1. Logitech G25

Logitech G25

Hey, ik zou graag in de vakantie een racestuur kopen voor de PS3. Omdat er wel vette racegames zitten aan te komen zoals Need for Speed: Shift en Gran Turismo 5 lijkt me dit wel heel interessant.

Nu heb ik al ondertussen wat opzoekingswerk verricht en zo ben ik een racing wheel tegen gekomen dat mij wel de moeite waard lijkt. De Logitech G25. Dit is eigenlijk voor de doelgroep tussen de budgetstuurtjes en het dure professionele materiaal. De opvallende eigenschap aan het stuur zelf is dat het een 900° rotatie heeft. Verder beschikt het pakket natuurlijk ook over een pedalenset, een shifter met 6 versnellingen en ook nog paddles achter het stuur.

Stuurwiel: Zoals ik al zei beschikt het stuurwiel over een 900° instelbare rotatie wat het realisme natuurlijk ten goede komt. Er staan ook 2 rode duimknoppen op die meteen de indruk geven van een echt racestuur.

Pedalen: Het speciale aan de pedalenset is dat er een ontkoppelingspedaal op zit en waardoor je dus gecontroleerd kunt vertrekken. Dit is één van de dingen die ik er zo cool aan vindt. Ze zijn overigens ook van een zeer goed materiaal gemaakt.

Shifter: De shifter biedt 6 versnellingen en een achteruit door de versnellingspook in te drukken en naar 6 te schakelen. Er staat ook een draaiknop op om van het normaal schakelen over te gaan tot het sequentieel schakelen. Je kan dus kiezen tussen 3 manieren om te schakelen: met de H-versnellingspook, de sequentiële versnellingspook of de paddles. Voor elk wat wils dus.

Over het algemeen lijkt me dit echt wel een degelijk racestuur. Het enige minpuntje voor mij is het prijskaartje. Dat bedraagd namelijk ongeveer €200. Dit is voor sommige mensen niet zo veel maar mijn portemonnee laat dit voorlopig nog niet toe. :)

Als er mensen zijn die dit stuur bezitten laat dan zeker een reactie achter of dit de moeite waard is. Of misschien bezit je een ander stuur van goede kwaliteit voor een betere prijs laat het mij dan zeker weten!

Dit artikel delen

Over de auteur