90 festijn. Toen er nog 15 sec over waren besloot ik maar weer de W1200 te pakken en paar gedenkwaardige kills te maken. Ik killde een paar keer met een RPG en nog een paar met de W1200. Maar toen we de punten gingen tellen bleek dat ik en Schepper(andere gast van de vorige keer) gelijk aantal kills hadden. We moesten dus een 1 vs 1 match spelen op Vacant. Allebei hadden we P90 en sneakte we rond tot ik de eerste kill maakte. Helaas haalde hij me net in en met nog 5 sec te gaan kon ik hem niet meer vinden en won hij.

Echt heel erg vond ik het niet, het was immers hartstikke leuk daar en ik gunde het zowiezo een van hun wel om te winnen. Aan de ene kant was ik wel blij want alle stress was nu gewoon weg. Ik kon nog lekker toekijken hoe de rest zichzelf helemaal zenuwachtig maakte voor de finale. Bas was afgescheiden van ons in een andere poul. Of het nu daardoor kwam, hij ging erg lekker. Hij werd eerste in de eerste ronde en in de tweede ronde stond hij 12 kills achter maar wist alsnog tweede te worden waardoor hij eerste werd van de poule! AWESOMENESS!

OMGWTFH4XBBQ! Wat is er toch Bas?

En dus was het weer tijd voor FIFA 09! Deze keer moest Aron tegen klein gastje, maar hij bleek erg goed te zijn. Aron verloor met 3-1… Hij was wel ver gekomen en weet zeker dat het hem de volgende keer zal lukken! In de finale was het WCG gastje van vorig jaar er ook weer en hij won ook nog eens… Volgende keer zal jij daar staan Aron ;)

Dan was het nu tijd voor de finale! Bas en de rest waren helemaal hyper wie er zou gaan winnen! Op Crash ging Bas erg lekker. De MP5 deed zijn werk goed en elke keer als hij UAV had merkte je dat hij weer een enorme stoot adrenaline binnen kreeg wat tot nog meer kills lijden. Hij won met 6 kills verschil…

Bas met zijn fanclub!

En dan nu de laatste map: Vacant, eigenlijk de map die iedereen haatte. Bas starte goed maar na een tijdje stond hij 7 kills achter. Hij schrapte zijn keel, knakte zijn nek en vingers en ging er eens goed voor zitten. Binnen no-time stond hij weer bovenaan en het schilde niet veel maar hij kwam uiteindelijk tweede te staan met 5 kills verschil… Wat betekende dat hij had gewonnen op 1 MOTHA FOKING KILL na!!!

Not so Great now, he Skate?

Dik verdiend ontving hij €250 en nog eens een flink goodie pakket met een art box van Prince of Persia, 3 Tshirts, een Guitar Hero Faceplate, Mirrors Edge, Red Alert 3 en Brothers in Arms Hells Highway!

Alle bikkels die meededen!

De blije kop van Bas zal ik nooit vergeten en is ook vereeuwigd in deze video:

Waarmee we nu eindigen in de kreet die men vaak genoeg hoorde op het toernooi:

GO NINJA GO NINJA GO!

Dit artikel delen

Over de auteur

MonkeySleeve | As a finale touch, God created the Dutch |