1. School-Game effect

School-Game effect

Toen ik vanmiddag op school zat en me zat te vervelen. Toen heb ik een gekke theorie bedacht. Het slaat natuurlijk nergens op maar voor de mensen op insidegamer te helpen zal ik het met jullie delen. Het bestaat uit 5 punten. Dit noem ik het School-Game effect.

Waar ik de laatste tijd nog al last van heb is dat ik mijn huiswerk snel maak zodat ik lekker kan gaan gamen. Maar dan ontstaat er een soort dominoreactie. Waar zal ik beginnen? Je hebt geen zin in je huiswerk, je kan dan alsnog goed je best doen en een goed cijfer voor je toets halen. Maar wat er bij mij dan vaak gebeurt is dat ik het snel afraffel en dan denk: zo is het wel goed genoeg.

Alleen is het vaak toch net niet goed genoeg en haal je geen goed cijfer. Als dit zo door blijft gaan ontstaat er na een tijdje een probleem: Je staat onvoldoende voor een aantal vakken.

Nu kom ik bij het tweede punt van het School-Game effect. Met die onvoldoendes is er de kans dat je blijft zitten of mischien wel een niveau lager komt. Dat is op korter termijn mischien niet zo erg maar later kan het vervelend worden. Dat brengt me bij het derde punt.

Er zijn een aantal punten waar problemen mee zijn met een lager opleidings niveau. Het volgende wat ik ga vertellen is een tikkie overdreven, maar je weet maar nooit.

Bij een lager opleidings niveau is het iets moeilijker om een goede baan te vinden. In de meeste gevallen niet natuurlijk, maar er is een kans dat je zo'n slechte baan krijgt dat er iets vreselijks kan gebeuren. En dat brengt me bij het vierde punt van het School-Game effect.

Je verdient niet genoeg geld om een computer, playstation, xbox of wii te kopen. Maar dan kom ik weer terug bij de inleiding. Als je uit je werk komt wil je even ontspannen, maar zonder console gaat dat niet als je een echte gamefreak bent. Bij mij wel hoor, maar er zijn mensen en dieren(¡??!³)....

En dan nu het laatste punt. De echte gamefreaks hebben dus geen ontspanning meer. Er kunnen dan twee dingen gebeuren:

-Je raakt zwaar gestresst en presteert nog slechter op je werk en verdient nog minder waardoor alles alleen maar erger wordt.

-Je gaat de criminaliteit in om geld te verdienen voor je console. En daar zitten natuurlijk ook risico's.

Dus misschien heb ik van sommige mensen overgehaald om goed hun best te doen op school, maar de kans is wel erg klein. Maar het was gewoon leuk om te schrijven.

Dit artikel delen

Over de auteur