1. Alias

Alias

Haar naam is Sydney Bristow en ze werkt als geheim agent voor de CIA. Ze heeft het voorzien op Arvin Sloane, de man die haar vriend liet vermoorden. Sydney zal er alles aan doen om deze schurk om te brengen, maar helaas lijkt dat makkelijker gezegd dan gedaan. In de eerste plaats werkte Sydney voor SD-6, een tak van de CIA. Althans, dat dacht ze. SD-6 blijkt namelijk een crimineel georganiseerde groep te zijn. Via haar vader komt Sydney bij de echte CIA terecht en werkt ze vanaf dat moment als dubbelspion voor de CIA.

Alias is een Amerikaanse TV serie geschreven door J.J. Abrams, die op dit moment toe is aan haar derde seizoen. In Nederland en België is de serie ook op de buis verschenen. Helaas kent de serie in Nederland niet zo’n grote groep fans, mede omdat de commerciële zender Net 5 liep te stuntelen met de programmering van deze serie. Gelukkig is deze serie in Amerika wel populair en zit het Amerikaanse TV publiek elke week weer met miljoenen kijkers voor de buis om te zien welke avonturen Sydney nu weer meemaakt. Omdat de serie in Amerika zo populair is kon een videospel uiteraard niet uitblijven. Rede voor ontwikkelaar Acclaim om een spel te ontwerpen dat gebaseerd is op deze TV serie.

Het spel is inmiddels al een aantal keer uitgesteld, maar binnenkort ligt Alias dan eindelijk in de schappen. Alias is een derdepersoon actie avonturen spel waarin de speler met Sydney Bristow verschillende missies tot een goed einde moet brengen. Sydney kan hierbij gebruik maken van haar geweldige vechtkunsten en de zeer handige gadgets van collega Marshall. Naast het vele vechten in het spel, krijg je ook te maken met vele sluipmomenten en intrigerende plotwendingen. Het leuke is dat de schrijvers van de TV serie zich ook bemoeid hebben met de verhaallijn van het spel. Verder verlenen vele acteurs uit de serie ook hun stem aan hun digitale kopie. De ontwikkelaar heeft laten weten dat de missies op verschillende manieren uit te spelen zijn en dat het spel ook enkele mini spellen bevat. Je moet hier denken aan het openbreken van sloten (kennen we dat niet ergens van?) en het ondergaan van een leugentest. Hoe deze mini spellen precies uitgewerkt zijn is ons nog niet bekend.

Het is afwachten of het spel alleen leuk en goed genoeg zal zijn voor de fans van de TV serie of dat het gewoon een echt goed spel zal zijn. Vaak zie je dat spellen die gebaseerd zijn op TV series of films fout uitpakken en dat de ontwikkelaar ervan uit gaat dat het spel massaal gekocht zal gaan worden dankzij de licentie. Of dit ook het geval is bij Alias zullen wij binnen twee maanden weten.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

  • nou laten we dan maar hopen dan he ;)

  • Ja…hopelijk is het wat.

  • A.S. Maandag een recensie hiervan.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren