1. IGF Villa - InFidelity

IGF Villa - InFidelity

Wat doe je als je op een avond in de slowchat zit en de chat is slowwww? Je stelt voor een IG sitcom te maken die uitgroeit tot een reallife soap. Waar vervolgens verhalen over geschreven worden. Dit is er een:

InFidelity

De hakken van de pumps waarmee ze over de koude klinkers renden waren het enige geluid in de wijde omtrek in de stad. Haar hartslag racede terwijl ze een verlaten steegje in rende. Huilend zakte ze op haar knieën, ze keek achterom en dacht haar achtervolger kwijt te zijn. “Waarom ik?” zuchtte Fidelity tussen haar tranen door. Na enkele momenten dwong ze zichzelf op te staan en verder te gaan, totdat ze opeens een aanwezigheid achter zich voelde. Met een bonzend hart draaide ze zich om. Achter haar stond een enorme duistere verschijning. De steeg was dusdanig slecht verlicht dat ze net niet zag met wie ze te maken had. Maar alles zei haar dat dit degene was die haar achtervolgde. Opeens stapt het figuur uit de schaduw en in het licht van de enige straatlamp in de steeg. Fidelity slaakt een kreet wanneer het bleekwitte gezicht zichtbaar wordt. Maar klopt iets niet… De man die haar achterna zat staat in een leunende houding, maar hij leunt op het luchtledige. “Onmogelijk”, Denkt Fidelity bij zichzelf. Een seconde weet ze niet wat ze precies moet doen, wegrennen, of hem confronteren. “Waarom doe je me dit aan?” Roept ze uiteindelijk wanhopig uit. De man met het witte gezicht blijft stil. Onze heldin twijfelt geen moment meer, draait zich om en zet een sprint in. Halverwege de steeg voelt ze een striemende pijn in haar maag, ze zakt uitgeteld op de grond. Ze kijkt naar haar maag, maar er is niets te zien. Opeens beweegt ze naar achter, vanuit het niets. Ze kijkt om zich heen maar ziet niets wat dit zou kunnen veroorzaken. Wanneer ze achterom kijkt ziet ze de vreemdeling een beweging maken als hij een touw ophaalt. Snel kijkt ze wederom naar haar middel, maar er is niets te zien. Ze raakt in paniek en begint te schreeuwen en te woelen terwijl de vreemdeling haar steeds dichterbij haalt. Wanneer de vreemdeling haar bijna te pakken heeft wordt ze overmand door adrenaline, ze krijgt een supermenselijke kracht wanneer ze haar nagels zet in het gezicht van haar aanvaller. Deze lijkt niet onder de indruk van haar aanval, maar er is iets vreemders. De toppen van haar vingers zijn wit en het gezicht van haar aanvaller is opeens niet egaal wit meer. Tot haar verbazing beseft ze dat haar aanvaller een neger is… Marcel B.

Badend in het zweet schrikt Fidelity op uit haar bed en stoot haar hoofd aan het laaghangende plafond. “Weer diezelfde nachtmerrie?” klinkt een stem van onder. Ja dus, denkt Fidelity bij zichzelf. De stem was afkomstig van Chiz die het onderste bed van hun gedeelde stapelbed in gebruik heeft. Versuft en met een beginnende hoofdpijn laat ze een bevestigende grom horen alvorens ze via de ladder naar beneden klimt. Beneden aangekomen ligt Chiz er bedenkelijk bij, “Misschien moet je eens met iemand gaan praten, een professional ofzo” zegt ze voorzichtig. “En vervolgens al mijn problemen aan de hele wereld bekent maken? Ik dacht het niet!” antwoordde Fidelity. Ze stommelt de badkamer in en neem een paracetamol voor de hoofdpijn. “Het wordt weer leuke dag…” Zegt ze in zichzelf met duidelijk merkbare sarcastische ondertoon.

Een paar uur later lijkt het weer wat beter te gaan met haar hoofdpijn, en ook de gebeurtenissen van de droom die nacht spelen niet meer door haar hoofd. Fidelity bevindt zich in de tuin van de IGF Villa. Een ware oase met exotische planten, zwembad en zelf een playboy mansion like grotto onder een waterval. De zon schijnt vandaag lekker dus de dames zitten heerlijk te zonnen. Chiz, Marianne en Fidelity bespreken de gang van zaken in het huis, vooral de roddels omtrent Jasmijn die een steeds groter buikje krijgt en de prille relatie die Monniejj en de nieuwkomer Vigilante gekregen hebben na hun explosieve eerste avond samen. Fidelity houdt normaal wel van een goed potje roddelen, maar een gevoel van eenzaamheid overstemt het hele gesprek toch. Haar hart heeft namelijk nogal wat klappen gekregen sinds haar intrede in de villa. De eerste paar maanden leefde ze op de wolken, ze was nog nooit zo verliefd geweest op een jongen als dat ze was op 7threst. Ze konden urenlang praten over niets of gewoon samen naar de zonsondergang staren en niets zeggen. Dagen lang heeft ze gehuild toen ze hoorde van de affaire die hij had met Karel. Ze had die Karel wel iets aan kunnen doen. Maar voor dat ze daar de kans voor kreeg had Choqo dit al gedaan. Misschien is het daarom logisch daar Choqo de volgende was die een speciaal plekje kreeg in haar hart. Choqo… ze mistte hem enorm. Ongelooflijk dat hetgene wat hen zo dicht bij elkaar bracht, ook hetgeen was wat hen uiteindelijk opbrak. In haar hoofd spelen de beelden weer voor haar af, de beelden van de dag dat haar hart voor de tweede keer gebroken werd.

Het waren het net de eerste lekkere dagen van de lente, de zon begon lekker te schijnen en zoals het in de lente hoort was Fidelity tot over haar oren verliefd op Choqo. Die vriendschap die ontstaan was na de moord op Karel begon uit te bloeien in een relatie en Fidelity was intens gelukkig. “Ding dong” klonk de deurbel. De bewoners van het huis schrokken op, “wie kan dat nou zijn?” Dacht Fidelity bij zichzelf. Normaal komt er nooit iemand aan de deur voordat er een mededeling van Jaspert is geweest. Vlaflip stapte op om de deur open te doen terwijl de rest in spanning afwachtte. Fidelity zat gezellig met Choqo op de bank en de rest zat verspreid in de kamer. Snappie was buiten met Gerrit aan het spelen terwijl Raem en Jasmijn zoals altijd op hun kamer waren. “Hopelijk kan ik met Choqo binnenkort ook lekker de dag in bed blijven liggen” Dacht Fidelity bij zichzelf. Opeens stappen 6 onbekende mannen de deuropening door, de beuken vlaflip omver. Iedere aanwezige had niet door wat er precies aan de hand was. Fidelity voelde opeens beweging bij Choqo, ze keek op en zag hem opvliegen en met een sierlijke koprol de gang in landen. Opeens was haar aandacht weer bij de vreemde mannen, ze droegen politiekleding en hadden hun pistolen al in de hand. Opeens hoort ze een heel bekende stem. “Jullie zullen me nooit krijgen!!” Het was Choqo vanuit zijn slaapkamer. BANG!!! Een luid schot klinkt vanuit de gang en één van de vreemde mannen zakt op de grond. Een klein plasje bloed verzamelt zich op de grond bij zijn borstkas. “Shit” denkt Fidelity bij zichzelf, “Het pistool dat tegelijkertijd met vigilante binnen kwam!! Choqo heeft het gevonden!!”

Ze wordt opeens weer terug getrokken naar het heden in de tuin wanneer ze besprenkeld wordt met koud water. Vlaflip maakte net een bommetje in het zwembad. Hij is dan ook de enige die er nog in durft, sinds hij het zelf onder gekotst had. Versuft kijkt ze naar rechts, waar Snappie weer met Gerrit aan het spelen is. Ze begint zich een beetje zorgen te maken over die jongen, hij praat met niemand meer behalve met Gerrt. En ze durft te zweren dat ze hem gister met de kikker zag kussen. Maar goed, dat zijn haar problemen dus niet. Marianne en Chiz zijn ondertussen gewoon doorgegaan met hun gesprek en het is ze niet eens opgevallen dat Fidelity niet meer deelneemt. 7threst zal wel weer in de grotto zitten met Gerard Joling denkt ze , ongelooflijk dat het haar al die tijd niet is opgevallen. Wanneer zelfs Raem en Jasmijn weer even uit hun slaapkamer komen wordt ze weer overmand door jaloezie, en herinnering aan de mooiste en tevens treurigste dag van haar leven.

Terug in de woonkamer die ene dag rende een van de vreemde mannen gelijk naar zijn gewonde collega toe terwijl een ander schreeuwde dat de bewoners dekking moest zoeken. Fidelity zocht een veilig plekje op van waaruit ze nog wel goed zicht had op de gebeurtenissen. Opeens stuifde Choqo uit de gang, guns blazing richting de politie-agenten. Die liep matrix stijl de muur van de villa op en landde achter een bank. Achter de bank herlaadde hij zijn pistool en wilde net weer gaan schieten toen hem iets opviel. Naast hem zat Fidelity hem met grote ogen aan te kijken. Fidelity wist niet wat ze moest denken, de jongen aan wie ze haar hart verpacht had zat naast haar zijn pistool te laden. “Waarom overkomt mij dit weer?” Dacht ze bij zichzelf. Choqo keek haar aan met begrijpende ogen en leek haar zo te vertellen dat het allemaal goed zou komen. “Maar hou zou dit goed moeten komen?” Dacht ze bij zichzelf. Dit eindigt of met Choqo in handboeien, of dood. Choqo lostte met blindfire nog een aantal schoten richting de politie. Die schoten terug en Fidelity voelde één van de kogels langs hoofd fluiten. Toen Choqo dit zag veranderde de uitdrukking in zijn gezicht, hij pakte haar hand vast en fluisterde in haar oor: “Ik kan je op deze wijze niet in gevaar brengen, ik hou van je!” Fidelity werd overspoeld door emoties, geluk door deze uitspraak en angst voor wat er nu zal gaan komen. Hierop gooide Choqo het geweer over de bank heen, en kwam met zijn handen omhoog achter de bank vandaan. Hij wierp een laatste blik naar Fidelity waarna de agenten hem tegen de grond forceerden, hem boeiden, en hem mee naar buiten namen. Fidelity bleef achter de bank zitten, te versteend om te bewegen.

Hetzelfde geldt voor de tegenwoordige tijd, het herleven van de gebeurtenissen die dag maken nog zoveel indruk dat ze uitdrukkingloos aan het zwembad blijft zitten. Wanneer de avond gekomen is vertrekt ze richting haar kamer, wenst Chiz een prettige nachtrust en klimt haar bed in. Tijd om te gaan slapen, tijd voor een nieuwe ontmoeting met de negroïde mime speler.

Dit artikel delen

Over de auteur