1. IGF Villa - The Choqo within

IGF Villa - The Choqo within

Wat doe je als je op een avond in de slowchat zit en de chat is slowwww? Je stelt voor een IG sitcom te maken die uitgroeit tot een reallife soap. Waar vervolgens verhalen over geschreven worden. Dit is er een:

The Choqo Within

Wat een avond, zucht Choqo als hij neerploft op de bank. Hij kijkt eens goed om zich heen, de IG villa, het toneel voor deze absurde show. In de slecht verlichtte ruimte zitten nog drie anderen. Door de sigarettenrook is het moeilijk te zien wie er wel bij is en wie niet, maar één vraag is beantwoord. De stevige roker van het huis is namelijk 7threst. De gebeurtenissen zijn nog onderwerp van gesprek bij de anderen, maar Choqo heeft er even genoeg van gehad. Al die drama ligt als een baksteen in zijn maag, gelukkig heeft hij zijn koekie broek aan. De kleine grinnik die op zijn gezicht te zien was door dit binnenpretje wordt opgemerkt door één van de andere aanwezigen. “Wat zit jij nou weer stom te lachen?” Het was een stem die onze held ondertussen al goed kende: Mondy, de bitch van het huis. Mondy was zoals altijd te herkennen aan haar hoothoot masker. Waarom ze deze op had is nooit helemaal duidelijk geweest, maar het gaf de dame een mysterieuze verschijning. Als Mondy er was zal Snappie waarschijnlijk ook niet ver weg zijn, dacht Choqo bij zichzelf. Die twee zijn tegenwoordig nogal op elkaar aangewezen.

“IK ZEI WAT JIJ NOU WEER STOM TE LACHEN?” klonk de schrille ietwat opgewonden stem weer.

Choqo schrok wakker uit zijn gedachten en antwoordde opgelaten: “niets, het was maar een binnenpretje!!”. Mondy mompelde iets wat niet helemaal verstaanbaar was voor Choqo, maar haar kennende zal het niet veel positiefs geweest zijn. Nee na deze avond had niemand veel positiefs meer te vertellen over Choqo. Hoe het allemaal zo ver heeft kunnen komen is voor hem ook een raadsel, een paar uur geleden was alles nog koek en ei. Choqo verdwaalt wederom in zijn gedachten wanneer de gebeurtenissen van die avond weer voor hem langs spelen.

Het was rond een uurtje of zeven eerder diezelfde avond. Het huis had net van een erg gezellige gezamenlijke maaltijd genoten. Het eten was goed, zoals altijd wanneer Jasmijn kookte. Het menu bestond uit patat, wiens smaak zeer goed gecomplimenteerd werd door de mayonaise. Daarnaast een tournedos met een zeer exquise saus, waar Choqo niet eens naar durfde te vragen zo goed smaakte het. De rauwkost maakte het af. Hoe Jasmijn, die toch redelijk klein van stuk is, voor 10 man een tournedos perfect klaar kan maken is een raadsel. Maar als Choqo één ding geleerd heeft, is dat je sommige dingen niet in twijfel moet trekken. Het nodige biertje werd ook genuttigd gedurende de maaltijd. “Zou het daar aan gelegen hebben?” vraagt Choqo zich af… Waarschijnlijk heeft het er aan bijgedragen maar je kunt de schuld nooit alleen maar daar neer leggen. Ze zijn er allemaal bij geweest. Marianne stelde na het eten voor om het dessert te regelen. Vlaflip had meteen een goed idee, zoals iedereen weet denk je bij hem maar aan één toetje. Bavarois! Binnen een poep en een scheet was het toetje geregeld en zaten ze voor de open haard heerlijk te genieten. Fidelity en 7threst waren diep in gesprek op het berenvel en de rest zat om hen heen. Jasmijn en Raem zoals altijd wat achteraf, stiekempjes te genieten van elkaar. En de rest van de groep zat op de bank, waaronder Choqo zelf.

Opeens voelt Choqo een stekende pijn in wang. Ruw wordt hij aan zijn gedachtegang ontroken wanneer hij iemand hoort zeggen dat ze hem los moeten laten. Hij beseft langzaamaan wat er aan de hand is. Voor hem staat Chiz, ze wordt tegen gehouden door Snappie en Raem. Chiz heeft een blik in haar ogen die Choqo nog nooit gezien heeft. “Het is allemaal jou schuld!!” Roept met een schorre stem. Haar bloeddoorlopen ogen en ziltige wangen geven blijk van het feit dat er flink wat tranen gevloeid zijn. “Als jij er niet was geweest… dan was hij hier nu nog!” Choqo slaakt een diepe zucht, ze heeft gelijk, en dat weet hij. Chiz breekt opnieuw in tranen uit en rent de kamer uit. De rest van de aanwezigen kijken hem aan alsof hij zojuist een kitten vermoord heeft. Choqo stommelt de kamer uit en voelt de ogen van de anderen in zijn rug prikken. Terug op zijn kamer gaat hij terug naar de gebeurtenissen van eerder op de avond. Het was inderdaad zijn schuld, hij begon het, zonder hem was dit niet gebeurt.

Het toneel is zoals we het achtergelaten hebben. De groep zit voor het hardvuur op de bank. Er wordt hevig gediscussieerd onder de aanwezigen. Het onderwerp van de avond is muziek. Iets waar Choqo een enorme passie voor heeft, en de anderen ook, zo zal blijken. De precieze details zijn vaag, al die biertje ondertussen hebben zijn herinnering van de avond geen goed gdaan, denkt Choqo bij zichzelf. Maar het moment supreme staat in zijn geheugen gegrift. De discussie was beland bij één van zijn favoriete bands.. Muse! Hoe ze er precies gekomen waren weet Choqo ook niet meer, maar hij weet nog wel hoe hij zich voelde, boos! Een overweldigende woede overmande hem, het doel hiervan was Karel. Voor dat Choqo wist wat er gebeurde was het voorbij. Een blinde woede had hem overgenomen en hij stond nu middenin het gevolg. Jasmijn huilde een stukje verderop in de armen van Raem, die hem vol ongeloof aan keek. Toen Choqo naar beneden keek vulde zijn hart zich afgrijzen, zijn ogen vulden op met tranen en hij liet een oerschreeuw ontsnappen uit zijn keel. Voor hem lag Karel, onherkenbaar toegetakeld op de grond. Verwarring alom. Choqo voelt iets in zijn handen, een stomp plastic voorwerp zich vastgeklemd in zijn handen. Het bloed van Karel druppelt er vanaf…

To be continued!

Dit artikel delen

Over de auteur