1. Coldplay Live

Coldplay Live

Terwijl ik rustig aan m'n bakje koffie zat te leuten, kwam mijn oom binnenwandelen vanuit een voorjaarsstorm. 'Lekker nat geregend?', vroeg ik hem. Niet met als doel erachter te komen of hij daadwerkelijk nat geregend was, maar meer om hem gewoon te prikkelen. De beste begroeting is een irritante begroeting. 'Nee, ik ben met de auto gekomen'. Jammer. 'Ik heb een dvd voor je meegenomen, Colplay Live in Austin City Limits', ging hij verder. Nu beindig ik deze inleiding en ga ik over tot het recenseren van diezelfde dvd.

Denk van tevoren niet dat Coldplay Live in Austin City Limits een heel concert is, dat is het niet. Het is een opgenomen TV programma van een Amerikaanse Zender. Dat was meteen mijn eerste teleurstelling, het eerste nummer was de tweede. Speed of Sound klonk een beetje halfslachtig live, het haperde een beetje. Heel even dacht ik eraan om de dvd uit mijn Xbox te halen, maar gelukkig heb ik mijzelf hiervan kunnen weerhouden. Want na dit mindere eerste nummer ging het al een heel stuk beter. Er werd even lekker heen en weer geschud met lichamen en toen liep het een stuk beter.

Chris Martin, de welbekende zanger, maakte er een heuse show van met veel interactie met het publiek. Dit verbaasde mij enigzins na het slappe begin, ik kwam steeds dichter en dichter met mijn kont richting het puntje van de bank. Als derde nummer volgde 'Till Kingdom Come', een nummer dat als eerbetoon voor de overleden country held Johnny Cash gebracht werd. Dit nummer verbaasde mij oprecht, recht uit het hart. Dit nummer ging soepeltjes over in A Ring of Fire, van Johnny Cash himself. Dit was een absoluut hoogtepunt op deze dvd, dit was een stukje muziek dat vriend en vijand zal verassen.

Dit country sausje werd nog eens benadrukt door de opkomst van mister Michael Stine, een voor mij onbekende artiest. Deze man had echter een prachtig geluid in zijn keel zitten, al was met name het tweede nummer dat hij zong vrij saai. Echter, deze man had zo'n uitstraling en karakter, ik kon simpelweg niet weggerukt worden bij de tv uit respect. Toen dit voorbij was kwamen nog de uitermate goede nummers Clocks en Talk voorbij. Ik ben verliefd geworden op Talk toen ik voor het eerste de clip zag. Een marslandschap waar een gigantische babyrobot rondliep op zoek naar zijn familie. Tenminste, zo interpreteerde ik het. Deze nummers waren live ook erg goed.

Als slot werd het nummer Fix You gebracht. Dit nummer heeft een erg emotionerende ondertoon, een nummer dat het in zich heeft om de luisteraar eerst bedroeft te laten voelen om vervolgens met een vreugde uitbarsting te laten eindigen. Helaas werd dit niet op deze manier uitgevoerd op de dvd. Het was nog steeds een erg goed nummer om te beluisteren, echter, het was net niet goed genoeg. De lengte van de dvd was ook niet goed, met een uurtje was het voorbij. Coldplay heeft echter zo'n goede interactie met het publiek, zulke lekkere nummers om bij weg te dromen en een creativiteit waar je U tegen zegt, dat ik niet kan wachten om ze live te gaan zien.

Till Kingdom Come + Ring of Fire, voor de liefhebbers.

http://www.youtube.com/watch?v=t6is1X5hBI4

Dit artikel delen

Over de auteur